Δημήτρης Αριανούτσος: «Η υποκριτική είναι η δική μου ψυχοθεραπεία – Με άλλαξε ως άνθρωπο!»
Ο Δημήτρης Αριανούτσος μιλά για τις προκλήσεις των ρόλων του στις σειρές «Έρημη Χώρα» και «Το Προξενιό της Ιουλίας», ενώ αποκαλύπτει πώς η υποκριτική τον βοήθησε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να εξελιχθεί.
«Μέσα από τους ρόλους ανακαλύπτω συναισθήματα και καταλαβαίνω καλύτερα τους ανθρώπους», εξηγεί.
Οι ζεν πρεμιέ της μικρής οθόνης! Οι γοητευτικοί ηθοποιοί που έκαναν τη διαφορά το 2024!
Σε είδαμε φέτος στην «Έρημη χώρα» στην ΕΡΤ, υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε στον ρόλο σου;
Δεν ήταν ένας εύκολος ρόλος, γιατί πρόκειται για μια δραματική σειρά. Αυτό που μου άρεσε πολύ στον ρόλο μου, είναι ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα που έχει τα σκοτάδια του και νοιάζεται για τους ανθρώπους που του έχουν σταθεί. Επίσης να
πω ότι είμαι και στη «Διάφανη αγάπη» στον Alpha.
Έχεις καταφέρει να είσαι σε πολύ αξιόλογες δουλειές, γιατί και πέρυσι σε είδαμε στο «Προξενιό της Ιουλίας»...
Πράγματι και θέλω να πω πως και το «Προξενιό της Ιουλίας» που συμμετείχα πέρυσι, ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, δεν είχα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο. Ο ήρωάς μου ήρθε αντιμέτωπος με καταστάσεις άγνωστες για μένα, ήταν ένα παιδί με πολλά ψυχικά
τραύματα. Ήταν μια πρόκληση για μένα.
Τι σε έκανε να θες να γίνεις ηθοποιός;
Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Αρχικά το έκανα για να γίνω πιο κοινωνικός, σαν ένα σπρώξιμο και στη συνέχεια μου άρεσε πάρα πολύ. Μου αρέσει πολύ πώς μέσα από έναν ρόλο και ένα έργο μπορείς να δημιουργήσεις πολλά συναισθήματα στο κοινό. Ήρθα λοιπόν στην Αθήνα στα 18 μου, γιατί είχα περάσει στη Σχολή Γραφιστικής. Τελικά όμως έναν χρόνο αργότερα, μια φίλη μου μου είπε ότι θα γραφόταν σε ένα θεατρικό Εργαστήριο, το Tabula Rasa, της είπα ότι ενδιαφερόμουν κι εγώ, και πήγαμε μαζί.
Πριν την ενασχόλησή σου με την υποκριτική ήσουν ντροπαλό παιδί;
Ναι και με βοήθησε η υποκριτική να ανοιχτώ. Η έκθεση δεν με τρόμαξε γιατί όταν υποδύεσαι έναν ρόλο, όλα είναι τελείως διαφορέτικά.
Η υποκριτική σε βοήθησε δηλαδή σαν άνθρωπο...
Εννοείται, φυσικά με βοήθησε. Μέσα από την υποκριτική έγινα πιο κοινωνικός και πλέον καταλαβαίνω πιο εύκολα τους ανθρώπους. Και αυτό γιατί μέσα από τους ρόλους μπαίνω στη διαδικασία να αναλύω περισσότερο τους χαρακτήρες. Επίσης ανακάλυψα συναισθήματα, και πια καταφέρνω να μπορώ να εκτίθεμαι συναισθηματικά εγώ ο ίδιος περισσότερο. Ουσιαστικά η υποκριτική είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία.
Πηγή: Λοιπόν
Διαβάστε επίσης:
Δημήτρης Αριανούτσος: Αποκάλύψε το δεύτερό του επάγγελμα, εκτός της υποκριτικής!
Δημήτρης Αριανούτσος: Η ηλικία, οι ήρωες γονείς του και ο ρόλος στα Ψέματα