Πύρρος Δήμας: Ο θρύλος της άρσης βαρών, η οικογένεια και η νέα του ζωή με την Αφροδίτη Σκαφίδα

NDPPHOTO

Showbiz

Πύρρος Δήμας: Ο θρύλος της άρσης βαρών, η οικογένεια και η νέα του ζωή με την Αφροδίτη Σκαφίδα

Ο Πύρρος Δήμας, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών, έχει γράψει ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό με τις ανεπανάληπτες επιδόσεις του στην άρση βαρών.

Γεννημένος στις 13 Οκτωβρίου 1971 στη Χειμάρρα της Βόρειας Ηπείρου, ο Πύρρος Δήμας ξεκίνησε την καριέρα του στην άρση βαρών από νεαρή ηλικία, επιτυγχάνοντας κορυφαίες διακρίσεις που τον καθιέρωσαν ως ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Πύρρος Δήμας: Η πρώτη δημόσια οικογενειακή έξοδος με την Αφροδίτη Σκαφίδα και την κόρη τους

201209051006270.1240_PIROS_DIMAS_492012.jpg

NDPPHOTO

Από το 1992 μέχρι το 2004, ο Πύρρος Δήμας κατάφερε να κατακτήσει τρία χρυσά και ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα κατόρθωμα που τον τοποθετεί στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού. Το χρυσό του στην Ατλάντα το 1996, όπου σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, αποτελεί ακόμα και σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 83 κιλών.

Ο θρύλος της άρσης βαρών εισήχθη το 2009 στο Hall of Fame της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και το όνομά του συνδέθηκε για πάντα με τις υψηλότερες διακρίσεις του αθλήματος.

201404111425260.9005_PIROS_DIMOS_1142014.jpg

NDPPHOTO

Η προσωπική του ζωή υπήρξε πολυσυζητημένη, ειδικά μετά τον γάμο του με τη δημοσιογράφο Αναστασία Σδούγκου, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Το 2018, η Αναστασία Σδούγκου απεβίωσε, βυθίζοντας τον Πύρρο Δήμα και την οικογένειά τους σε βαθιά θλίψη.

Το 2024, όμως, ο Πύρρος Δήμας έκανε μια νέα αρχή στην προσωπική του ζωή, καθώς παντρεύτηκε την πρώην παίκτρια του Survivor, Αφροδίτη Σκαφίδα. Το ζευγάρι, που έχει αποκτήσει μαζί μια κόρη, δείχνει ευτυχισμένο και ενωμένο, με τον Πύρρο Δήμα να βρίσκει στήριγμα στη νέα του σύντροφο, σε μια περίοδο που η ζωή του είχε μεταβληθεί δραματικά.

pirros-dimas.jpg

NDPPHOTO

Ο Πύρρος Δήμας συνεχίζει να προσφέρει στην άρση βαρών, διατηρώντας διοικητικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παραμένει σύμβολο ήθους και αφοσίωσης, όχι μόνο για τις αθλητικές του επιτυχίες, αλλά και για την ακλόνητη στάση ζωής του.

Το 2024 αποτελεί μια χρονιά νέων ξεκινημάτων, καθώς απολαμβάνει τη νέα του οικογενειακή ζωή με την Αφροδίτη Σκαφίδα και τη μικρή τους κόρη.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Βάρυ πένθος για τον Πύρρο Δήμα

Τηλεοπτική σειρά με τη ζωή και τα μοναδικά κατορθώματα του Πύρρου Δήμα

Αφροδίτη Σκαφίδα – Πύρρος Δήμας: Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την κόρη τους

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved