Showbiz

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η τηλεόραση έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης – Η σάτιρα πρέπει να έχει όρια»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», μίλησε για την κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και την ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ειδικά της τηλεόρασης.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ανέλυσε πώς η συνεχής προβολή βίαιων εικόνων επηρεάζει το κοινό, και ιδιαίτερα τους νέους.

Άννα Μενενάκου για Τσαφούλια: Ο Σωτήρης είναι το άλλο μου μισό, αυτός που με συμπληρώνει

«Η τηλεόραση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορείς να διαφημίζεις όλη τη μέρα μπέργκερ και να αναρωτιέσαι γιατί ανεβαίνει η χοληστερίνη. Βλέπουμε τη βία την πραγματική από το πρωί μέχρι το βράδυ λούπα. Πόσες φορές είδαμε τον Αντώνη να πνίγεται, πόσες φορές πρέπει να δει ο πατέρας της 14χρονης να την κοπανούν στο πεζοδρόμιο; Όταν βλέπεις κάτι συνέχεια, εξοικειώνεσαι μαζί του και δεν σου κάνει πια εντύπωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαφούλιας δεν δίστασε να αναφερθεί και στο θέμα της σάτιρας, δηλώνοντας: «Η σάτιρα πρέπει να έχει ποιητική. Πρέπει να χτυπάει θεσμούς ή τρόπους σκέψης και όχι ανθρώπους. Για μένα, η σάτιρα πρέπει να χτυπά κάτι που είναι ψηλότερα από αυτόν που τη σατιρίζει. Ο Χάρρυ Κλυνν δεν τα έβαζε με τον περιπτερά, αλλά με πρωθυπουργούς. Το τραγικό δεν είναι το νούμερο της σάτιρας, αλλά η επιστημονική παρέμβαση από σκηνής σε θεατρική διαδικασία».

Ο γνωστός σκηνοθέτης έκλεισε λέγοντας: «Τα πάντα έχουν όρια, ακόμα και η σάτιρα. Το θέμα είναι ποιος τα θέτει και ποιος τα ξεπερνά».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο λόγος που δεν πήγε να ψηφίσει & το σχόλιο: «Βαδίζουμε σε σκοτεινούς καιρούς»

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»

Να βρείτε και εσείς μία σύντροφο να μιλάει όπως η Μενενάκου για τον Τσαφούλια: «Είμαι ευγνώμων»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved