Ο Πετρούνιας λατρεύει το κοκκινιστό της μαμάς του
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει «χτίσει» το σώμα του με τρόπο και όχι με κόπο.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έχει την προσωπική του διατροφολόγο, με την οποία βγάζουν μαζί το πρόγραμμα που θ’ ακολουθεί σε καθημερινή βάση.
«Οι θερμίδες που καταναλώνει ένας αθλητής αυτού του επιπέδου, όπου οι προπονήσεις του διαρκούν περίπου έξι ώρες την ημέρα, είναι μεταξύ 2.500 και 3·500 ημερησίως, κι αυτό εξαρτάται από το ύψος του, την ηλικία του και το είδος της προπόνησης. Είμαστε προσεκτικοί στα γραμμάρια πρωτεΐνης που λαμβάνει, ούτως ώστε οι μύες να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της προπόνησης, στο είδος των λιπαρών για να μη λαμβάνει θερμίδες, οι οποίες είναι κακές για τον οργανισμό, ενώ φροντίζουμε οι υδατάνθρακες να είναι αρκετοί για να έχει άμεση ενέργεια» είπε η Μαριέττα Μαρκούση στην Freddo και συνέχισε: «Η διατροφή του Λευτέρη μας περιλαμβάνει τροφές απ' όλες τις ομάδες. Τρώει όσπρια, λαδερά, λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες που δίνει το λευκό και το κόκκινο κρέας, αλλά καταναλώνει και ψάρι. Γενικά, προτιμά τα κρεατικά, σε σχέση με τα λαδερά και τα όσπρια. Τα αγαπημένα του είναι τα μαγειρευτά, τα παραδοσιακά φαγητά της μαμάς. Κοκκινιστό, λεμονάτο, φαγητά που μπορεί να τα φτιάχνει η μαμά του, αλλά δεν μπορεί να τα τρώει πολύ συχνά, όπως μουσακάς, παστίτσιο». Τέλος, όταν δεν έχει κάποιο κρίσιμο αγώνα, η διατροφολόγος του επιτρέπει να έχει ελεύθερη μέρα. «Όταν μπορεί να βγει έξω και να χαλαρώσει, έχοντας την ελεύθερη μέρα του, τρώει με φίλους και καταναλώνει φαγητά που μπορεί να βρει σε εστιατόρια, όπως burgers, και του δίνω εύκολα το ΟΚ, ειδικά αν δεν έχει κάποιον αγώνα σύντομα»