NDPPHOTO 

Showbiz

Λυδία Κονιόρδου: Από τα γήπεδα της πετοσφαίρισης στη σκηνή του αρχαίου δράματος!

Η Λυδία Κονιόρδου, γεννημένη στις 16 Οκτωβρίου 1953 στην Αθήνα, είναι μια καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός και πρώην αθλήτρια της πετοσφαίρισης.

Έχει αφήσει το στίγμα της στον ελληνικό πολιτισμό με τη συμβολή της στο αρχαίο δράμα, ενώ παράλληλα έχει διατελέσει Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κοσμοσυρροή στην Επίδαυρο για τις Ικέτιδες! Οι λαμπερές παρουσίες & η εξαιρετική εμφάνιση της Σάττι

NDPPHOTO

Αθλητική Καριέρα

Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, η Κονιόρδου διέπρεψε στον αθλητισμό, παίζοντας πετοσφαίριση για τον ΖΑΟΝ Κηφισιάς. Ήταν τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος (1974, 1975, 1976) και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος.

Πορεία στο Θέατρο

Η Κονιόρδου αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της για την υποκριτική, σπουδάζοντας στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1977. Έγινε γνωστή κυρίως μέσα από τη συμμετοχή της σε έργα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ερμηνεύοντας κλασικούς ρόλους, όπως η Αντιγόνη, η Κλυταιμνήστρα και η Αθηνά. Στη διάρκεια της καριέρας της, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και το Εθνικό Θέατρο.

NDPPHOTO

thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

Έχει σκηνοθετήσει σημαντικές παραστάσεις, με αποκορύφωμα την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή το 1996, όπου κρατούσε και τον ομώνυμο ρόλο. Το 2003 βραβεύτηκε με το Βραβείο «Κάρολος Κουν» για τη σκηνοθεσία του έργου «Ίων» του Ευριπίδη.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Κονιόρδου: «Η Επίδαυρος είναι ένα μοναδικό θέατρο, πάντα έχω μια λαχτάρα και μια ευχάριστη προσμονή»

Λυδία Κονιόρδου: «Με παύση ή χωρίς παύση, εγώ πάντα νιώθω ότι ξεκινάω από το μηδέν»

Λυδία Κονιόρδου: «Ο κόσμος έχει ανάγκη και από το αρσενικό και από το θηλυκό»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved