Οι επώνυμοι Έλληνες που έδωσαν τέλος στην ζωή τους
Πέρα από την λάμψη, τα φώτα, τα φλας, την αγάπη και ότι άλλο δίνει η αναγνωρισιμότητα σε έναν celebrity, του δίνει και άλλα τα οποία αν κάποιος δεν είναι δυνατός για να τα αντέξει μπορεί να τον οδηγήσουν σε «δύσβατα μονοπάτια».
Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί –αλλά και καλλιτέχνες γενικότερα- που έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό, αγαπήθηκαν, έκαναν καριέρα, δέχθηκαν τον θαυμασμό, όμως ο καθένας για τους δικούς του λόγους, λύγισε και αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του.
Κατερίνα Γώγου (1940-1993)
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη δραματική σχολή του Μουζενίδη και στη σχολή χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς Θιάσους και στον κινηματογράφο. Συμμετείχε σε διάφορες ταινίες, όπως «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο», «Παραγγελιά», «Το βαρύ πεπόνι», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» κ.ά. Είχε βραβευτεί με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με την ποίηση, εγκαταλείποντας τον κινηματογράφο. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε με τίτλο «Τρία κλικ αριστερά» το 1978. Ακολούθησαν το «Ιδιώνυμο», το «Ξύλινο παλτό» κ.ά. Είχε μία κόρη. Αυτοκτόνησε λαμβάνοντας μεγάλη δόση χαπιών και αλκοόλ.
Δημήτρης Βογιατζής (1970-2012)
Ο ηθοποιός με καταγωγή από το Βόλο είχε σήμα-κατατεθέν τα μεγάλα γαλάζια μάτια του. Αποφοίτησε από το θέατρο Τέχνης, δεύτερος σε βαθμολογία. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πετυχημένη σειρά του Μega «Αέρινες σιωπές» και συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και στις ταινίες «Απόντες» και «No budget story». Βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα του ανέφερε ως αιτία την κακή ψυχολογία και τη μελαγχολική διάθεση, που οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Δημήτρης ήταν άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του. Περίεργη σύμπτωση; Η συμπρωταγωνίστρια του στο σίριαλ «Αέρινες σιωπές» Ελευθερία Βιδάκη είχε αυτοκτονήσει 8 χρόνια πριν.
Ελευθερία Βιδάκη (1969-2004)
Με καταγωγή από την Κρήτη, η όμορφα ηθοποιός σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα ζωή». Πήρε επίσης μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Μικροί-μεγάλοι», «Φωτορομάντζο», «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Καθρέφτες», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Νέμεσις», «Εσύ φταις» και «Αέρινες σιωπές». Με το Εθνικό θέατρο συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις, όπως οι «Βάκχες», «Τρωάδες», «Εκκλησιάζουσες» κ.ά. Ήταν παντρεμένη με στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Mega και είχε ένα γιο. Έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.
Ρένα Παγκράτη (1949-1998)
Η συμπρωταγωνίστρια του Στάθη Ψάλτη τη δεκαετία του 1980 είχε καταγωγή από την Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη. Σε ηλικία 8 ετών έπαιξε σε παραστάσεις του θεάτρου «Βρετανία». Οι πρώτες της εμφανίσεις ως «παιδί-θαύμα» ήταν στις ταινίες «Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Έπαιξε σε παραστάσεις με τη Λαμπέτη και τον Μινωτή πριν καν φοιτήσει σε δραματική σχολή. Συμμετείχε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας». Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος», στη σειρά «Λούνα Παρκ». Τον ίδιο καιρό εμφανίστηκε σε αντίστοιχους ρόλους σε ταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη («Βασικά καλησπέρα «Καμικάζι αγάπη μου, κ.ά.).Έπαιξε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις. Αυτοκτόνησε με υπνωτικά χάπια, σύμφωνα με κάποιους επειδή βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο. Το συγγενικό περιβάλλον της ανέφερε την ανεργία ως αιτία κατάθλιψης, αλλά όχι ως οικονομικό πρόβλημα.
Βάσος Αδριανός (1943-1999)
Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες του '70 και του '80, όπως «Τι 30, τι 40, τι 50», «Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσας», «Αστερισμός της Παρθένου» κ.ά. Εμφανίστηκε επίσης στη σειρά της ΥΕΝΕΔ «Η γειτονιά μας». Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπέφερε από σοβαρή κατάθλιψη, λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σκοτώθηκε πέφτοντας από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε στην Κηφισιά. Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού. Υπάρχει βέβαια και η άποψη πως πρόκειται για ατύχημα και όχι για αυτοκτονία.
Λευτέρης Βουρνάς (1942-1987)
Ο ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '70 στον ελληνικό κινηματογράφο γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962 με το έργο «Κόκκινα φανάρια». Έπαιξε πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο, όπως «Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» κ.ά. Συμμετείχε επίσης σε βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80 και σε κάποιες σειρές της ΥΕΝΕΔ και της ΕΡΤ. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο θέατρο, το 1986, στο έργο «Ησαΐα χόρευε». Ο Λευτέρης Βουρνάς ήταν ένας άνθρωποι εσωστρεφής και τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του, ενώ στη συνέχεια βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Φήμες της εποχής έλεγαν ότι αυτοκτόνησε επειδή είχε AIDS λόγω των ομοφυλοφιλικών σχέσεων του.
Μάριον Σίβα (1939-1981)
Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια. Συνεργάστηκε στα κοσμικά κέντρα της εποχής με την Καίτη Μπελίντα, τη Μαρινέλλα, τον Γιώργο Οικονομίδη και άλλους. Τη δεκαετία του '60 πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Καλημέρα Αθήνα», «Συμβαίνει στην Αθήνα», «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης» και «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά». Λόγω κάποιας ερωτικής απογοήτευσης, μετακόμισε στις αρχές της δεκαετίας του '70 στην Αμερική, όπου παντρεύτηκε, στο Μανχάταν, έναν Ελληνοαμερικάνο. Απογοητευμένη έθεσε τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου 1981.
Δημήτρης Μαλαβέτας (1939-1988)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών και στη σχολή του Βασιλικού Βρετανικού θεάτρου. Εργάστηκε στο Εθνικό θέατρο αρκετά χρόνια. Σκηνοθέτησε ανάμεσα σε άλλα τα έργα «Υπέρλαμπρο αστέρι», «Νεκρικοί διάλογοι του Λουκιανού», «Ορφέας και Ευρυδίκη», «Αντιγόνη» κ.ά. Συμμετείχε σε δύο ταινίες και σε σειρές της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ. Αρχικά, αναφέρθηκε πως ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια, στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό ότι αυτοκτόνησε.