G-Sports

Έρρικα Πρεζεράκου: «Είχα περιέλθει σε μια κατάσταση σοκ. Όλοι με είχαν ξεγράψει»

Η φιλοσοφία της μεθόδου γυμναστικής που διδάσκει η Έρρικα Πρεζεράκου συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «αναδύσου, σκέψου θετικά, νιώσε θετικά», ένα πολύ βασικό μήνυμα, που στις ημέρες μας έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω και των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν οι περισσότεροι.

«Αυτή η φιλοσοφία προέκυψε μέσα από την παρατήρηση. Το 2004 έσπασα το πόδι μου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπεοα σε κατάθλιψη γιατί είχα κάνει μεγάλη προσπάθεια για πολλά χρόνια. Όλα γκρεμίστηκαν. Συνειδητοποίησα ότι ενώ η αθλητική μου καριέρα δεν σταματούσε εκεί, το σώμα μου ακολουθούσε το συναίσθημα μου. Ενώ με τη λογική μου συνέχιζα την προπόνηση, το συναίσθημα μου αντιδρούσε «Θέλω είμαι σε κατάθλιψη, αισθάνομαι χάλια». Ήθελα να ξαπλώσω και να κοιτάζω το ταβάνι. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το 2020 τα βασικά προβλήματα υγείας των ανθρώπων θα είναι η κατάθλιψη και η παχυσαρκία. Κυνηγάμε ψεύτικα όνειρα που απέχουν από την ουσιαστική ευτυχία. Τρέχουμε για άλλους γύρω μας χωρίς να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Οι άνθρωποι άλλωστε δεν εκφράζουμε στο περιβάλλον μας τα αληθινά μας συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Μπορεί να δείχνουμε ευτυχισμένοι, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε δυστυχισμένοι. Οι σκέψεις, οι λέξεις, τα συναισθήματα μας δημιουργούν μια πραγματικότητα. Είμαστε όπως σκεφτόμαστε και νιώθουμε» τόνισε στο ΕΓΩ.
- Άρα πιστεύεις ότι πρέπει λαμβάνεις μόνο θετικά ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου;
«Φροντίζω να κοιτώ τη θετική πλευρά των ανθρώπων. Στη ζωή οφείλεις να νιώθεις ευγνωμοσύνη γι' αυτά που έχεις και να μη δίνεις έμφαση σε ό,τι δεν έχεις. Πρέπει να υποστηρίζεις την αλήθεια σου με αγάπη, ακόμα και αν είναι ενάντια σε όλους τους άλλους, να συνδέεσαι με εκείνους που σου δίνουν δύναμη, ώθηση και δεν σε κρίνουν.»
- Με ποιον τρόπο ξεπέρασες την κατάθλιψη; Έκανες ψυχανάλυση;
«Έφτασα στο σημείο μηδέν και αναγεννήθηκα. Τότε άρχισα να παρατηρώ την αλήθεια του σώματος μου. Όσο ένιωθα καλύτερα, το σώμα μου ακολουθούσε. Ασχολήθηκα με τις ενεργειακές θεραπείες και με εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας. Αυτές είναι εξάλλου και οι σπουδές μου. Άρχισα να υποστηρίζω τον εαυτό μου θετικά, να τον νταντεύω, να τον αγαπώ, να τον φροντίζω και να τον νοιάζομαι. Με τον τραυματισμό μου είχα περιέλθει σε μια κατάσταση σοκ. Όλοι με είχαν ξεγράψει. Θεωρούσαν ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει. Επανήλθα και κέρδισα στους Βαλκανικούς και τους Πανελλήνιους Αγώνες. Διαπίστωσα πως όσο πιο θετικά και όμορφα έβλεπα τη ζωή, το σώμα μου ακολουθούσε.»


© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved