Οι Πασχαλινές συνταγές της Μενεγάκη - Το τσουρέκι & τα κουλούρια που ξετρελαίνουν την οικογένειά της
Showbiz

Οι Πασχαλινές συνταγές της Μενεγάκη - Το τσουρέκι & τα κουλούρια που ξετρελαίνουν την οικογένειά της

Η Ελένη Μενεγάκη κάθε χρόνο το Πάσχα φτιάχνει τσουρέκι και κουλούρια και το σπίτι της στα βόρεια προάστια μοσχομυρίζει και φυσικά οι συνταγές της ξετρελαίνουν τόσο τα παιδιά της όσο και τον σύζυγό της, Μάκη Παντζόπουλο. 

Ποια είναι όμως η συνταγή για τα πεντανόστιμα κουλούρια που φτιάχνει εδώ και χρόνια και είναι συνταγής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα κουλούρια, είναι:

600 γραμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.

1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 + 1/4 φλ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο (μπορείτε και μισό-μισό)

1/2 φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

1 κ.γλ. κοφτό κανέλλα

1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα

λίγο σουσάμι για το τελείωμα

(Η Ελένη, όπως αποκάλυψε έβαλε μπόλικη κανέλα γιατί θέλει να μυρίζουν τα κουλούρια έντονα)

menegakh.jpg

Πάμε να φτιάξουμε τα πιο τραγανά κουλουράκια κρασιού με αυτή την εύκολη συνταγή!

Για τα κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και το απαλό ελαιόλαδο. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε τα υλικά.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο φρέσκο χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο ποτήρι, γιατί φουσκώνει και χύνεται.

eleni_menegaki_pasxa.jpg

Το προσθέτουμε στο μίγμα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει χυλός και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, μαλακή, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια κρασιού σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τα βουτάμε στο σουσάμι.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο πάνω στο κάθε κουλουράκι.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 25-30΄.

911.jpg

Τα τσουρέκια που προτιμά να φτιάχνει η Ελένη Μενεγάκη είναι της πρώην συνεργάτιδάς της, Anna Maria Barouh.

Για την συνταγή θα χρειαστείς:

½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό

½ φλιτζάνι ζάχαρη

10 γραμμάρια ξερή μαγιά

2 αυγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

750 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, ενώ το πλάθει σε σχήμα μαργαρίτας.

elenimenegaki-at-Melissia-Attiki-Greece_-3.jpg

Διαβάστε επίσης:

«Η Ελένη θα ήθελε να ολοκληρώσει την πορεία της από εκεί που ξεκίνησε, από τον ΑΝΤ1, αλλά...»

Ελένη Μενεγάκη: Ταξίδι με τον Μάκη σε εξωτικό προορισμό – Οι φώτο με μαύρο ολόσωμο μαγιό & σορτς

Ελένη Μενεγάκη: Επιστρέφει στον ΑΝΤ1 μετά από 20 χρόνια; Οι συζητήσεις & το νέο τηλεοπτικό project!

DPG NETWORK

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved