Αντώνης Καφετζόπουλος: Η ηλικία, η πατρότητα και οι χωρισμοί του σπουδαίου ηθοποιού

NDPPHOTO 

ndpphoto.gr
Showbiz

Αντώνης Καφετζόπουλος: Η ηλικία, η πατρότητα και οι χωρισμοί του σπουδαίου ηθοποιού

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και πολυδιάστατους ηθοποιούς της Ελλάδας, με μεγάλη καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Οκτωβρίου 1951, ο Καφετζόπουλος κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην ελληνική υποκριτική σκηνή μέσα από σημαντικές συνεργασίες και μοναδικές ερμηνείες. Η πολυδιάστατη καριέρα του περιλαμβάνει επιτυχίες τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Είμαι μελαγχολικός άνθρωπος, διαγνωσμένος με κλινική κατάθλιψη»

kafetzopoulos.jpg

NDPPHOTO

Τα πρώτα χρόνια και η στροφή στην υποκριτική

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ολοκλήρωσε το δημοτικό στο Ζωγράφειο Σχολείο. Σε ηλικία 13 ετών, το 1964, η οικογένειά του μετοίκησε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στο 8ο Γυμνάσιο Αρρένων. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Βουχωρίνα Βοΐου του νομού Κοζάνης.

202107020813500.8772_ANTONIS_KAFETZOPOYLOS_172021.jpg

NDPPHOTO

Το 1969, ο Καφετζόπουλος εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε τις σπουδές του, ακολουθώντας την καλλιτεχνική του κλίση. Πριν στραφεί αποκλειστικά στην υποκριτική, εργάστηκε ως στέλεχος σε δισκογραφική εταιρεία και ηχολήπτης. Παράλληλα, σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου.

Η καριέρα στην υποκριτική

Ο Καφετζόπουλος έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο δίπλα στην σπουδαία Έλλη Λαμπέτη, στο έργο "Φιλουμένα Μαρτουράνο". Η θεατρική σκηνή ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, που γρήγορα θα επεκτεινόταν και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η αναγνωρισιμότητά του ενισχύθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά "Το Μινόρε της Αυγής" και την "Αστροφεγγιά", δύο από τις πιο σημαντικές παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Στον κινηματογράφο, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η ταινία "Παραγγελιά", ενώ σπουδαία ήταν η παρουσία του και στις ταινίες "Ακαδημία Πλάτωνος" και "Άδικος Κόσμος", οι οποίες του χάρισαν διεθνείς διακρίσεις.

201804150138520.6106_ANTONIS_KAFETZOPOYLOS_13042018.jpg

NDPPHOTO

Διακρίσεις και βραβεύσεις

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις ερμηνείες του. Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο για την ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος", μια διάκριση που ανέδειξε τη σημαντική του συνεισφορά στον ελληνικό κινηματογράφο. Το 2011, κέρδισε το Ασημένιο Κοχύλι Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την ταινία "Άδικος Κόσμος", αποδεικνύοντας ότι η ερμηνεία του είχε φτάσει σε ένα διεθνές επίπεδο αναγνώρισης.

201804150050550.5847_KAFETZOPOYLOS_SAPOYNTZAKI_13042018.jpg

NDPPHOTO

Ενασχόληση με την επιστήμη και την εκπαίδευση

Ο Καφετζόπουλος είναι επίσης γνωστός για την αγάπη του για την επιστήμη. Το 2004-2005 παρουσίασε την εκπομπή "Εύρηκα" στο Mega Channel, με τον Γιώργο Ζαρκαδάκη, όπου ανέδειξε επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό. Ακόμα, υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Famelab, ο οποίος προωθεί την επικοινωνία της επιστήμης. Η εμπλοκή του με την επιστήμη αποδεικνύει το ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων του και την ικανότητά του να μεταδίδει τη γνώση με τρόπο προσιτό.

Προσωπική ζωή και οικογένεια

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Αντώνης Καφετζόπουλος έχει παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε έναν γιο, τον Γιώργο, το 1985, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε επίσης ηθοποιός. Για 25 χρόνια, ο Καφετζόπουλος ήταν σε σχέση με την ηθοποιό Φαίη Κοκκινοπούλου, με την οποία απέκτησε έναν δεύτερο γιο, τον Σπύρο, γεννημένο το 1999. Το ζευγάρι χώρισε τον Μάρτιο του 2016.

201804150052100.5860_KAFETZOPOYLOS_SAPOYNTZAKI_13042018.jpg

NDPPHOTO

Παρά τις μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες, ο Καφετζόπουλος διατηρούσε πάντα χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή. Ο ίδιος προτιμούσε να παραμένει επικεντρωμένος στην καλλιτεχνική του πορεία και στη δουλειά του, κρατώντας τις λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Αντώνης Καφετζόπουλος: «Είδα το αυτοκίνητό του να φεύγει στον γκρεμό»

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Οι σχέσεις με τα παιδιά μου έχουν πια σταθεροποιηθεί»

Καφετζόπουλος: Ο πιο δύσκολος ρόλος, αυτός του πατέρα και η 10χρονη σχέση με τη σύντροφό του, Βάσω

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved