O Andrew Dalby κύριος ομιλητής στο Συμπόσιο «Αρχαίας Ελληνικής & Βυζαντινής Γαστρονομίας»
O Αndrew Dalby, ο μεγαλύτερος σύγχρονος ιστορικός της διατροφής, συγγραφέας του παγκόσμιου best seller "Σειρήνεια Δείπνα" έρχεται στην Ελλάδα για να μιλήσει για τις «τοπικές σπεσιαλιτέ και την ονομασία προέλευσης στην Αρχαία και Μεσαιωνική Ελλάδα» ως κύριος ομιλητής στο συμπόσιο με θέμα «Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Γαστρονομία», που διοργανώνεται στις 7 και 8 Μαϊου, στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής.
Στα "Σειρήνεια Δείπνα", το πρώτο βιβλίο του Dalby, με το οποίο και κέρδισε το βραβείο «Runciman», ο συγγραφέας δίνει την πρώτη πλήρη ιστορική περιγραφή των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα ίχνη της αδιάσπαστης συνέχειας της ελληνικής κουζίνας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.