Showbiz

Βαρύ πένθος για τη Βικτώρια Χαλκίτη - Η σπαρακτική ανάρτησή της

Δύσκολες ώρες για την Βικτώρια Χαλκίτη.

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της τραγουδίστριας.

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της σε ηλικία 79 χρονών.

Ο πατέρας της ήταν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χάρης Χαλκίτης.

Η Βικτώρια Χαλκίτη ανέβασε μία φωτογραφία του στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και έγραψε στα αγγλικά: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ. Χάρης Χαλκίτης 1945-2024».

H ανάρτησή της

Ποιος ήταν ο Χάρης Χαλκίτης

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο και ήρθε στην Αθήνα το 1961 όπου μπήκε στους Playboys. Στο ίδιο συγκρότημα, λίγο αργότερα προστέθηκαν οι Δάκης και Φίλιππος Νικολάου, πριν ξεκινήσουν τις προσωπικές καριέρες τους. Εκείνη την εποχή, ο ίδιος άρχισε να εξελίσσει το μουσικό του ταλέντο, παίζοντας πιάνο, σαξοφώνου, φλάουτο, κλαρίνο, κρουστά και μπάσο.

Στην πορεία των χρόνων γνώρισε τον Γεράσιμο Λαβράνο που τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στο σχήμα του. Μάλιστα, εμφανίστηκε και στην ταινία "Νύχτα γάμου" με τα φωνητικά να τα αναλαμβάνουν η Chiquita Gordon κι ο Frankie Sin.

Φεύγοντας από το συγκρότημα του Γεράσιμου Λαβράνου, δέχτηκε πρόταση από τον Ντέμη Ρούσου να παίξει στους "Aphrodite’s Child", συμμετέχοντας στο "666", παίζοντας μπάσο, κρουστά, σαξόφωνο, φωνητικά, ενώ συμμετείχε και στην περιοδεία.

Με την διάλυση των "Aphrodite’s Child", έγινε μόνιμος μουσικός του Ντέμη Ρούσσου, κάνοντας την παραγωγή στο πρώτο του άλμπουμ "On the Greek Side of My Mind" (1971), το οποίο κυκλοφόρησε και με τίτλο "Fire and Ice". Έκανε ακόμα παραγωγή σε τραγούδια της Dalida και της Queen Samantha.

«Βρισκόταν διαρκώς σε περιοδείες στην Ευρώπη και στη Γαλλία με τον Ντέμη Ρούσσο. Του έγραφε τραγούδια και, εκτός από στενοί συνεργάτες, ήταν μουσικός στο γκρουπ του», είχε πει σε συνέντευξή της η Βικτώρια Χαλκίτη για τον πατέρα της.

Το 1970 έγινε μέλος των Eros, ενός βραχύβιου συγκροτήματος που σχηματίστηκε στην Γαλλία από τους Λουκά Σιδερά, Δημήτρη Ταμπόση, Λάκη Βλαβιανό και τον Χάρη Χαλκίτη. Η έντονη δραστηριότητά του, κάνει τη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Barclay να του κυκλοφορήσει 7 μικρούς δίσκους.

Το 1975 κυκλοφόρησε τον πρώτο του μεγάλο δίσκο με τίτλο Harry Halkitis που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ένα χρόνο αργότερα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με ένα άλλο τραγούδι, το Milady Lena. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1984, συνεχίζοντας να δουλεύει σαν ενορχηστρωτής με Πωλίνα, Ζαννέτ Καπούγια, Δάκη, Κωσταντίνα, Μαντώ, Αθηνά Μαυρομάτη, Αμάντα, Άντρος Κωσταντίνου, Γιώργο Κατσίνη αλλά και με την κόρη του Βικτωρία Χαλκίτη.

Με τη σύζυγό του, Ανίτα, απέκτησαν δυο παιδιά. Τον Χριστόφορο και τη Βικτώρια.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved