Λουκίλα Καρρέρ: Ποια είναι η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα μέχρι το τέλος!
Showbiz

Λουκίλα Καρρέρ: Ποια είναι η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα μέχρι το τέλος!

«Πέθανε στην αγκαλιά μου... Τον χάιδευα, του έλεγα ''ευχαριστώ για όσα ζήσαμε''. Κάνει ένα αχ και ξεψυχάει πάνω στο στήθος μου. Οπότε ήταν ευλογημένο το τέλος»... Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια η Λουκίλα Καρρέρ περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της με τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 5ης Οκτωβρίου και σήμερα συγγενείς και φίλοι τού λένε το τελευταίο αντίο! 

Ο πόνος της αβάσταχτος για την απώλειά του, όμως η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, νιώθει ευλογημένη που έζησε σχεδόν τριάντα χρόνια στο πλευρό του κορυφαίου δημιουργού που γέμισε με νότες, ελπίδες και όνειρα πολλές στιγμές της ζωής όλων μας.

Λουκίλα Καρρέρ: Η ανάρτηση της συζύγου του Μίμη Πλέσσα για την κηδεία του

201209271245560.0013_MIMIS_PLESAS_LOYKILA_KARER_2692012.jpg

Λίγες μέρες πριν ο Μίμης Πλέσσας φύγει για τη γειτονιά των αγγέλων, είχε μιλήσει στο gossip-tv και την Κατερίνα Ζαζάνη για τη ζωή της στο πλευρό του, πάντα με λόγια λατρείας για έναν άνθρωπο που πραγματικά αγάπησε πολύ και θαύμαζε όσο κανέναν. Μάλιστα, όταν της ζητήθηκε να περιγράψει με ένα τραγούδι του Πλέσσα την κοινή ζωή μαζί του, εκείνη είπε αυθόρμητα:

«Το «Όλα δικά σου μάτια μου» με τους στίχους του φίλου μου Λευτέρη Παπαδόπουλου. Νομίζω πως αν και το έγραψε πριν γνωριστούμε, το πέτυχε γιατί ο Μίμης είναι αυτό το «όλα δικά σου μάτια μου και ο πόνος σου δικός μου, είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...». Και πολλά είδαν τα μάτια μου και πολύ γαλήνεψε η ψύχη μου και αυτό το «όλα δικά σου μάτια μου και ο πόνος μου δικός σου», είναι σπουδαία κουβέντα του Λευτέρη... Τα έζησα όλα, έζησα όπως ήθελα και δεν έχω να σκεφτώ κάτι, να μετανιώσω για κάτι και δεν υπάρχουν καθόλου απωθημένα».

Ο Μίμης Πλέσσας, εσωστρεφής σε ό,τι είχε να κάνει με την προσωπική του ζωή, καθώς δεν ήθελε ποτέ να απασχολεί τη δημοσιότητα με άλλον τρόπο εκτός από τη μουσική του, σπάνια είχε αναφερθεί στη γυναίκα που βρισκόταν στο πλάι του, άγρυπνος φρουρός, βράχος για να ξεπερνούν μαζί κάθε δυσκολία. Στη μία αυτή σπάνια φορά που είχε μιλήσει για τη ζωή του, ο Μίμης Πλέσσας είχε πει στην ΕΡΤ για τη στιγμή που γνώρισε την τελευταία σύζυγο της ζωής του: «Πιστέυω ότι έχει τελειώσει η ζωή μου γιατί σαν συνθέτης έχω δουλέψει τόσο πολύ που χάνω τα μαλλιά μου χωρίς να το καταλάβω. Και γνωρίζω μία κοπέλα η οποία έχει όλη την ευγένεια, έχει όλα τα προσόντα και είναι και κόρη αγαπημένης μου φίλης. Αυτή η κοπέλα ήξερε το ρεπερτόριό μου όπως ούτε εγώ δεν το ήξερα εκείνη την εποχή αλλά ούτε και θα το μάθω. Είναι η Λουκίλα Καρρέρ»...

201312171213340.5145_MIMIS_PLESAS_LOYKILA_KARER_16122013.jpg

Η οικονομολόγος που έγινε η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Μίμη

Με σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από όπου αποφοίτησε με άριστα, η Λουκίλα το 1988 ξεκίνησε ερασιτεχνικά να ασχολείται με την Ελεύθερη Ραδιοφωνία, έχοντας μία σπάνια συλλογή δίσκων 78, 45 και 33 στροφών, τα περισσότερα από τα οποία -μαντέψτε- ήταν τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Ήταν η ίδια εποχή που ετοιμαζόταν να φύγει για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο όμως ήταν αδύνατον να αποχωριστεί το ραδιόφωνο που τόσο αγάπησε.

201401161245300.3486_KARER_PLESAS_ME_TIN_KORI_TOYS_ELEANA_15012014.jpg

Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη, την Ελεάννα η οποία σήμερα είναι 24 ετών.

«Νυχτερινό πεντάγραμμο», «50 χρόνια ελληνικό τραγούδι», «Το ελληνικό Top 20 της ΙFPI», «Της Εύας τα καμώματα», «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» και το «Καρέ του άσου» ήταν μόνο μερικές από τις εκπομπές που επιμελήθηκε ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε και με άλλους κορυφαίους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας όπως και με κανάλια. Συνεργάστηκε επίσης με όλες τις δισκογραφικές εταιρείες ως παραγωγός και στιχουργός ελληνικού και αγγλικού στίχου. Έχει επίσης επιμεληθεί την παραγωγή δεκάδων ηχογραφημάτων ελληνικού ρεπερτορίου, συλλογών, συλλεκτικών άλμπουμ, κασετίνων κ.λπ.

Σταθμός στην καριέρα της η έκδοση λευκωμάτων και βιογραφιών που αφορούσαν στον σύζυγό της Μίμη Πλέσσα. Το 2016 ασχολήθηκε και με την οργάνωση παραστάσεων για τον Μίμη Πλέσσα, αναλαμβάνοντας τη συγγραφή των κειμένων. Μία τέτοια ήταν αυτή που έγινε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2016 όπου αφηγητής ήταν ο Τάσος Χαλκιάς. Στη συνέχεια ανέλαβε τις περισσότερες από τις μουσικές παραστάσεις που αφορούσαν στον κορυφαίο δημιουργό, άλλοτε στο Ηρώδειο και το Παλλάς και άλλοτε σε σπουδαίες σκηνές της χώρας μας.

201505061611010.5940_KARER_PLESAS_652015.jpg

Μετά από τέτοιο έργο, η Λουκίλα Καρρέρ δεν θα μπορούσε παρά να βραβεύεται όπως το 1991 όταν πήρε το πρώτο βραβείο Eurosong Festival για το τραγούδι ΕΛΑ – LOVE ME, στο οποίο έγραψε ελληνικό και αγγλικό στίχο.
Το καλοκαίρι του 2005 ο Μητροπολίτης Βεροίας & Ναούσης κ.κ. Παντελεήμων της απένειμε το «Χρυσούν Μετάλλιο Α΄ Τάξεως». Το 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Γαστουρίου «Ομόνοια» την ανακήρυξε «Επίτιμο Μέλος», αναγνωρίζοντας την αγάπη της για την Κέρκυρα και τη συμβολή της στην προβολή του νησιού. Δύο χρόνια αργότερα τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση με το «Μετάλλιο Αργοστολίου» για την αγάπη της στην Κεφαλονιά και την προβολή και τη στήριξη του νησιού μέσα από τις εκπομπές της.

200902101200010.9224_PAPADOPOYLOS_PLESAS_09022009.jpg

Σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές με τον καλό τους φίλο Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το 2017 η Ένωση Γυναικών Πάτρας τη βράβευσε για την κοινωνική της προσφορά. Στις 19 Μαρτίου 2018 σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Θεοχαράκη τιμήθηκε για τη συμβολή της στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Χώρα μας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής ενώ έναν χρόνο μετά η Γεννάδειος Σχολή τής απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη δημοσιογραφική και καλλιτεχνική της προσφορά. Τέλος, το 2019 τιμήθηκε από την Ένωση Γυναικών Πάτρας με το «Αριστείο Ζωής».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved