Showbiz

Χριστίνα Ράλλη - Η vocal coach του Voice στο gossip-tv: Οι αλλαγές στο show & η λατρεία στον Καρρά!

Η Χριστίνα Ράλλη για τους ανθρώπους του χώρου της δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει συνεργαστεί άλλωστε με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε τον αξέχαστο Βασίλη Καρρά, τον Αντώνη Ρέμο ή τον Γιώργο Κατσαρό και τον Γιώργο Θεοφάνους. 

Όλοι οι παραπάνω υπήρξαν δάσκαλοι για τη Χριστίνα που φέτος έχει αναλάβει ένα επιπλέον δύσκολο έργο, τη φωνητική τοποθέτηση των υποψήφιων που θέλουν να αναδειχθούν μέσα από τη φωνή και το ταλέντο τους στο The Voice.

Το τάλεντ σόου που φέτος το είδαμε στην πρεμιέρα του με πολλές αλλαγές αφού τόσο στη θέση του παρουσιαστή όσο και σε εκείνες των κριτών είδαμε νέα πρόσωπα, έρχεται δυναμικά για να διεκδικήσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Εκεί λοιπόν, η Χριστίνα Ράλλη μοιράζεται μαζί με τους διαγωνιζόμενους τις αγωνίες και το άγχος τους κάθε φορά που εκείνοι ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή για να τραγουδήσουν.

Η τραγουδίστρια μιλάει με πολλή αγάπη και καμάρι για το νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε με τίτλο "Σ' έχω σβήσει": «Το «Σ’εχω σβήσει» σε μουσική και στίχους του Σπύρου Μακρή και παραγωγή του Κώστα Σαμαρά. Είναι ένα δυναμικό ρυθμικό τραγούδι που εκφράζει την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο που αφορά την προσωπική μας εξέλιξη σε μια σχέση.
Πολλές φορές κάποιες ανθρώπινες σχέσεις μας «κρατάνε πίσω» και είναι συχνά δύσκολο να απεγκλωβιστούμε από αυτές, όσο και να θέλουμε. Όταν πλέον συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, τότε νιωθουμε μια αισιοδοξία γιατί πλέον μπορουμε να «σβήσουμε» ότι μας πόνεσε, να βελτιώσουμε το self love και τότε μια «καινούρια μέρα» ξεκινά! Το «Σ’εχω σβήσει» είναι διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες και στο επίσημο κανάλι μου στο YouTube.

Τι είναι εύκολο για εσάς και τι δύσκολο να… σβήσετε από τη ζωή σας;

Εύκολα σβήνω τους ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω προλάβει να δεθώ μαζί τους και παράλληλα νιώθω ότι με χαλάει η ενέργειά τους και η συμπεριφορά τους. Δύσκολα σβήνω τους ανθρώπους με τους οποίους δέθηκα για τον α' ή β' λόγο! Όμως και εκεί, στο τέλος της ημέρας, όταν κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται και δεν μου δημιουργούν πλέον θετικά συναισθήματα, τότε το δύσκολο το κάνω εύκολο και πάω παρακάτω.



Έχετε γεννηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Τορόντο και ύστερα ζήσατε για πολλά χρόνια στην Κέρκυρα απ’ όπου και κατάγεστε. Δηλώνετε… τρελοκερκυραία; (γέλια)

Δηλώνω - δηλώνω, το παραδέχομαι, με ταπεραμέντο και μπρίο (γέλιο). Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Τορόντο του Καναδά. Στην ηλικία των οκτώ, μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Εκείνα τα πολύ σημαντικά χρόνια της μαθητικής μου ηλικίας τα πέρασα στην Κέρκυρα. Εκεί ξεκίνησα και τα πρώτα βήματα στο τραγούδι. Πλέον ζω μόνιμα στην Αθήνα, αλλά οι επισκέψεις μου στο νησί είναι συχνές!

Πολύ λίγα πράγματα γνωρίζει ο κόσμος για εσάς. Τι ρόλο παίζει στη ζωή σας ο έρωτας και η οικογένεια;

Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη για όλα και κυρίως για τη μουσική, σε πολλά επίπεδα. Είμαι υπέρ της οικογένειας, όμως δεν υπήρξε μέχρι τώρα στις προτεραιότητές μου, ό,τι είναι να έρθει θα έρθει και είναι καλοδεχούμενο. Σημαντική είναι η προσωπική ισορροπία και γαλήνη διχως άγχος.

Έχετε στο ενεργητικό σας ήδη σπουδαίες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Ποια θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας ως μία από τις καλύτερες που είχατε ποτέ;

Θεωρώ ότι όλες οι συνεργασίες μου είχαν κάτι να μου δώσουν και έζησα μοναδικές στιγμές σε όλες. Αν ξεχώριζα κάποια, σίγουρα είναι η συνεργασία μου με τον κύριο Γιώργο Κατσαρό. Αφορμή για τη γνωριμία μας και τη συνεργασία μας είναι ο φίλος μου Στιβ Αλεξίου! Παρότι Κερκυραίοι και οι 2, δεν είχε τύχει ποτέ να συναντηθώ με τον κύριο Κατσαρό. Έτσι λοιπόν, πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκινήσαμε μια πολύ όμορφη συνεργασία, με μια σειρά εμφανίσεων στην Πλάκα, μαζί με τον κ. Κώστα Χατζή. Νιώθω μεγάλη χαρά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, την αγάπη και την γεναιοδωρία του. Επίσης, πραγματοποιήσαμε κάποιες απίστευτες συναυλίες στα πιο όμορφα και ιστορικά μέρη της Ελλάδας, όπως στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στο Παλάτι των ιπποτών της Ρόδου, στο Θέατρο Παλλάς μαζί με τον κ. Γιώργο Θεοφάνους. Πιο πρόσφατη αλλά και πιο σημαντική είναι η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο στις 27 Σεπτεμβρίου, αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Γιώργου Κατσαρού, με τη συμμετοχή πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών. Αυτή η εμφάνιση αποτελεί για εμένα σταθμό. Άλλες συνεργασίες που ξεχωρίζω είναι η συνεργασία μου με τον Αντώνη Ρέμο αλλά και με τον Βασίλη Καρρά.



Ο Βασίλης ήταν πάνω από όλα φίλος. Ένας καλλιτεχνης ευαίσθητος που ζούσε για να τραγουδάει, γινόταν ένα με τον κόσμο που τόσο αγαπούσε... Ένας όμορφος άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού ήταν ο Βασίλης μας και για εμάς δεν έχει φύγει ποτέ!

Πώς ήταν ο Βασίλης Καρράς ως συνεργάτης; Ήταν όπως τον περιγράφουν οι περισσότεροι; Στοργικός, γλυκύτατος και γενναιόδωρος;

Ήμουν αρκετά χρόνια με τον Βασίλη Καρρά... Ο Βασίλης ήταν πάνω από όλα φίλος. Ένας καλλιτεχνης ευαίσθητος που ζούσε για να τραγουδάει, γινόταν ένα με τον κόσμο που τόσο αγαπούσε. Σεβόταν το κοινό του αλλά και το κοινό λάτρευε τον Βασίλη. Ο Βασίλης ζητούσε την παρέα μας, να τραγουδάμε μαζί ακόμα και στα παρασκήνια! Μουσικοί και τραγουδιστές, παίζαμε και τραγουδούσαμε για ώρες!! Εκεί δημιουργούσε κιόλας, έφτιαχνε καινούργιες μελωδίες και στίχους. Ένας όμορφος άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού ήταν ο Βασίλης μας και για εμάς δεν έχει φύγει ποτέ!

Αν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε τον καλλιτέχνη που θα έγραφε για εσάς τραγούδια, ποιος θα ήταν αυτός;

Έχουμε την τύχη, διαχρονικά, η Ελληνική δισκογραφία να αποτελείται από «τεράστιους» δημιουργούς που μας έχουν αφήσει μεγάλη μουσική κληρονομιά με τα τραγούδια τους. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μόνο έναν από όλους αυτούς.

Ποιο είναι το καλλιτεχνικό σας απωθημένο που δεν έχετε καταφέρει ακόμα να εκπληρώσετε;

Απωθημένα δόξα τον Θεό, δεν πιστεύω ότι έχω. Με πολλή δουλειά και αφοσίωση πραγματοποιεί κανείς τους στόχους του. Εκτός ίσως από ένα... Θα σου πω για την αδυναμία μου στον Αντώνη Βαρδή, διότι εκτός από μεγάλος μουσικοσυνθέτης ήταν και μεγάλος τραγουδιστής. Ένα μουσικό πρότυπο για πολλούς καλλιτέχνες όπως και για μένα. Θα ήθελα πολύ να είχαμε πραγματοποιήσει μια συνεργασία, οπότε να ένα απωθημένο!

Είστε vocal coach στον νέο κύκλο του The Voice. Πώς είναι να καθοδηγείς νεαρούς τραγουδιστές για να αποδώσουν σωστά και να αναδειχθούν στη σκηνή του και τι αλλαγές θα δούμε φέτος;

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου, με την πρώτη φάση που είναι τα blind auditions. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία του casting, μαζί με τον μαέστρο του The Voice Θοδωρή Ντάρμα.

Ο Αντώνης Βαρδής είναι να μουσικό πρότυπο για πολλούς καλλιτέχνες όπως και για μένα. Θα ήθελα πολύ να είχαμε πραγματοποιήσει μια συνεργασία, οπότε να ένα απωθημένο!

Μεταφερόμαστε πλέον σε όλοκαίνουργιο πλατό και οι μεγαλες αλλαγές είναι κυρίως στο θέμα των κριτών καθώς και της παρουσίασης. Από εκεί και πέρα, φέτος έχουμε μεγάλη προσέλευση παικτών από Ελλάδα και Κύπρο με υπέροχες φωνές από όλα τα ρεπερτόρια και με χαρά παρατηρώ ότι υπάρχει πολλή προτίμηση στο λαϊκό τραγούδι από νέα παιδιά.

Είστε υπεύθυνη για τη σωστή τοποθέτηση των φωνών των παικτών που θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Η ανταμοιβή σας είναι η σωστή ερμηνεία επί σκηνής των τραγουδιών που τούς ανατίθενται;

Η ανταμοιβή μου, εκτός από τη σωστή ερμηνεία και προσέγγιση του εκάστοτε τραγουδιού, είναι όταν κατέβουν τα παιδιά από την σκηνή να νιώθουν ότι έκαναν ακόμα ένα βήμα παραπάνω από ό,τι έκαναν «χτες». Πολλά παιδιά δεν έχουν εμπειρία με το τραγούδι, το μικρόφωνο, τα in ear ακουστικά που χρησιμοποιούν στις επόμενες φασεις του show, πόσο δε μάλλον με τη σκηνή και με την τηλεόραση που είναι αρκετά αγχωτικά. Επίσης, στο πλατό υπάρχει κοινό, πράγμα το οποίο για κάποιους από τους παίκτες είναι πρωτόγνωρο. Έχουν πολλά να διαχειριστούν ταυτόχρονα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνετε καθήκοντα vocal coach στην τηλεόραση. Είναι ένας χώρος η μικρή οθόνη που σας αρέσει και θα θέλατε να ασχοληθείτε στο μέλλον πιο επισταμένα μ’ αυτή;

Ναι, ομολογώ μου αρέσει η τηλεόραση πολύ, τα τελευταία χρόνια είμαι σχεδόν κάθε σεζόν στην τηλεόραση, σε διαφορετικά πόστα, ειτε μπροστά από τις κάμερες, είτε πίσω. Η κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη λοιπόν και προς συζήτηση, με πολλή χαρά!

Περιγράψτε μας μία αστεία στιγμή ή μία συνθήκη που σας έφερε σε δύσκολη θέση μέχρι τώρα στη δουλειά σας στο The Voice και δεν θα ξεχάσετε ποτέ…

Στο Voice πάντα περνάμε υπέροχα, όλη η καλλιτεχνική ομάδα και η παραγωγή είναι καταπληκτική. Με καλή διάθεση, όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουμε, με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε δύσκολη θέση δεν έχω έρθει ποτέ ουσιαστικά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι στεναχωριέμαι όταν αποχωρίζομαι παίκτες από την ομάδα μου, γιατί κάθε φορά που διαγωνίζονται ζω την αγωνία μαζί τους. Έχω συγκινηθεί άπειρες φορές, βλέποντάς τους από τα παρασκήνια να ερμηνεύουν στη σκηνή του The Voice, γιατί γνωρίζω την προσπάθειά τους από πρώτο χέρι.

Στο Voice πάντα περνάμε υπέροχα, όλη η καλλιτεχνική ομάδα και η παραγωγή είναι καταπληκτική. Με καλή διάθεση, όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουμε, με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε δύσκολη θέση δεν έχω έρθει ποτέ ουσιαστικά

Τι να περιμένουμε από εσάς το επόμενο διάστημα; Έχετε κάποια επαγγελματικά σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Δεν έχω κάτι στα άμεσα σχέδιά μου για κάποια πίστα, γιατί μου παίρνει τόσο πολύ χρόνο το The voice που στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν θα προλάβαινα. Παρόλ' αυτά είχα αρκετές προτάσεις, όμως δεν με «κέρδισε» κάποια έτσι ώστε να την δεχτώ και να πω το οκ. Συνεχίζω όμως και κάνω τις δικές μου εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας όλο τον χειμώνα, ενώ έχω και μια εμφάνιση στην Ζυριχη τον ερχόμενο Νοέμβρη. Αν παράλληλα μου γίνει και κάποια πρόταση που να με κερδίσει, θα το συζητήσω περαιτέρω.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved