Showbiz

Κωστής Σαββιδάκης: Η απώλεια της μητέρας του σε παιδική ηλικία & η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του

Ο Κωστής Σαββιδάκης αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο τους στις «Αγριες Μέλισσες» ως παπα-Γρηγόρης.

O γνωστός ηθοποιός σε μία εκ βαθέων εξομολόγησή του, αποκαλύπτει τα όσα έζησε στα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Ρόδο, την απώλεια της μητέρας του που τον στιγμάτισε αλλά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που κατάφερε τελικά να ξεπεράσει...

Κωστής Σαββιδάκης για «Άγριες Μέλισσες»: «Ο παπά Γρηγόρης θα με κυνηγάει μια ζωή»

Γεννηθήκατε στη Ρόδο. Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά σας χρόνια;

Τα παιχνίδια στην αλάνα της γειτονιάς μου, τις λεμονιές στην αυλή μας, τους λαχανοντολμάδες της μάνας μου, τα καλοκαίρια στην Αμυγδαλιά (εστιατόριο), τα κάλαντα, τα μακροβούτια, το τραμπολίνο στην παραλία «Ελλη», τα μεγάλα τραπέζια στην αυλή το Πάσχα και άλλα πολλά. Γλυκές οι παιδικές αναμνήσεις.

Σε μικρή ηλικία χάσατε τη μητέρα σας. Πώς βιώσατε την απώλειά της;

Δύσκολα, όσο προετοιμασμένος και αν είσαι. Είναι σαν να γκρεμίζεται το σπίτι από τα θεμέλιό του. Είναι, ίσως, από τις χειρότερες καταστάσεις που θα περάσει ο άνθρωπος.

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός - ήταν παιδικό σας όνειρο ή προέκυψε στην πορεία;

Είδα για πρώτη φορά θέατρο στα επτά μου, στο Δημοτικό θέατρο Βόλου. Ε, αυτό ήταν! Βλέποντας την παράσταση είπα: «Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ στη ζωή μου, αυτό θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, ηθοποιός!» Αργότερα, όμως, στην πορεία, κατάλαβα ότι αυτό που με ώθησε στο θέατρο στην πραγματικότητα ήταν η ανάγκη μου να δραπετεύω από τον ίδιο μου τον εαυτό και να θέλω να υποδύομαι κάποιον άλλον. Από μικρός θυμάμαι ότι, όταν π.χ. δεν ήθελα να μιλήσω σε κάποιον, περνούσα από δίπλα του σαν να ήμουν κάποιος άλλος και δεν του μιλούσα, έκανα πως δεν τον ήξερα και πίστευα πως δεν με ήξερε ούτε αυτός - ήμουν για... δέσιμο, σαν να λέμε!

Μεγάλος σταθμός στην καριέρα σας, ο ρόλος σας στις «Αγριες Μέλισσες» ως παπα-Γρηγόρης. Περιμένετε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Ο παπα-Γρηγόρης θα με συνοδεύει μια ζωή και θα είναι, ίσως, ο πιο αγαπημένος μου ήρωας - μόνο ευλογημένος θα μπορούσα να πω ότι είμαι με αυτό το δώρο της ζωής! Διαβάζοντας το κείμενο, από την πρώτη στιγμή όλοι είπαμε ότι εδώ κάτι γίνεται, ότι σίγουρα θα είναι ένα σίριαλ που θα κάνει επιτυχία. Το κείμενο από μόνο του ήταν πολύ δυνατό. Νομίζω ότι η επιτυχία έρχεται όταν όλα είναι στη θέση τους, και στις «Αγριες μέλισσες» νομίζω ότι ήταν... Ναι, πιστέψαμε όλοι ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία, πιστέψαμε όλοι σε αυτό το παραμύθι. Και δεν μας πρόδωσε...

Από μικρή ηλικία είχατε μεγάλη πίστη στον Θεό. Πότε νιώσατε για πρώτη φορά την παρουσία Του;

Ναι, είμαι κοντά στην Εκκλησία και στον Θεό. Από μικρός, ξέρετε, ήμουν παπαδάκι στην ενορία μας, πήγαινα και στο κατηχητικό. Νονοί μου ήταν ο παπάς της ενορίας μας, η παπαδιά και ο γιος τους. Οπότε η σχέση μου με τη θρησκεία και τον Θεό είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω στο πότε ένιωσα για πρώτη φορά την παρουσία Του, γιατί δεν ξέρω πότε ήταν η πρώτη φορά - νομίζω ότι πάντα ήταν και είναι δίπλα μου, οπότε δεν έχω απάντηση. Μεγάλωσα με την παρουσία Του, θα έλεγα.

Πριν από δύο χρόνια περάσατε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία σας, νοσώντας από κορονοϊό. Μια δύσκολη περίοδος για εσάς, όπου καταφέρατε όμως να σταθείτε στα πόδια σας.

Ναι, δυστυχώς, έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια με όλες αυτές τις «ασθένειες» και όλους αυτούς τους «ιούς». Έχουμε αρκετές απώλειες, δυστυχώς, και πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε και άλλες. Ναι, ήταν δύσκολα και για εμένα, άλλα ευτυχώς κατάφερα να τη σκαπουλάρω, γιατί, όπως έχω πει, έχω υψηλή προστασία. Όλα καλά! Σημασία έχει ότι είμαι εδώ, και έχω σκοπό να μείνω για αρκετό καιρό ακόμη.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved