Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
G-Sports

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα πήρε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη σφαιροβολία F32 στίβου, και μάλιστα με ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ο Λάζαρος Στεφανίδης ήρθε τρίτος στο ίδιο αγώνισμα, χαρίζοντας ακόμη ένα χάλκινο μετάλλια στα εθνικά χρώματα.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, σε ηλικία 54 ετών, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, σπάζοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Πήγε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60 μ και φετινή καλύτερη επίδοση 10.56μ. Στον αποψινό τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα, καταρρίπτοντας δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Λήδα Μανθοπούλου: «Επειδή δεν έχω κάποια εμφανή αναπηρία με βλέπουν έξω και λένε "τι έχεις;"»

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του Λάζαρου Στεφανίδη, που έριξε 9.84 μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο ανεξάρτητος αθλητής (Ρώσος) Αλεξέι Τσούπκιν, με 11.39μ.

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης μια σπουδαία εμφάνιση.

Οι δηλώσεις του χρυσού παραολυμπιονίκη στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32, Θανάση Κωνσταντινίδη, μετά τον μεγάλο τελικό:

Διαβάστε επίσης:

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Κωνσταντίνος Τζούνης – Μάνα τα καταφέραμε!

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι παριζιάνοι γιόρτασαν το 5ο μετάλλιο της Ελλάδας με Κωνσταντίνο Αργυρό

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved