Showbiz

Κωστής Σαββιδάκης: Η βαθιά πίστη στον Θεό, τα διεθνή βραβεία & η ταινία με τον Ρόμπερτ Πάουελ

Ο Κωστής Σαββιδάκης τον οποίο λατρέψαμε τηλεοπτικά ως παπά Γρηγόρη στις Άγριες Μέλισσες, σε συνέντευξή του μιλάει για τη βαθιά πίστη του στον Θεό. 

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση ζωής, ο ηθοποιός αναφέρεται με ταπεινότητα στην αγάπη του για τον Θεό, τη στιγμή που πρωταγωνιστεί σε δύο σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, το «Δείπνο του Βοσκού» και τη «Βασίλισσα των Ουρανών».

Κωστής Σαββιδάκης για «Άγριες Μέλισσες»: «Ο παπά Γρηγόρης θα με κυνηγάει μια ζωή»

Έχει υπάρξει στιγμή που νιώσατε ότι χάνετε την πίστη σας;

Ναι, έχουν υπάρξει στιγμές που είπα «γιατί, Θεέ μου, σε εμένα;». Αλλά δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το «γιατί». Σίγουρα για κάποιον λόγο γίνονται όλα και, αν καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι περαστικοί από αυτή τη ζωή, τότε τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για όλους μας, θα εκτιμήσουμε περισσότερο αυτά που έχουμε. Δυο μέτρα θα πάρουμε όλοι, τίποτα περισσότερο, ας το καταλάβουμε...

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια στροφή σε σίριαλ και κινηματογραφικές ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο. Πού θεωρείτε ότι οφείλεται αυτό;

Παρότι η θρησκεία μας χτυπιέται από παντού, υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού μας, ίσως το μεγαλύτερο, που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, όσο και αν θέλουν κάποιοι να το κρύψουν. Αυτό σημαίνει ότι το αγοραστικό κοινό είναι μεγάλο, οπότε έναν παραγωγό και ένα κανάλι που αφενός σέβονται το κοινό τους, αφετέρου θέλουν να κερδίσουν, θα επενδύσουν εκεί. Και, ναι, οι θρησκευτικού περιεχομένου ταινίες και τα σίριαλ έχουν μεγάλο αγοραστικό κοινό.

Μία από αυτές τις ταινίες που πρωταγωνιστήσατε ήταν «Το Δείπνο του Boσκού», που έλαβε μάλιστα πολλά διεθνή βραβεία. Πώς βιώσατε αυτή την επιτυχία;

Την επιτυχία από «Το Δείπνο του Βοσκού» συνεχίζω να τη βιώνω και να απολαμβάνω την αγάπη του κόσμου και όλα τα καλά λόγια που μου λένε. Είναι μια ταινία που σίγουρα έχει ακουμπήσει τις ψυχές αρκετών ανθρώπων - αρκετοί μάλιστα μου λένε πως την έχουν δει πάνω από πέντε φορές! Είναι μια ταινία που, αν και ακόμη δεν έχει βγει επίσημα στους κινηματογράφους, όπου πάω μου λένε για αυτήν και τον «Μαυρογένη», τον βοσκό που υποδύομαι.

Ακόμα μία ταινία στην οποία πρωταγωνιστείτε και θα δούμε στους κινηματογράφους είναι «Η Βασίλισσα των Ουρανών», που αναφέρεται στη ζωή της Παναγίας. Μάλιστα, στο σπουδαίο καστ των ηθοποιών είναι και ο Ρόμπερτ Πάουελ. Πείτε μας δυο λόγια για την ταινία και τον ρόλο σας.

Θεωρώ ότι και εδώ είμαι ευλογημένος και τυχερός για αυτή τη συνεργασία, μια και δουλεύουμε πάλι μαζί οι ίδιοι συνεργάτες. Γιατί, πέραν του ότι το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Στραβόλαιμου, με τον οποίο έχουμε δουλέψει μαζί στο «Δείπνο του Βοσκού», όπου είχε γράψει το σενάριο και είχε σκηνοθετήσει, τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει ο Γιάννης Κάσσης, που και αυτός είχε τη διεύθυνση φωτογραφίας στο «Δείπνο του Βοσκού»! Θα είναι μαζί μας και αρκετοί αγαπημένοι συνάδελφοι, που είμαστε και φίλοι. Ο ρόλος που μου έχουν εμπιστευτεί είναι του Ιωσήφ τού από Αριμαθαίας, ο οποίος ήταν ένας από τους κρυφούς μαθητές του Ιησού και μετά τον θάνατό του ζήτησε από τον Πόντιο Πιλάτο την άδεια να αποκαθηλώσει το νεκρό σώμα του Ιησού από τον Σταυρό, προκειμένου να το προετοιμάσει για τον ενταφιασμό. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να τη δούμε στις μεγάλες οθόνες.

Η αγάπη σας για τον Θεό σάς εμπνέει ώστε να παίζετε σε σειρές και ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο;

Σίγουρα είναι και η αγάπη μου, αλλά προφανώς και κάτι άλλο γίνεται και οι προτάσεις που έρχονται είναι οι περισσότερες για ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου - ίσως πρέπει να το κοιτάξω αυτό, δεν ξέρω.

Κλείνοντας, ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Αυτές τις μέρες ξεκινάμε γυρίσματα για τη νέα ταινία του Γιάννη Στραβόλαιμου «Το Οραμα», όπου θα έχω την τύχη και τη χαρά να βρεθώ ξανά στο πλατό με την αγαπημένη μου Θεοφανία Παπαθωμά. Επίσης, σύντομα ξεκινάμε πρόβες για μια παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Βέρας Βασιλείου-Πέτσα «Μην περάσεις το ποτάμι». Την παράσταση θα σκηνοθετήσει η Κατερίνα Μαντέλη και θα ξεκινήσει στο τέλος Ιανουάριου, οπότε σύντομα θα ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved