Κι όμως! Αυτό είναι το κοινό που έχουν ο Χαραλαμπίδης & ο Πανταζάρας πέρα από την... υποκριτική!

NDPPHOTO 

Showbiz

Κι όμως! Αυτό είναι το κοινό που έχουν ο Χαραλαμπίδης & ο Πανταζάρας πέρα από την... υποκριτική!

Όχι μόνο είναι και οι δύο ηθοποιοί και σκηνοθέτες, αλλά γεννήθηκαν και την ίδια ημέρα!

Στις 14 Οκτωβρίου, με μια διαφορά 18 ετών, δύο από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής γιορτάζουν τα γενέθλιά τους.

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έχω εμμονή με το μπαλέτο. Δεν ασχολήθηκα γιατί ήμουν παιδί λαϊκής οικογένειας»

1675217642136-455896968-renos-xaralampidis.jpg

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, γεννημένος στην Αθήνα το 1970, έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του με τις μοναδικές του ερμηνείες και σκηνοθετικές δουλειές. Με καταγωγή από το Σπήλαιο Ορεστιάδας του Έβρου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σεναριογράφος. Η καριέρα του απογειώθηκε με τη ρομαντική ταινία "No Budget Story" το 1997, που θεωρείται κλασική πλέον στον χώρο του ελληνικού σινεμά. Ακολούθησαν τα "Φτηνά Τσιγάρα" (2000) και η προσαρμογή του βιβλίου "Η Καρδιά του Κτήνους" του Πέτρου Τατσόπουλου, που απογείωσε το καλλιτεχνικό του προφίλ. Η σκηνοθετική του πορεία συνεχίστηκε με τα "4 Μαύρα Κουστούμια" (2010), όπου εντυπωσίασε ξανά κοινό και κριτικούς.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης έχει λάβει διακρίσεις για το έργο του σε φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης, καταφέρνοντας να αποσπάσει βραβεία για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο. Οι χαρακτηριστικές του ερμηνείες, η μοναδική του ικανότητα στη σκηνοθεσία και η διαχρονική του γοητεία, τον έχουν καταστήσει αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Αργύρης Πανταζάρας

Από την άλλη πλευρά, ο Αργύρης Πανταζάρας, γεννημένος στον Βόλο το 1988, αποτελεί την νέα γενιά ηθοποιών που έχει ήδη ξεχωρίσει. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έκανε αίσθηση με την καλλιτεχνική του προσέγγιση και την αφοσίωση στην τέχνη. Το 2016 κέρδισε το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν” για την εξαιρετική ερμηνεία του, ενώ το ίδιο έτος διέθεσε το χρηματικό έπαθλο του βραβείου σε ανθρωπιστική βοήθεια, κερδίζοντας το θαυμασμό όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την κοινωνική του ευαισθησία.

Οι ερμηνείες του Πανταζάρα στο θέατρο, σε κλασικά έργα όπως ο "Βασιλιάς Ληρ", ο "Φάουστ" και το "1984", έχουν μείνει αξέχαστες. Στον κινηματογράφο, το ταλέντο του αναγνωρίστηκε με την ταινία "Digger", όπου κέρδισε υποψηφιότητα για Β' Ανδρικό Ρόλο, και η ταινία αποτέλεσε την ελληνική πρόταση για τα βραβεία Oscar. Στην τηλεόραση, έχει εντυπωσιάσει το κοινό με τις εμφανίσεις του σε σειρές όπως οι "Άγριες Μέλισσες", "Σασμός" και "Το Κόκκινο Ποτάμι". Η δυναμική του παρουσία και η εκφραστικότητά του τον κατατάσσουν στους κορυφαίους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Ο Αργύρης, ωστόσο, δεν μένει μόνο στη σκηνή και την οθόνη, αλλά έχει αναπτύξει και την καλλιτεχνική του οπτική μέσω της ίδρυσης της θεατρικής εταιρίας «momentum accelerated evolution». Με βάση αυτή την ομάδα, που συνδυάζει το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες, έχει καταφέρει να προσφέρει νέες προοπτικές στη σκηνοθεσία και την ερμηνεία, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στον σύγχρονο ελληνικό καλλιτεχνικό κόσμο.

Argyrhs-Pantazaras.jpg

Κι ενώ οι δύο ηθοποιοί έχουν το ίδιο πάθος για την τέχνη και την ίδια ημερομηνία γέννησης, φαίνεται πως η κοινή αυτή μέρα τους δίνει και το ίδιο «αστέρι» επιτυχίας. Αν και εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές, και οι δύο συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση, είτε μέσα από τη μεγάλη οθόνη, είτε στο θέατρο, είτε πίσω από τις κάμερες, αποδεικνύοντας πως η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει ηλικία.

Argyrhs-Pantazaras-(2).jpg

Με προσωπική ζωή που συζητιέται έντονα στα media, ο Αργύρης Πανταζάρας παντρεύτηκε την ηθοποιό Σίσσυ Τουμάση στις 28 Οκτωβρίου 2023, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τον παραμυθένιο γάμο τους. Το ζευγάρι συνεργάστηκε και στην παράσταση This is not Romeo and Juliet, φέρνοντας τον ρομαντισμό και στην επαγγελματική τους ζωή.

6-Argyrhs-Pantazaras-and-Sissy-Toymash.jpg

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αν και πιο διακριτικός στην προσωπική του ζωή, συνεχίζει να μαγνητίζει με την εκλεπτυσμένη παρουσία του και τα καλλιτεχνικά του κατορθώματα, δείχνοντας πως το πάθος του για τον κινηματογράφο δεν σβήνει ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Αργύρης Πανταζάρας: «Έμεινα να κοιτάζω τον τοίχο, δεν μπορούσα να φύγω από το θέατρο»

Πανταζάρας για τον μυστικό γάμο του με την Τουμάση: «Το κάναμε σαν να κλεφτήκαμε»

Αργύρης Πανταζάρας: Το τέλος των γυρισμάτων στον Παράδεισο των Κυριών & το ευχαριστώ στο κοινό

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved