Κώστας Αρζόγλου: «Λυπάμαι όχι για μένα που θα πεθάνω, αλλά για όσα δεν πρόλαβα να κάνω»
thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com
Showbiz

Κώστας Αρζόγλου: «Λυπάμαι όχι για μένα που θα πεθάνω, αλλά για όσα δεν πρόλαβα να κάνω»

Ο Κώστας Αρζόγλου, έχοντας στις πλάτες του ένα βαρύ και σπουδαίο βιογραφικό από θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά σίριαλ που σημείωσαν επιτυχία, φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ήρωες» που ανεβαίνει στο Από Μηχανής θέατρο.

Ο ηθοποιός μιλάει για τον ρόλο του και ανάμεσα σε άλλα αποκαλύπτει τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια αλλά λέει και ποια είναι η σχέση του με τον χρόνο...

Δάνης Κατρανίδης: O Κώστας Αρζόγλου μίλησε συγκινημένος στο gossip-tv.gr-Η τελευταία τους συνάντηση

6J9A4980.jpg

Πώς είναι αυτή η περίοδος για εσάς;

Προσπαθώ να είναι μία πάρα πολύ δημιουργική περίοδος, όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή μου. Κάνω πρόβες για τους «Ήρωες» και κάποιες άλλες για ένα έργο που θα ανεβάσω στο Κολλέγιο Αθηνών. Ακόμη, γράφω ένα μιούζικαλ, με τη συμπαράσταση ενός πολύ καλού συγγραφέα. Επίσης, έχω κάνει μία πρόταση για την παραγωγή ενός έργου του 'Ινγκμαρ Μπέργκμαν που θα ήθελα να το κάνω εγώ με δύο γυναίκες.

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμά σας...

Όχι, δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τώρα έχω πέσει με τα μούτρα στους «Ήρωες», στο έργο που ανεβάζουμε στο Από Μηχανής θέατρο, με τον Χρήστο Βαλαβανίδη και τον Πάνο Σκουρολιάκο.

Ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο;

Προσπαθώ να μην υπολογίζω τον χρόνο. Είναι κάτι βέβαια που δεν το έχω πετύχει και δεν το έχω καταφέρει εκατό τοις εκατό. Είμαι και εγώ σαν τους «Ήρωες». Προσπαθώ να κάνω ότι δεν έρχεται, αλλά θα έρθει σίγουρα. Όμως αποφεύγω να σκέφτομαι αυτό το σίγουρο.

Από ό,τι καταλαβαίνω, η δουλειά σάς δίνει ζωή και ενέργεια...

Ναι! Έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Αυτό που είναι περίεργο είναι το θέμα του συγκεκριμένου έργου, που το παρατήρησα και γελάω με εμένα. Ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τέσσερα πράγματα ταυτόχρονα. Άντε το πολύ δύο. Τώρα έχουν πέσει όλα μαζί λες και δεν προλαβαίνω...

arzoglou.jpg

Ίσως είναι και δική σας ανάγκη να καταπιαστείτε με περισσότερα πράγματα;

Είναι ανάγκη. Όταν κάποια στιγμή πεθάνω, λυπάμαι όχι για μένα που θα πεθάνω, αλλά για όσα δεν πρόλαβα να κάνω. Προσπαθώ να προλάβω τον χρόνο, να κάνω τις 24 ώρες 48.

Έχετε απωθημένα;

Μου έχει κοστίσει λιγάκι το ότι ας πούμε ενώ έχω παίξει αρχαίο δράμα επί τέσσερα χρόνια, έχω παίξει στη Ρουμανία, στην Τουρκία, που σκηνοθετούσα και έπαιζα ο ίδιος, στην Αλβανία και πολλά άλλα που έχω κάνει, δεν έχω παίξει στην Επίδαυρο. Ως θεατής έχω πάει μόνο...

Επιδιώξατε να παίξετε στην Επίδαυρο;

Όχι, έχω ένα άλλο θέμα, θέλω να με ζητούν οι άλλοι, δεν ζητάω εγώ. Νομίζω ότι, αν με θέλει κάποιος σκηνοθέτης, εδώ είμαι. Ξέρετε κάτι, ανήκω σε μια γενιά μετά τη Χούντα, που με θεωρούσαν λίγο τηλεοπτικό. Αυτό ήταν μέγα λάθος. Πράγματι, έχω αγαπήσει, για παράδειγμα, «Τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά» αλλά και άλλα σίριαλ, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν καθημερινά. Όμως έκανα θέατρο.

skouroliakos-arzoglou.jpg

Οπότε πιστεύετε ότι αυτό σας κόστισε, καθώς κάποιοι σας θεώρησαν κυρίως τηλεοπτικό ηθοποιό;

Ναι, ενώ έχω παίξει τουλάχιστον 80 ρόλους και έχω σκηνοθετήσει 45-50 έργα. Το άλλο μου παράπονο είναι ότι με θεωρούν έναν σοφό, ότι διανοούμαι. Δεν βλέπουν το χιούμορ που υπάρχει πίσω από αυτό. Όλα τα θεωρώ μια τεράστια φάρσα και αυτή τη γωνίτσα του εαυτού μου δεν την έχουν πάρει χαμπάρι οι εκάστοτε σκηνοθέτες.

Πηγή: My TV

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved