Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Ο πατέρας μου δεν ήταν πλούσιος... Δεν άφησε χρήματα στις τράπεζες γιατί...»
Showbiz

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Ο πατέρας μου δεν ήταν πλούσιος... Δεν άφησε χρήματα στις τράπεζες γιατί...»

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είναι η άξια συνεχίστρια της διάδοσης του έργου του σπουδαίου πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια. 

Η ίδια, μιλώντας για την οικονομική κατάσταση του αξέχαστου δημιουργού, δεν έκρυψε ότι έφυγε από τη ζωή χωρίς να αφήσει πίσω του χρήματα ενώ θυμάται την τελευταία συμβουλή που της έδωσε πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι...

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο - To gossip-tv βρέθηκε στη μεγάλη βραδιά

THEODORAKI.jpg

Τα τελευταία χρόνια είχες μιλήσει κι εσύ για την τραγική οικονομική κατάσταση που βίωνες και που σου είχαν κόψει μέχρι και το ρεύμα. Την ίδια κατάσταση βίωνε και ο Μίκης;

Ο πατέρας μου δεν είχε οικονομικό πρόβλημα, γιατί είχε τη σύνταξή του, είχε πνευματικά δικαιώματα. Δεν ήταν πλούσιος, φυσικά, αλλά ζούσε αξιοπρεπώς. Μην ξεχνάμε και πόσοι άνθρωποι έπρεπε να είναι γύρω του για να τον περιποιούνται μέχρι να κλείσει τα μάτια του. Αλλά δεν άφησε χρήματα στις τράπεζες, γιατί δεν είχε χρήματα!

Μιλάμε όμως για τον «Μότσαρτ της Ελλάδας»…

Και ο Μότσαρτ πέθανε από την πείνα. Δεν είχε να φάει στο τέλος της ζωής του!

Άφησε ανέκδοτα τραγούδια ο Μίκης;

Άφησε κάποια λίγα τραγούδια. Μάλιστα θα σου πω και ένα περιστατικό. Ο μπαμπάς ήταν φίλος με τον Ρασούλη και για έναν χρόνο ερχόταν καθημερινά στο σπίτι και μιλούσαν. Του είχε γράψει λοιπόν μια ολόκληρη συλλογή, 15 τραγούδια φοβερά. Τα οποία τα είχε πάνω στο πιάνο σε παρτιτούρες. Αυτά λοιπόν χάθηκαν πάνω από το πιάνο. Και είναι μία από τις ιστορίες που με πληγώνουν καθώς δεν μπόρεσε να τα ξαναφτιάξει. Έψαχνε και ο Ρασούλης, αλλά δεν τα βρήκαν ποτέ!

Πώς σκέφτεσαι μετά τον δικό σου θάνατο να εξασφαλίσεις αυτό το τεράστιο έργο του Μίκη;

Θεωρώ πως ένα σημαντικό μουσικό έργο δεν χάνεται. Οι άνθρωποι το κρατάνε στη μνήμη τους και αυτό μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Τα τραγούδια του Μίκη είναι αθάνατα και πάντα θα ακούγονται, όπως γίνεται με τα τραγούδια του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη. Θέλει ο λαός και να τα ακούει, και να τα σιγοτραγουδάει. Άλλωστε έχω τους γιους μου, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του παππού τους και είναι μέλη της ορχήστρας.

202111152148350.9428_MARGARITA_THEODORAKI_15112021.jpg

Υπάρχουν άλλες γραπτές σημειώσεις του μπαμπά σου, παρακαταθήκη για το μέλλον;

Όχι, ο μπαμπάς έγραφε και τα έδινε απευθείας προς έκδοση. Ήταν τόσο πολυγραφότατος, που όλα τα έχει γράψει και τα έχουν διαβάσει όλοι.

Πίστευες ότι ο Μίκης θα πεθάνει κάποια στιγμή; Γιατί στη δική μας συνείδηση δεν υπάρχει ένας τέτοιος θάνατος…

Πάντα πίστευα ότι δεν θα πεθάνει και όλο έτρεμα στην ιδέα του θανάτου. Και τώρα που δεν τον έχω ως φυσική παρουσία δίπλα μου πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει μέσα.

Θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία συμβουλή που σου έδωσε;

Ο μπαμπάς μέχρι την τελευταία στιγμή είχε το μυαλό του και τις αισθήσεις του. Μέχρι και τα τέλη Ιουλίου θυμόταν τα πάντα και έλεγε συνέχεια ιστορίες από το παρελθόν. Μάλιστα, έχω πάρα πολλές ιστορίες γραμμένες στο κινητό μου, παρόλο που η άρθρωσή του ήταν δύσκολη.

Πίστευε ο ίδιος ότι θα πεθάνει;

Ναι, ήξερε ότι θα πεθάνει και στα τελευταία του υπέφερε!

Εσύ, εκτός από τον Μίκη, λάτρεψες τα τραγούδια και άλλου συνθέτη;

Ήμουν, είμαι και θα είμαι φανατική θαυμάστρια του Ζαμπέτα. Έχω ένα τζουκ μποξ και ακούω τραγούδια του και χορεύω. Το ίδιο τον λάτρευε και ο πατέρας μου!

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved