Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του «Χρυσού Ταξιδιώτη» της τελετής λήξης
Gossip Specials

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του «Χρυσού Ταξιδιώτη» της τελετής λήξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όπως στην τελετή έναρξης δύο μυστηριώδεις φιγούρες υπήρξαν οι πρωταγωνιστές, έτσι και στην τελετή λήξης ο Χρυσός Ταξιδιώτης κατάφερε να εξάψει τη φαντασία του κοινού που αναρωτιόταν ποιος πραγματικά είναι!

Θα θυμάστε ότι στην τελετή έναρξης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Thomas Jolly είχε για πρωταγωνιστές έναν μυστηριώδη λαμπαδηδρόμο και έναν ιππέα ο οποίος διέσχισε τον Σηκουάνα πάνω σε ένα μεταλλικό άλογο για να παραδώσει την ολυμπιακή σημαία.

Αρμάντ Ντουπλάντις: Viral το βίντεο που τρώει σουβλάκια, χωριάτικη, παγωτά στην Σαντορίνη

xrusos-taksidiotis-olympiakoi-agones.jpg

Στην τελετή λήξης λοιπόν, ο ίδιος αυτός άνθρωπος δημιούργησε μία ξεχωριστή φιγούρα, αυτή του δυστοπικού Χρυσού Ταξιδιώτη που ήταν ντυμένος με χρυσή στολή από την κορυφή ως τα νύχια και είχε κάπως παράξενη και απόκοσμη εικόνα, με αγκάθια να ξεπετάγονται από το λαιμό του, ή τα χέρια του.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε επίσημη ανακοίνωσή της πάντως, αναφέρει αυτό το πλάσμα ως «Χρυσό Ταξιδιώτη, ο οποίος προσγειώθηκε αρχικά σε έναν έρημο και μυστηριώδη κόσμο που ήθελε να εξερευνήσει. Φυσικά και πρόκειται για φανταστικό χαρακτήρα ο οποίος όμως δημιουργήθηκε, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση ως φόρος τιμής στη μεγάλη ιστορία του Γαλλικού έθνους. Θα μπορούσε άλλωστε να είναι το… Πνεύμα της Βαστίλης και βέβαια θεωρείται σίγουρο ότι είναι εμπνευσμένο ως μορφή από ήρωες βιντεοπαιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας.

Όπως επεσήμαναν και τα ξένα Μέσα έχει αναφορές και από τον χρυσό δίσκο Voyager, που είχε σταλεί στο διάστημα από τη NASA το 1977.

Όπως είδαμε, το ταξίδι του ξεκίνησε από την Ελλάδα το 1896 όταν ξεκίνησαν και οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, με ιδιαίτερη αναφορά στη χώρα μας τόσο με τον Εθνικό Ύμνο όσο και με την έπαρση της Γαλανόλευκης.

Και ύστερα είδαμε τον Χρυσό Ταξιδιώτη να συναντά τη Νίκη της Σαμοθράκης η οποία ως γνωστόν φιλοξενείται στο Λούβρο στο Παρίσι.

Και στο τέλος η ξεχωριστή αυτή σουρεαλιστική φιγούρα, καταφέρνει με τη βοήθεια εκατοντάδων άλλων χορευτών να δημιουργήσει το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνων, τους πέντε κύκλους που κάθε ένας αντιπροσωπεύει και μία ήπειρο.

Και αν θέλετε να μάθετε ποιος στην πραγματικότητα κρυβόταν πίσω από την ξεχωριστή χρυσή φουτουριστική στολή, την οποία με μεγάλη μαεστρία και λεπτομέρεια δημιούργησε ο ταλαντούχος σχεδιαστής Kevin Germanier χρησιμοποιώντας πάνω από 20.000 χάντρες, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον χορευτή Arthur Cadre ο οποίος απέδωσε μοναδικά τον ρόλο του στο Stade De France.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved