Ήμελλος: Ο Σασμός, η «άγνωστη» σχέση του με τη Ρωσία, οι... Ημελλίτσες και ο Άγιος Παΐσιος!
Ο Δημήτρης Ήμελλος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Χαμογέλα και πάλι και μίλησε για τη φετινή μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει!
«Οι καλύτεροι ηθοποιοί είναι αυτοί που δεν μπαίνουν σπίτι μας, αλλά πάμε εμείς και τους βρίσκουμε στο δικό τους, που είναι στο θέατρο, στη σκηνή. Οι καλύτερες στιγμές των ηθοποιών, είναι αυτές πάνω στη σκηνή. Ήμουν αφιερωμένος όλα αυτά τα χρόνια στη σκηνή και ήμουν σε χώρους με πολύωρες πρόβες, ήταν δύσκολο να συνδυαστεί αυτό με τηλεόραση. Αλλά όταν μου δινόταν η ευκαιρία έκανα και τηλεόραση», είπε ο Δημήτρης Ήμελλος αναφερόμενος στους λόγους που δεν τον συναντούσαμε συχνά τηλεοπτικά, όσα χρόνια που ασχολείται με την υποκριτική.
«Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος οφείλεται στην επιτυχία της σειράς. Ποτέ δεν ξεχωρίζει ένας, είναι ένα σύνολο πραγμάτων», επεσήμανε ο αγαπημένος ηθοποιός.
Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλα όσα συμβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη, ο ίδιος τόνισε: «Άλλο ο λαός και άλλο οι κυβερνώντες. Κάθε λαός έχει δικά του προβλήματα και νομίζω κανείς άνθρωπος στον κόσμο δε λαχταρά πόλεμο. Νομίζω ότι γίνονται πολλές φορές υπερβολικά πράγματα, δε βλέπουμε και δημιουργούνται τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν χτυπάς ένα λαό, δημιουργείς εχθρούς. Μήπως πρέπει να καταργήσουμε τον Τσέχοφ και τον Ντοστογιέφσκι;».
Λίγοι γνωρίζουν ότι τον συνδέει μία ιδιαίτερη σχέση με τη Ρωσία καθώς είχε σπουδάσει υποκριτική εκεί.
«Εγώ σπούδασα στη Μόσχα, αποφασίζοντας ότι θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο, αφού σπούδασα νομική. Γνώρισα κάποιους μεγάλους δασκάλους και έτσι πήγα εκεί να σπουδάσω σκηνοθεσία, υποκριτική και διδασκαλία ηθοποιού που με ενδιέφερε πολύ. Ένιωσα ότι πήγα σε έναν άλλο πλανήτη, ανετράπησαν όλα τα δεδομένα που είχα για αυτή τη δουλειά. Η δουλειά αυτή δεν είναι όπως φαινόταν. Μαθαίναμε κάθε στάδιο πριν φτάσουμε το αποτέλεσμα, και αυτή ήταν η βασική διαφορά για ό,τι σκεφτόμουν για το θέατρο» είπε.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην παράσταση «Ο Κοτζαμπάσης του Καστρόπυργου», στο θέατρο Πορεία, όπου πρωταγωνιστεί: «Το έργο είναι γύρω από την επανάσταση του 1821. Του Καραγάτση είναι η τριλογία. Η επανάσταση είναι η συνθήκη, το έργο πραγματεύεται τον ανθρώπινο φόβο».
Όσο για τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», όπου υποδύεται τον Ιορδάνη, ο Δημήτρης Ήμελλος είπε: «Δε φοβήθηκα αυτό το ρόλο. Ήταν ένα δίπολο. Ήταν ο πρόεδρος του χωριού, δηλαδή ο πατέρας του Παΐσιου, και ο Ιορδάνης που ήταν η αντιπολίτευση. Όλο το δίπολο εμφανίζεται από τη στιγμή που αρχίζει η προσφυγιά, η εκδίωξη από τα μέρη εκείνα και η ανταλλαγή πληθυσμών. Αρχίζουν πια οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν μια πραγματικότητα όπως αυτή που ζούμε στις μέρες μας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μονίμως, με τον ίδιο τρόπο».
Σε πιο προσωπικά θέματα τώρα και κάνοντας μία σύγκριση με τον χαρακτήρα του και τον ρόλο που υποδύεται στον Σασμό, τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, ο Δημήτρης Ήμελλος σχολίασε όταν ρωτήθηκε πόσο θα περίμενε εκείνος για έναν έρωτα: «Εγώ περιμένω γενικά. Μπορώ να περιμένω τα πάντα, όπως και ο Αντώνης νομίζω. Η αναμονή είναι ένα ωραίο πράγμα στη ζωή. Μικρός μου άρεσε να πηγαίνω στη Νάξο, στο νησί μου. Ζούσα όλο το χρόνο το πότε θα πάμε. Το καλύτερό μου κομμάτι ήταν το ταξίδι μέχρι τη Νάξο. Μετά ήταν το ίδιο. Όλη η ιστορία ήταν η προσδοκία. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος χάνει ένα κομμάτι της ζωής του... Την κρητική προφορά τη μελέτησα, αλλά κατεβαίνω και συχνά στην Κρήτη. Μου αρέσει το κομμάτι της γλώσσας, δε μου άρεσε ότι η ντοπιολαλιά χρησιμοποιείτο κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Οι Κρητικοί είναι φίλοι μου πολύ και τους αγαπώ. Για τη σειρά μου κάνουν παρατηρήσεις για την προφορά μου. Καταλαβαίνουν ότι δεν μιλάω ακριβώς κρητικά».
Η κακή σχέση του με την τεχνολογία αλλά και την απουσία του από τα social media καθώς δεν διαθέτει δικούς του λογαριασμούς, ο Δημήτρης Ήμελλος σχολίασε: «Δε χρειάζομαι τα social media για να νιώσω την αγάπη του κόσμου, την παίρνω έτσι και αλλιώς. Οι πόρτες στο θέατρο είναι ανοιχτές, και όποιος θέλει έρχεται. Μου αρέσει η διά ζώσης επικοινωνία με τους ανθρώπους. Ο κόσμος μου ζητάει spoiler, νομίζω ότι ψάχνει να σε συναντήσει, και να σε γνωρίσει. Το θέατρο δίνει μια δυνατότητα να γνωρίζεις τον άλλο... Πολλές φορές και πριν από αυτές τις σειρές, με συναντούσαν στο δρόμο λόγω του θεάτρου. Ο τρόπος που έρχονται να με προσεγγίσουν οι άνθρωποι που με έχουν δει στο θέατρο είναι εντελώς διαφορετικός. Σε έχουν γνωρίσει σαν άνθρωπο, όχι σαν ένα χαρακτήρα».
Διαβάστε επίσης: