
Ταμίλα Κουλίεβα: «Οι αξίες αλλάζουν και οι προτεραιότητες. Ο άνθρωπος σιγά σιγά χάνει»
Η Ταμίλα Κουλίεβα, η Μαριάννα Κιμούλη και ο Χρήστος Στέργιογλου, που υποδύονται τους επιστήμονες του έργου του Ιβάν Βιριπάγιεφ «Απόρρητο - Νέα ηθική τάξη πραγμάτων», καλούνται να απαντήσουν αν έχει μέλλον η ανθρωπότητα.
Αλλά οι αδιάκριτες ερωτήσεις της ΑΙ δημιουργούν ρωγμές, γιατί φαίνεται ότι οι επιστήμονες δεν έχουν απαντήσεις για όλα, ίσως γιατί δεν νιώθουν ελεύθεροι να είναι απολύτως ειλικρινείς.
Άγιος Έρωτας -Ταμίλα Κουλίεβα: Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις για τον Β’ κύκλο της σειράς

Η ηθοποιός δεν κρύβει την ανησυχία της για το ότι η τεχνητή νοημοσύνη χώνεται στα χωράφια της τέχνης. «Το θέατρο ίσως είναι η μοναδική τέχνη που δεν εξαρτάται από την ΑΙ. Αν δεν υπάρχουν ένας ζωντανός άνθρωπος πάνω στη σκηνή και ένας θεατής στην πλατεία, δεν υπάρχει θέατρο. Αντίθετα, η ΑΙ μπορεί να παρέμβει στις άλλες τέχνες. Είναι πεδία που ο άνθρωπος πρέπει να διαφυλάξει», λέει στην Καθημερινή. Φέρνει για παράδειγμα τη βοήθεια της ΑΙ στην «ολοκλήρωση» της ημιτελούς Συμφωνίας του Μπετόβεν. «Αναρωτιέμαι γιατί όλα αυτά; Ο άνθρωπος δεν μπορεί να συναγωνιστεί την αντοχή και την ταχύτητα της τεχνητής νοημοσύνης. Εκεί το χάσαμε. Κερδίσαμε όμως στο συναίσθημα».
Οι τρεις επιστήμονες του «Απορρήτου» στις απαντήσεις τους προσπαθούν να αποφύγουν αλήθειες που κρύβουν και από τον εαυτό τους.
.jpg?t=WU0Skv-YTKUO7pjgko4zUw)
Ταμίλα Κουλίεβα
«Το λυπηρό, αλλά και συγχρόνως συγκινητικό, είναι ότι και οι τρεις τις μοιράζονται με την ΑΙ. Ολα αυτά συμβαίνουν στο 2028, αλλά δεν απέχουμε πολύ. Οι άνθρωποι ήδη μοιράζονται στιγμές τους διαδικτυακά με αγνώστους, γιατί η τεχνολογία είναι πιο απρόσωπη, όμως πώς μπορείς να ξανοίγεσαι χωρίς να κοιτάς τον άλλον στα μάτια; Θα ήθελα αυτό το έργο να λειτουργήσει για τους θεατές ως αφύπνιση. Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο είναι το επίπεδο της εξελικτικής ανάπτυξης. Επίσης ότι βολευόμαστε σε πράγματα που δεν μας πάνε μπροστά, όπως η έλλειψη γνώσης. Οι αξίες αλλάζουν και οι προτεραιότητες. Ο άνθρωπος σιγά σιγά χάνει»
Ταμίλα Κουλίεβα: «Οι δύο πρώτοι άνθρωποι που γνώρισα όταν ήρθα Ελλάδα ήταν η Καρέζη και ο Καζάκος»
Ταμίλα Κουλίεβα: «Από την πλευρά μου, έχω πολύ μεγάλη καχυποψία»
Ταμίλα Κουλίεβα: Ο ρόλος του σκηνοθέτη, ο Άγιος έρωτας και η τεχνητή νοημοσύνη