Showbiz

Μαρινέλλα: Το πρώτο 24ωρο εκτός ΜΕΘ - Οι συστάσεις των γιατρών & τα επισκεπτήρια

Μετά από τρεις εβδομάδες που βρισκόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Υγεία, η σπουδαία κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, Μαρινέλλα εδώ και ένα εικοσιτετράωρο βρίσκεται σε δωμάτιο νοσηλείας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, Το πρωινό οι επισκέψεις στη Μαρινέλλα απαγορεύονται, εκτός από τη μονάκριβη κόρη της Τζωρτίνα που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

«Η Μαρινέλλα πρέπει να είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάστασή της. Επικοινωνεί κανονικά, μιλάει. Το τηλέφωνο της Τζωρτίνας δέχεται πολλά τηλεφωνήματα» ειπώθηκε στο Πρωινό.

Και ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε: «Να πούμε ότι η ομιλία της είναι 100% εντάξει, δεν πειράχτηκε ποτέ»

Ο κύριος Αβραμίδης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής παθολογικής κλινικής είπε στο Πρωινό Σου σού: «Είναι ευχάριστο ότι βγαίνει από την μονάδα αυξημένης φροντίδας. Πρέπει να πούμε ότι είτε είναι αιμορραγικό είτε είναι ισχαιμικό το επεισόδιο το στάδιο της αποκαταστάσεως της είναι απαραίτητο και είναι παραπλήσιο. Δηλαδή υποστηρίζουμε με μια μαθησιακή διαδικασία την επαναφορά των ελλειμμάτων στο φυσιολογικό είτε αφορούν την κίνηση είτε το λόγο. Θεραπεία που αφορούν ακόμα κομμάτια της αφανής παρενέργειας από το επεισόδιο όπως είναι οι ψυχολογικές δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει το σύνδρομο του lonkt in που ενώ έχουν υποχωρήσει πολλά από τα συμπτώματα ο ασθενής δεν μπορεί να επικοινωνήσει παρά μόνο βλεμματικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη μια οργανωμένη φροντίδα».

Και σε άλλο σημείο τόνισε: «Είναι ένα λογικό διάστημα. Συνεκτιμώνται πολλές φορές τα περιστατικά μας και δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη μόνο περίπτωση. Συνεκτιμώνται οι συνυπάρχουσες καταστάσεις, η υπέρταση, ο διαβήτης και πολλά άλλα. Φροντίζουμε λοιπόν η αποκατάσταση να περιλαμβάνει όλες αυτές τις παραμέτρους ώστε να μην υπάρξει ένα νέο επεισόδιο το οποίο επίσης είναι μια πιθανότητα σε αυτές τις καταστάσεις. Εκείνο που είναι ευχάριστο και θέλω να σας πω είναι ότι πριν από λίγες ημέρες υπήρξε μια φαστ τρακ αδειοδότηση από τον FBA ενός υπογλώσσιο δισκίου το οποίο προλαβαίνει πριν φτάσει κανείς στο νοσοκομείο να δώσει πολύ καλή θεραπευτική βοήθεια στο κομμάτι των ισχαιμικών εγκεφαλικών».

Και υπογράμμισε: «Σαφώς μπορεί να δεχτεί επισκεπτήριο και είναι και καλό πολλές φορές αλλά με την μειωμένη συγκινησιακή φόρτιση την οποία δεν την θέλουμε. Μην ξεχνάτε στα αιμορραγικά εγκεφαλικά η συγκινησιακή φόρτιση – εγώ πιστεύω και στη συγκεκριμένη περίπτωση έτσι έδρασε – θα αύξησε τις πιέσεις των αγγείων στην περιοχή του εγκεφάλου και θα επήλθε η ρήξη του αγγείου μέσα από αυτή είχαμε τη αιμορραγία. Έτσι συμβαίνει σε πολλά περιστατικά».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινέλλα: Εκτός εντατικής – Αυτά τα στάδια αποκατάστασης θα ακολουθήσει

Μαρινέλλα: Θέμα ωρών να βγει από την ΜΕΘ

Μαρινέλλα: Σε κέντρο αποκατάστασης μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο;

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved