Showbiz

Κώστας Καφάσης: Ο ηθοποιός και τραγουδιστής που άφησε εποχή με το «Γέλα κυρία μου»

Ο Κώστας Καφάσης, που γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1940 στην Ιτέα Καρδίτσας, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ελληνικής τέχνης.

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ηθοποιός και τραγουδιστής άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο στην τηλεόραση όσο και στη μουσική σκηνή. Το τραγούδι του «Γέλα κυρία μου» και η συμμετοχή του στη σειρά «Η γειτονιά μας» θα μείνουν για πάντα συνδεδεμένα με το όνομά του.

Νέλλη Γκινή: «Έζησα όμορφες και άσχημες περιόδους στην καριέρα μου»

Το πάθος για το θέατρο και η αρχή της καριέρας του

Ο ίδιος ο Καφάσης είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι το όνειρό του από παιδί ήταν να γίνει ηθοποιός. «Το όνειρό μου ήταν να γίνω θεατρίνος. Από πιτσιρίκι, αυτό ήταν η μανία μου, το πάθος μου, η αρρώστια μου,» είχε πει χαρακτηριστικά. Οι καλοκαιρινές επισκέψεις των περιοδευόντων θιάσων στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιτέα Καρδίτσας, άναψαν τη φλόγα του για το θέατρο.

Αποφασισμένος να κυνηγήσει τα όνειρά του, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στη Δραματική Σχολή. Εκεί, άρχισε να δουλεύει στο θέατρο και, όπως είχε αναφέρει: «Δούλεψα έξι χρόνια στο θέατρο και έκανα πάνω από δεκαπέντε ταινίες.»

Η τηλεόραση και το τραγούδι που τον καθιέρωσε

Το 1971, ο Κώστας Καφάσης πήρε τον ρόλο του Ιωνάθαν στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Η γειτονιά μας», κάτι που τον έκανε ευρέως γνωστό. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με το τραγούδι, ερμηνεύοντας στα μπουάτ της Αθήνας. Όπως θυμόταν ο ίδιος, «Την ίδια εποχή ξεκίνησα να δουλεύω και σε μπουάτ ως τραγουδιστής, στο μαγαζί “Κατακόμβη”. Η δεκαετία του '70 ήταν αυτή που με σημάδεψε.»

Η μεγαλύτερη στιγμή της μουσικής του καριέρας ήρθε το 1974, όταν τραγούδησε το «Γέλα κυρία μου», το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία. Ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που τον ανακάλυψε ο Κώστας Ψυχογιός: «Τέλη του '74 δούλεψα σε ένα μαγαζί και εντελώς συμπτωματικά με άκουσε ο Κώστας Ψυχογιός και μου έδωσε το “Γέλα κυρία μου”.»

Το τέλος και η παρακαταθήκη του

Δυστυχώς, ο Κώστας Καφάσης απεβίωσε στις 13 Οκτωβρίου 2010, σε ηλικία 70 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Αν και δεν είναι πλέον κοντά μας, η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του συνεχίζει να ζει μέσα από το έργο του, το θέατρο και τη μουσική που αγάπησε με πάθος.

Ο Κώστας Καφάσης κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τη διασκέδαση και την τέχνη της εποχής του, αφήνοντας πίσω του ένα ανεπανάληπτο πολιτιστικό αποτύπωμα.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καφάσης

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved