Σπαρακτικό το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον Πλέσσα: «Τώρα θα γεμίζεις με μουσική τον ουρανό»

NDPPHOTO

Showbiz

Σπαρακτικό το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον Πλέσσα: «Τώρα θα γεμίζεις με μουσική τον ουρανό»

Ο θάνατος του Μίμη Πλέσσα σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα, με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη να αφήνει πίσω του μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Πολλοί από τους ανθρώπους της ελληνικής showbiz θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με συγκινητικά μηνύματα στα social media, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για το έργο του και τη λύπη τους για την απώλειά του.

Πλέσσας: Οι δυσκολίες που τον στιγμάτισαν - Η Κατοχή, οι σπουδές ως Χημικός & η μεγάλη απώλεια!

Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και παρουσιαστές, που είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν ή απλώς να εμπνευστούν από τη μουσική του, μοιράστηκαν τις δικές τους σκέψεις και αναμνήσεις, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Μίμη Πλέσσα.

Άντζελα Γκερέκου

«Πριν λίγες ώρες ..σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες...για τον Μίμη μας...
O φίλος μας, η οικογένεια μας....ο σπουδαίος συνθέτης μας Μίμης Πλέσσας – Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια!!!

Οι σχέσεις αγάπης και πραγματικής φιλίας με τον Τολη μας....πέρα από τα μαγικά τραγούδια σας...έγιναν πολύτιμοι δεσμοί με τις οικογένειες μας.
Περα από τα μουσικά σου σπάνια δώρα που έδωσες σε όλους απλόχερα θα θυμάμαι πάντα την απαράμιλλη ευγένεια σου το ήθος την γλυκύτητα σου...
Σπάνια χαρίσματα.

Η σκέψη μας δίπλα στην λατρεμένη σου Λουκιλα κ στην κόρη σου αυτες τις δύσκολες ώρες του αποχωρισμού.

Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ.. Το ταξίδι συνεχίζεται...
Καλό κ Ευλογημένο ταξίδι στο φως αγαπημένε μας Μιμή!!!
αθάνατος».

https://www.instagram.com/p/DAu2N_9I1vQ/

Χρήστος Δάντης

«Μαεστρο μου, πέρα απ’ όλες τις αρετές σου, τη γνώση, την ψυχή και το σώμα που «έβαλες» στο Ελληνικό τραγούδι που εσυ μαζί με λίγους ακόμη δημιουργήσατε, αυτό που θα θυμάμαι πάντα από εσένα είναι η ταπεινότητα κι η γλυκύτητα σου που με άφηναν άναυδο. Καλό σου ταξίδι τεράστιε, μοναδικέ Μιμη Πλέσσα».

https://www.instagram.com/p/DAu_qRvNHgh/

Νίνα Λοτσάρη

«Μαέστρο μου μοναδικέ…ασύγκριτε…πόσο μικρός είναι αυτός ο ουρανός μ’ αστέρια μπροστά στο μεγαλείο σου…στην αγκαλιά του ξεκουράσου και όλοι εμείς θα σε τιμάμε και θα σε θυμόμαστε με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους θησαυρούς που μας χάρισες…», έγραψε η Νίνα Λοτσάρη.

https://www.instagram.com/p/DAuxTZct5QW/

Μάγδα Τσέγκου

«Ο Μίμης Πλέσσας, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής μουσικής, έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα ανεκτίμητο έργο. Συνθέτης με τεράστια γκάμα, χάρισε μοναδικά τραγούδια που ταξίδεψαν γενιές και γενιές. Η μουσική του γεφύρωσε το παλιό με το νέο, τον κλασικό ήχο με το λαϊκό αίσθημα. Μια παρακαταθήκη που θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας.
Τον γνώρισα με τον Τέρενς Κουίκ το 2007 είχαν στενή σχέση και είχα την χαρά να τον συναντήσω αρκετές φορές και με τον Γιώργο Τσούκαλη τα τελευταία χρόνια .

Είδα την Λουκιλα με την αδερφή της στο Ηρώδειο στην παράσταση του Μάκη Δελαπορτα για τον Ελληνικό Κινηματογράφο και συνομιλήσαμε για λίγο και όπως πάντα την ρώτησα «Τι κάνει ο Κυριος Μίμης, να του δώσεις φιλιά μου και την αγάπη μου».

Ο Μίμης Πλέσσας δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος συνθέτης, αλλά και ένας βαθιά ανθρώπινος και ζεστός άνθρωπος. Ήταν γνωστός για τη σεμνότητά του, παρά το τεράστιο ταλέντο και την επιτυχία του. Πάντα προσέγγιζε τους ανθρώπους με αγάπη, σεβασμό και καλοσύνη. Ήταν ένας δημιουργός που δεν σταματούσε ποτέ να εξελίσσεται, με ανοιχτό πνεύμα και διάθεση να πειραματίζεται. Η αγάπη του για τη ζωή και τη μουσική ήταν διάχυτη σε κάθε του νότα, σε κάθε του κουβέντα. Ένας πραγματικός άνθρωπος του πολιτισμού, με ήθος και αυθεντικότητα, που πάντα ενέπνεε όσους τον γνώριζαν.

Ο σπουδαίος και αγαπημένος μας Μίμης Πλέσσας αποδεικνύει πως τελικά σε κάποιες περιπτώσεις το «ουδείς Αναντικατάστατος» δεν ισχύει !

Καλό ταξίδι, Μίμη Πλέσσα.

Θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας στο μυαλό μες και θα μας συντροφεύεις με τα υπέροχα τραγούδια σου».

https://www.instagram.com/reel/DAu5ovVMnc6/

Αντώνης Δημητριάδης

«Καλό ταξίδι κ. Μίμη Πλέσσα. Σας ευχαριστούμε για όλα. Πριν λίγους μήνες μας ανοίξατε το σπίτι σας και δεχτήκατε με χαρά να παίξετε για το δικό μας "Σπίτι με το Mega” και τον αγαπημένο σας Αντώνη Ρέμο. Στιγμές ανεκτίμητες».

https://www.instagram.com/p/DAu3JmcoT0s/

Μάνος Πετούσης

«Τώρα θα γεμίζεις με μουσική τον ουρανό. Καλό ταξίδι Μαέστρο».

manospetousis_1728110954_3471968788111435330_34289608.jpg

Γιώργος Βάλαρης

«Ξυπνάμε με αυτή την πολύ δυσάρεστη και δύσκολη είδηση που βυθίζει στο πένθος όλους εμάς τους Έλληνες που έχουμε μεγαλώσει μέσα από τις δημιουργίες και το σπουδαίο έργο του Μίμη Πλέσσα. Όλο αυτό το έργο θα μας συντροφεύει και θα συντροφεύει γενιές πολλές.

Απ' όσο γνωρίζω είχε κάποια προβλήματα υγείας, ήταν όμως μία πολύ ξαφνική επιπλοκή αυτή που συνέβη».

Μπέσσυ Αργυράκη

«Είμαι πολύ τυχερή, ήταν ο πρώτος που με συνόδευσε στο πιάνο όταν ήμουν 11 χρονών... ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Η ευγένειά του δεν υπήρχε. Ο Μίμης Πλέσσας εξελίχθηκε σε μία βιβλική μορφή».

Γιώργος Κατσαρός

«Ζωντανός άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ταλέντο, ένας άνθρωπος που δικαιολογημένα αναφερόταν πάντα στους καλύτερους».

Ελένη Δήμου

«Και εγώ όπως όλη η Ελλάδα αποχαιρετώ. Έναν σπουδαίο Συνθέτη. Έναν εξαιρετικό μουσικό. Και Έναν βαθιά Ευγενή άνθρωπο! Καλό ταξίδι Μίμη Πλέσσα».

https://www.instagram.com/p/DAvE19vK9_A/

Διονύσης Σχοινάς

«Δάσκαλε… Είμαι συγκλονισμένος… Η καρδιά μου έχει ραγίσει… Σε θαύμαζα βαθιά απο τα παιδικά μου χρόνια, σε λάτρευα, για μένα ήσουν πάντα ΕΣΥ και όλοι οι άλλοι. Ήσουν ο πιο σημαντικός Έλληνας συνθέτης θαύμαζα το καλλιτεχνικό σου μεγαλείο, τον μοναδικό τρόπο που πήγαινες απο τη τζαζ στο ελαφρύ τραγούδι και απο εκεί στο λαϊκό και στις μεγαλειώδεις ενορχηστρώσεις του. Τεράστια η συνεισφορά σου στο ελληνικό τραγούδι, διαχρονικά τα τραγούδια σου που μεγάλωσαν την προηγούμενη γενιά και τη δική μου και εξακολουθούν να είναι αγαπημένα από κοινό κάθε ηλικίας. Το κενό που αφήνεις δεν πρόκειται να το καλύψει κανείς!
Καλό σου ταξίδι υπέρτατε…».

https://www.instagram.com/reel/DAvFkgrobIs/

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved