Showbiz

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Μέμα Σταθοπούλου–Η μάχη με τον καρκίνο & η αποκάλυψη: «Θα είχε σωθεί»

Η Μέμα Σταθοπούλου υπήρξε κατά γενική ομολογία μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου, και σίγουρα αν δεν αποσυρόταν τόσο σύντομα από το σινεμά και το θεατρικό σανίδι, θα μπορούσε να δώσει πολλά ακόμη από το ταλέντο και τη θεατρική της στόφα.

Πέθανε από καρκίνο στις 17 Οκτωβρίου του 1999.... Μέμα (Δήμητρα) Σταθοπούλου γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα, όπου μεγάλωσε και πήγε σχολείο. Με τα ξανθά της μαλλιά και την αγέρωχη, γοητευτική της παρουσία έφερνε στις Γαλλίδες σταρ της εποχής Μπριζίτ Μπορντό και Δαλιδά.

Η Μέμα Σταθοπούλου είχε κάνει και πολλά εξώφυλλα στα περιοδικά της εποχής όπως το Ρομάντζο, το Φαντάζιο και η Βεντέτα.

Οι 39 ταινίες

Συνολικά σύμφωνα με δήλωση της ίδιας, πήρε μέρος σε 39 ταινίες, ενώ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του ελληνικού σινεμά και δη του εγχώριου κινηματογραφικού μελό που είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση στο κοινό εκείνη την εποχή. Από τιε μεγαλύτερες επιτυχίες της Μέμας Σταθοπούλου ήταν η ταινία «Ένας Μάγκας στα σαλόνια» του Κώστα Καραγιάννη σε σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη το 1968-69 όπου υποδύθηκε ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, κόρη εφοπλιστή, την οποία σώζει από βέβαιο θάνατο ένας ψαράς, ρόλο που είχε ενσαρκώσει ο Γιάννης Βόγλης. Ο πατέρας της Μέμας Σταθοπούλου είχε σπουδάσει μαθηματικός, αλλά διατηρούσε κατάστημα με ντεπόζιτα και είδη φύλαξης (κουτιά, δοχεία) στην Πάτρα. Ήταν αριστερός και είχε κυνηγηθεί για τιε απόψεις του, αλλά γλίτωσε τιε συλλήψεις και την εξορία.

Μέμα Σταθοπούλου - Θάνος Λειβαδίτης ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά

Η Μέμα Σταθοπούλου στα πρώτα χρόνια της καριέρας της έπαιξε σε πολλές ταινίες μαζί με τον ηθοποιό Θάνο Λειβαδίτη που καταγόταν από τη Λαμία, με τον οποίο και ήταν ζευγάρι και στη ζωή, από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή καλλιτεχνικά ζευγάρια της εποχής. Συμπρωταγωνίστησαν σε κοντά δεκαπέντε ταινίες όπως η «Παραστρατημένη», το «Φτωχόπαιδο» και το «Κορίτσι της οργής».

Ο γάμος με τον Δημήτρη Μαρούση και η απόσυρση από την υποκριτική

Όταν παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία - βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση το 1975, η Μέμα Σταθοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο και την ηθοποιία παρότι ήταν ακόμη πολύ νέα. Από τον γάμο της με τον Δημήτρη Μαρούση απέκτησε δύο παιδιά, τον Κώστα, ο οποίος ζει στην Αθήνα ενώ ασχολείται επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση (προσπαθεί να αναβιώσει την γνωστή επιχείρηση πανελλαδικά Κάπα Μαρούσης) και την Ελένη, η οποία δυστυχώς έχασε τη ζωή της μόλις στα 24 της χρόνια σε τροχαίο το 2005 ενώ επέβαινε σε μία μηχανή.

Η μάχη της με τον καρκίνο

Ο Δημήτρης Μαρούσης, ο πρώην σύζυγός της μίλησε σε συνέντευξη του για το τέλος της αγαπημένης ηθοποιού. Η Μέμα Σταθοπούλου πέθανε από καρκίνο στο στήθος. «θα μπορούσε να είχε σωθεί αν πήγαινε στους γιατρούς, όμως δεν πήγαινε. Είχαμε χωρίσει τότε, αλλά είχαμε άψογες σχέσεις μέχρι και τον θάνατό της. Μην ξεχνάτε είχαμε δύο παιδιά και μόλις το έμαθα, την πήρα τηλέφωνο. Της είπα: “Μέμα, έχεις παιδιά, έχεις υποχρεώσεις. Πρέπει να πας στον γιατρό”. Και έτσι πείστηκε και πήγε. Πίστευε ότι θα το ξεπεράσει από μόνη της, γιατί η Μέμα ήταν αντράκι. Δεν τα κατάφερε, όμως!». Στην «Εσπρέσο» μίλησε και ο γιος του ζευγαριού.

Ο Κωνσταντίνος Μαρούσης, θυμάται τα τελευταία λόγια της μητέρας του. «Την είχαμε στο σπίτι. Δεν ήθελε να βλέπει κόσμο. Δέκα μέρες προτού πεθάνει και ενώ ο καρκίνος έχει κάνει παντού μεταστάσεις και δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου, είχε πλήρη διαύγεια. Εκείνο το απόγευμα είχε πιάσει στα χέρια της ένα βιβλίο και διάβαζε. Παρατάει το βιβλίο και πιάνουμε μια κουβέντα που τελείωσε την επόμενη μέρα το πρωί. Εκεί μου μίλησε για όλη τη ζωή της. Πάνω στην κουβέντα μου λέει: “Ωραίος άνθρωπος ο πατέρας σου. Να τον προσέχεις”. Λίγο πριν τελειώσουμε την κουβέντα, μπήγει τα νύχια της στο χέρι μου και με δύναμη μου λέει: “Παιδί μου, πρόσεχε στη ζωή σου. Πρόσεχε στη ζωή σου”». Η Μέμα Σταθοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου του 1999 και μία μέρα μετά, ένα βροχερό απόγευμα ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης. Στην κηδεία της ο ναός και το κοιμητήριο ήταν γεμάτα από κόσμο, από τους κατοίκους της Πάτρας που έδωσαν δυναμικό «παρών», θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη της.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved