Showbiz

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Νοσταλγώ τα πάντα από τον Μίκη»

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μοναχοκόρη του σπουδαίου δημιουργού η οποία συνεχίζει το έργο του πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη με πολύ σεβασμό και αγάπη, σε μία εκ βαθέων εξομολόγησή της, παραδέχεται ότι της λείπει πολύ! 

Το 2024 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Μίκη Θεοδωράκη» και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δουλεύει ασταμάτητα για να γίνουν όσες περισσότερες συναυλίες γίνεται στη μνήμη του ώστε να συνεχίσει το έργο του να αποτελεί φάρο για τον Ελληνικό πολιτισμό. Η ίδια μιλάει για τη ζωή της σήμερα, δύο χρόνια μετά τον χαμό του αλλά και για τη φροντίδα που χρειάζεται η μητέρα της, Μυρτώ...

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο - To gossip-tv βρέθηκε στη μεγάλη βραδιά

7617569

Πώς νιώθεις που, αν και εν τη απουσία του πατέρα σου, το μουσικό του έργο φουντώνει σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Όπως θα ένιωθε κάθε παιδί για τους γονείς του: περηφάνια και σεβασμό. Σήμερα στο Ηρώδειο θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του πατέρα μου. Αν και τα 1.000 τραγούδια είναι υπέροχα, ωστόσο διαλέξαμε τα πιο ωραία κι εκείνα που έχουν αγγίξει διαχρονικά τις ψυχές όλου του Ελληνισμού!

Το 2025 έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού «Έτος Μίκης Θεοδωράκης»…

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα κάνει πολλές συναυλίες. Ωστόσο, πολλές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν ήδη οργανωθεί να κάνουν πολλά αφιερώματα στον μπαμπά. Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα, μια και κάτι τέτοιο ως Έτος Θεοδωράκη συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια.

Έγινε πρόσφατα μεγάλος ντόρος για το ζεϊμπέκικο «Δραπετσώνα» που έχει γράψει ο πατέρας σου και χόρεψε η τέως βασιλική οικογένεια στον γάμο της πριγκίπισσας Θεοδώρας…

Έγινε ντόρος για το τίποτα. Δεν είναι κακό κάποιος να χορέψει το ζεϊμπέκικο του πατέρα μου. Τη μουσική έβαλαν οι άνθρωποι, αλλά επειδή είναι ξένοι, δεν γνωρίζουν σημειολογικά τι σημαίνει αυτό το τραγούδι για τον απλό λαό. Οι στίχοι έχουν ένα κοινωνικό μήνυμα, αλλά πού να το ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι. Άλλωστε, όπως θα είδατε στις εικόνες, ζεϊμπέκικο είναι η «Δραπετσώνα» και το χόρεψαν Καλαματιανό (γέλια). Και τι έγινε όμως; Από την άλλη, βέβαια, να βλέπεις τους απογόνους των βασιλιάδων να χορεύουν ένα τραγούδι με πολύ βαθύ κοινωνικό στίχο και, όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού, «εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί», σου προκαλεί και γέλιο και σαρκασμό. Όλα αυτά όμως για μένα είναι χαριτωμένα!

Πώς ζει σήμερα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μετά τον θάνατο του Μίκη που την είχε κάτω από τις «φτερούγες» του;

Ζω πολύ ήρεμα στο Βραχάτι Κορινθίας με τα 60 σκυλιά και γατιά που έχω. Τρίτη και Πέμπτη είμαι στην Αθήνα κοντά στη μάνα μου και, φυσικά, δεν σταματώ να ασχολούμαι με το έργο του πατέρα μου! Και διαβάζω πάρα πολύ!

Σου λείπει ο Μίκης;

Δεν μου λείπει ο Μίκης με την έννοια της στενοχώριας. Μου λείπει με την έννοια της νοσταλγίας. Νοσταλγώ τα πάντα από τον Μίκη γιατί μένω στο σπίτι όπου μεγάλωσα με τους δύο γονείς μου και οι σκέψεις μου έρχονται συνέχεια σε εκείνα τα υπέροχα χρόνια. Υπάρχει και η θλίψη, όταν έχεις μια τόσο καλή σχέση ζωής με τους γονείς σου. Κι εμείς ήμασταν και οικογένεια και φίλοι. Και όσο περνούν τα χρόνια και βλέπεις πίσω σου όλες αυτές τις ωραίες στιγμές, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μεγαλώσει και ηλικιακά. Και αυτό σε στενοχωρεί κάπως!

Η μητέρα σου γνωρίζει για τον θάνατο του Μίκη;

Δεν της έχουμε πει τίποτα. Στην αρχή δεν το είχε καταλάβει ότι πέθανε. Μετά όμως το κατάλαβε. Όμως επειδή η μητέρα μου δεν μπορεί να μιλήσει πια λόγω προβλημάτων υγείας (καταλαβαίνει τα πάντα), απλώς της κάνω εγώ παρέα, της λέω ιστορίες και κάπως έτσι περνάει ο καιρός για κείνη.

Είσαι ένα από τα παιδιά διάσημων γονιών που έχουν κατηγορηθεί όσο λίγα. Πώς αντιμετωπίζεις συχνά πυκνά όλα αυτά που λέγονται για σένα και ιδίως για τα οικονομικά…

Δεν δίνω καμία σημασία, γιατί όλα αυτά είναι γελοιότητες. Πάνω από 30 χρόνια υπηρετώ το έργο του πατέρα μου με πίστη και αγάπη. Και ο πατέρας μου ήταν εν ζωή και έβλεπε τα πάντα και ήλεγχε τα πάντα.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved