Η Μούσχουρη γίνεται σήμερα 90 χρονών!Η διεθνής καριέρα, τα 300 εκατ. δίσκων & η απόφαση να αποσυρθεί

NDPPHOTO 

thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com
Showbiz

Η Μούσχουρη γίνεται σήμερα 90 χρονών!Η διεθνής καριέρα, τα 300 εκατ. δίσκων & η απόφαση να αποσυρθεί

Η Νάνα Μούσχουρη κλείνει σήμερα τα 90 της χρόνια και λίγες εβδομάδες πριν ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη σκηνή, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα της.

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η εμβληματική τραγουδίστρια δήλωσε πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί. «Θέλω να δώσω μερικές παραστάσεις ακόμη και μετά αυτό θα είναι όλο. Νομίζω πως έχω κάνει αρκετά», είπε η Νάνα Μούσχουρη με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Νανά Μούσχουρη: Ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη μουσική-«Δεν έχω το δικαίωμα να ανέβω ξανά στη σκηνή»

201807061309530.0874_NANA_MOYSXOYRI_572018.jpg

NDPPHOTO

thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

Η τραγουδίστρια, που έκανε γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, μίλησε για την ανάγκη της να παραμείνει πιστή στο κοινό της. «Δεν μπορώ να παριστάνω πως είμαι νέα. Δεν θέλω να κάνω τον κόσμο να υποφέρει. Δεν έχω το δικαίωμα να ανέβω στη σκηνή και να μην τραγουδήσω καλά, ακόμη κι αν το κοινό με έχει χειροκροτήσει γι' αυτό», δήλωσε, δείχνοντας το σεβασμό και την αφοσίωση που έχει για την τέχνη της.

Τα πρώτα χρόνια

Η Νάνα Μούσχουρη γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1934 στα Χανιά. Η οικογένεια της ζούσε στα Χανιά, όπου ο πατέρας της, Κωνσταντίνος, εργαζόταν ως μηχανικός προβολής ταινιών σε έναν τοπικό κινηματογράφο. Η μητέρα της, Αλίκη Κατσαρού, γεννήθηκε στο Κέντρωμα των Σινιών της Κέρκυρας και εργαζόταν επίσης στον ίδιο κινηματογράφο ως ταξιθέτρια. Όταν η Νάνα, σύμφωνα με το wikipedia, ήταν τριών χρονών, μετακόμισαν από τα Χανιά στην Αθήνα. Στην Κατοχή ο πατέρας της έλαβε ενεργό μέρος στην αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και οι γονείς της δούλευαν πολύ σκληρά για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια τα δύο μικρά κορίτσια της οικογένειας, την Τζένη (Ευγενία) και τη Νάνα.

Το 1950 γίνεται δεκτή στο Ωδείο Αθηνών, όπου σπούδασε κλασική μουσική και λυρικό τραγούδι. Όμως, το 1957 αποβλήθηκε από το Ωδείο, όταν οι καθηγητές της ανακάλυψαν ότι τραγουδούσε τα πρωινά στο μαγαζί τού Γιώργου Οικονομίδη.

Το 1958 ο Γιώργος Οικονομίδης τη γνώρισε στον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος έγινε ο μέντοράς της στη μουσική και τής άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη καριέρα που ακολούθησε. Τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε στο Α’ Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού και κυριάρχησε με δύο τραγούδια, το «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου» του Μάνου Χατζιδάκι και το «Ξέρω κάποιο αστέρι» του Μίμη Πλέσσα, τα οποία κέρδισαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο αντίστοιχα. Το 1960 κέρδισε και πάλι το πρώτο βραβείο με δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, που ισοψήφησαν («Κυπαρισσάκι», «Τιμωρία»). Την περίοδο εκείνη ερμήνευσε και άλλα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία («Υμηττός», «Χάρτινο το φεγγαράκι»).

Layout 1

NANA MOΥΣΧΟΥΡΗ-RADIO DAYS: Ένα μοναδικό ντοκουμέντο από την ΕΡΤ- Ένα μοναδικό ντοκουμέντο από την ΕΡΤ

Το 1960 ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Τραγουδιού στη Βαρκελώνη κερδίζοντας το πρώτο βραβείο με το τραγούδι του Κώστα Γιαννίδη «Ξύπνα αγάπη μου», που αποτέλεσε το μουσικό διαβατήριο για τη διεθνή καριέρα της. Η αναγνώριση και η μεγάλη επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Το τραγούδι τού Μάνου Χατζιδάκι «Σαν σφυρίξεις τρεις φορές», που συνέθεσε για το γερμανικό ντοκιμαντέρ Ελλάς η χώρα των Ονείρων, γίνεται «Weisse Rosen aus Athen» («Τα λευκά ρόδα της Αθήνας») και γνωρίζει τεράστια επιτυχία στη Γερμανία, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 1.500.000 αντίτυπα. Το ίδιο τραγούδι στα αγγλικά, ως «White Rose of Athens», θα την κάνει γνωστή σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η Νάνα Μούσχουρη, με μια καριέρα που ξεπερνά τις πέντε δεκαετίες και πωλήσεις άνω των 300 εκατομμυρίων δίσκων, αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο της μουσικής σκηνής. Παράλληλα, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και πρώην Ευρωβουλευτής, έχοντας τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις παγκοσμίως.

Με τη δήλωσή της αυτή, η Νάνα Μούσχουρη αποχαιρετά τη σκηνή, αφήνοντας πίσω της μια ανεπανάληπτη κληρονομιά και μια καριέρα που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της μουσικής.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved