Σαν σήμερα γεννήθηκαν οι αδελφοί Κατσιμίχα! Η σπουδαία πορεία και οι επιτυχίες που δεν θα ξεχαστούν
Showbiz

Σαν σήμερα γεννήθηκαν οι αδελφοί Κατσιμίχα! Η σπουδαία πορεία και οι επιτυχίες που δεν θα ξεχαστούν

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, γνωστοί και ως αδελφοί Κατσιμίχα ή Κατσιμιχαίοι γεννήθηκαν σαν σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου 1952, στην Αθήνα.

Είναι Έλληνες τραγουδοποιοί, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους σταδιοδρομίας, αποτέλεσαν μουσικό δίδυμο. Οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι δίδυμα αδέλφια και έχουν αφήσει σπουδαία κληρονομιά για τη μουσική ιστορία της Ελλάδας.

Γεννήθηκαν από πατέρα στρατιωτικό και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο, στη Λευκωσία και στη Νέα Σμύρνη ενώ στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, έζησαν ως εργαζόμενοι στη Δυτική Γερμανία.

Από μικροί ασχολήθηκαν με τη μουσική, σπούδασαν πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισαν τις σπουδές τους στο Δυτικό Βερολίνο και το Μονπελιέ, αντίστοιχα.

Μαριάνα Κατσιμίχα: Η κόρη του Πάνου Κατσιμίχα στα χνάρια του πατέρα της! Και του μοιάζει πολύ!

201507281148250.5016_PANOS_KATSIMIXAS_2772015.jpg

Ο Πάνος Κατσιμίχας.

Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982, όπου και βραβεύτηκαν για το τραγούδι "Μια βραδιά στο λούκι".

Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Ζεστά Ποτά" κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη.

Μέχρι το 2018, κυκλοφορούν μαζί δίσκους, όπου γράφουν και ερμηνεύουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους.

1713965313693-641066805-katsimixa-(1).jpg

Έτσι είναι σήμερα ο Χάρης Κατσιμίχας.

Παράλληλα, εμφανίζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές και συναυλίες μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Συμμετέχουν και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Όλοι οι δίσκοι τους έγιναν πλατινένιοι ή χρυσοί, σε εποχές που χρυσός δίσκος σήμαινε πωλήσεις άνω των 50.000 αντιτύπων και πλατινένιος άνω των 100.000.

Στα χνάρια τους και η κόρη του Πάνου Κατσιμίχα

Η Μαριάνα Κατσιμίχα, υπήρξε πάντα το κοριτσάκι του μπαμπά που αν και σπούδασε νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν ασχολήθηκε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, με το αντικείμενο των σπουδών της. Προτίμησε να επικοινωνήσει στον κόσμο την αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι.

Η Μαριάνα Κατσιμίχα γράφει στίχους και ύστερα τούς μελοποιεί. Μάλιστα, ήταν μόλις 16 χρονών όταν άρχισε να αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις της και ύστερα να τις μελοποιεί. Μέχρι τα 18 της χρόνια είχε γράψει ήδη πολλά κομμάτια που ήδη λανσάρει και γνωρίζουν επιτυχία.

Η ιδιαιτερότητα των δημιουργιών της όμως είναι πως πρόκειται μόνο για αγγλικό στίχο και όχι για ελληνικό καθώς όπως λέει η ίδια, απαιτείται ιδιαίτερη ωριμότητα κάποιος καλλιτεχνικά για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Το καλλιτεχνικό alter ego είναι ο Κώστας Σαλλής και μαζί διασκευάζουν παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Διαβάστε επίσης:

Η απίστευτη αποκάλυψη για την συγκλονιστική ιστορία πίσω από το τραγούδι «Μην γυρίσεις»

Γιώργος Σαμπάνης - Πάνος Κατσιμίχας: Αυτό το video clip δεν μοιάζει με κανένα άλλο!

Άγνωστες ιστορίες πίσω από διαχρονικά τραγούδια που αγαπάμε όλοι (photos & videos)

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved