
Μάνος Βακούσης: «Ζω καθημερινά σε μια πλάνη, νιώθω 25 ετών! Έχω νιώσει και 185 ετών, όπως και 200!»
Ο χαρισματικός Μάνος Βακούσης, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», μίλησε με τον μοναδικό του τρόπο για τη ζωή, το θέατρο και τη δική του αλήθεια.
Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ζει μέσα σε μια πλάνη που ο ίδιος έχει επιλέξει και παραμένει νέος στην καρδιά, νιώθοντας μόλις... 25 ετών!
Μάνος Βακούσης: Οι 17 Κλωστές, το «ψέμα» για την καταγωγή του & η σχέση με τη Μαρίζα Κωχ
«Η εμπειρική πληρότητα ξεκινάει από την επιθυμία να ζήσεις, να μη θεωρήσεις τίποτα αυτονόητο. Όταν ένας άνθρωπος είναι παρών, δημιουργεί την εμπειρική πληρότητα. Οι κοινωνικές επιταγές μας βάζουν σε καλούπια και μας μαθαίνουν ότι είναι σωστά, αλλά είναι;» ανέφερε με ειλικρίνεια.
Μιλώντας για την τέχνη του, ο ηθοποιός αποκάλυψε τη βαθιά σχέση του με το θέατρο και τους ρόλους του, ξεχωρίζοντας την ερμηνεία του ως Κολοκοτρώνης. «Ο ρόλος που ερωτεύτηκα βαθιά ήταν αυτός του Κολοκοτρώνη. Ένα πλάσμα ασύλληπτο, που μεγάλωσε ξυπόλυτο χειμώνες και καλοκαίρια. Ένιωσα πως μπήκα στην ψυχή του!»
Όσο για το θέατρο και τη ζωή, τα βλέπει μέσα από έναν φακό γεμάτο αντιθέσεις και αλήθειες που συχνά αγνοούμε: «Όλο το θέατρο είναι ένα μεγάλο ψέμα που λέει την αλήθεια. Μια παράσταση μπορεί να μας συγκλονίσει, αλλά την επόμενη μέρα συνεχίζουμε σαν να μη συνέβη τίποτα. Είναι αυτές οι μεγάλες αλήθειες που δεν αντέχουμε να ακούμε.»
Ο Μάνος Βακούσης δεν βλέπει τη ζωή μέσα από τον ρεαλισμό της καθημερινότητας, αλλά μέσα από την πλάνη της δημιουργικότητας. «Δεν ζω την πραγματικότητα, είμαι πλάνητας. Ζω καθημερινά σε μια πλάνη, νιώθω 25 ετών, και κάποιες φορές 185 ή και 200!» ανέφερε.
Κλείνοντας, έκανε μια αναφορά στη Σαντορίνη, ένα νησί που αγάπησε βαθιά: «Δεν γεννήθηκα εκεί, αλλά τη λάτρεψα κάποιες εποχές. Η ανατολή και η δύση είναι ένα θαύμα που δεν αλλάζει. Μικρός, μέσα στην ομίχλη του χειμώνα, νιώθαμε Θεοί. Αυτή είναι η ομορφιά που μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου.»
Διαβάστε επίσης:
Το αναπάντεχο reunion των Άγριων Μελισσών και η συνάντηση Οικονομάκου-Σολωμού-Χρηστίδου στον Χειλάκη
Μάνος Βακούσης: «Τα τελευταία χρόνια ακούω να με φωνάζουν με το όνομά μου και αυτό με συγκινεί πολύ»
Μάνος Βακούσης: Το ψέμα για την καταγωγή του, η σχέση με τη Μαρίζα Κωχ & η δουλειά σε... νεκροτομείο