Λάζαρος Γεωργακόπουλος: Όταν καταπιάνομαι με κάτι φροντίζω να βρίσκω τρόπους να το αγαπήσω
Showbiz

Λάζαρος Γεωργακόπουλος: Όταν καταπιάνομαι με κάτι φροντίζω να βρίσκω τρόπους να το αγαπήσω

Για την επιστροφή του στην τηλεόραση και την άνθηση της μυθοπλασίας, μίλησε ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Είστε ένας ηθοποιός με πολύ ακριβή πορεία στο θέατρο. Για χρόνια μοιάζατε όμως να αποφεύγετε κάπως την τηλεόραση. Υπήρξε ταμπού για εσάς;

«Τηλεόραση έκανα, αραιά βέβαια, αλλά πάντα με έναν φόβο για την έκθεση που φέρει αλλά ακόμα και για την επιτυχία που μπορεί να σου δώσει. Ξεκίνησα από το Θέατρο Τέxvnς που τηλεόραση και κινηματσγράφθ5 ήταν "απαγορευμένα”. Ήταν φυσικό λοιπόν να υπάρχει δυσπιστία. Αισθανόμουν ότι μπορεί να τυποποιηθώ, να δημιουργηθεί μία εικόνα μου κι εγώ να τρέχω πίσω από αυτήν. Για πολλά χρόνια λειτουργούσε μέσα μου κάτι αποτρεπτικό».

Γιάννης Μόρτζος: Αυτός θα υποδυθεί τον ρόλο του στο Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή

1675686776916-935281635-lazaros-georgakopoulos.jpg

Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τη θεατρική επιτυχία ζείτε και την τηλεοπτική επιτυχία. Εφέτος πρωταγωνιστείτε στη σειρά «Ο τιμωρός». Σήμερα, θα λέγατε ότι αγαπάτε την τηλεόραση;

«Πάντα την αγαπούσα, όπως αγαπούσα πολύ και τον κινηματογράφο, παρόλο που η ζυγαριά μονίμως έγερνε προς το θέατρο. Όταν καταπιάνομαι με κάτι φροντίζω να βρίσκω τρόπους να το αγαπήσω, αλλιώς δεν μπορώ να το κάνω... Μου αρέσει η αμεσότητά της, αυτή η συγγενική σχεδόν σχέση που δημιουργεί με τους θεατές, η διαφυγή που προσφέρει στον κόσμο από την καθημερινότητά του, η γνωριμία με ανθρώπου της επαρχίες που δεν έχουν την δυνατότητα να δουν θέατρο. Ακόμα και οι γρήγοροι ρυθμοί της είναι για μένα πρόκληση, να είσαι έτοιμε» συνέχεια, να συγκεντρώνεσαι γρήγορα, να μαθαίνει κείμενα ακόμα πιο γρήγορα, να παίρνεις υποκριτικές αποφάσεις αμέσως, αρκεί βέβαια να μη συγχέεται η ταχύτητα με την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα».

georgakopoulos-2.jpg

Θεωρείτε ότι η άνθηση της μυθοπλασίας μπορεί να φέρει ένα νέο κοινό στο θέατρο;

«Σίγουρα. Θεωρώ ότι η άνθηση της μυθοπλασίας οφείλεται και στην είσοδο στην τηλεόραση ηθοποιών του θεάτρου που έδωσαν ένα άλλο ύφος, μία διαφορετική προσέγγιση. Ένα κοινό που δεν έβλεπε τηλεόραση κλείστηκε στο σπίτι για να παρακολουθήσει για πρώτη φορά σειρές που έφεραν κάτι διαφορετικό, όπως επίσης ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού γνώρισε και ακολούθησε αυτούς τους ηθοποιούς στο θέατρο. Κι ενώ συνήθως η τηλεόραση τροφοδοτούσε με ηθοποιούς το θέατρο, τώρα έγινε το εντελώς αντίθετο».

Βάλατε πρώτα τη ζωή σας ή την καριέρα σας;

«Πάντα τη ζωή μου έβαζα μπροστά. Μπορεί να υπάρχουν περίοδοι που τυχαίνει να έχω πολλά πράγματα να κάνω, αλλά συνήθως δεν είναι έτσι. Η ζωή μου είναι. πολύ σημαντική για μένα, και η ζωή είναι αλλού, όχι στο θέατρο, αν και είναι ο μόνιμος τροφοδότης του».

Πηγή Το Βήμα

Ο Τιμωρός: Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος ενορχηστρωτής μιας ιστορίας αγάπης, προδοσίας κι εκδίκησης

Γεωργακόπουλος για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του: «Δεν της φέρθηκα έτσι όπως θα μπορούσα»

Συγκλονίζει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος: «Δεν μπορούσα να το δεχθώ, είχα άρνηση για το πρόβλημα υγείας»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved