Τιτανικός: Πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη
Inside Stories

Τιτανικός: Πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη

Με χαραγμένα τα αρχικά JJA, το χρυσό ρολόι τσέπης ανήκε στον Αμερικανό επιχειρηματία Τζον Τζέικομπ Άστορ, ο οποίος βρήκε τον θάνατο σε ηλικία 47 ετών στο ναυάγιο του Τιτανικού, τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912.

Ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο εκείνη την εποχή, και ο πλουσιότερος επιβάτης στο κρουασιερόπλοιο, με περιουσία 87 εκατομμυρίων δολαρίων που σήμερα θα αντιστοιχούσαν σε αρκετά δισεκατομμύρια.

Το συγκεκριμένο χρυσό ρολόι, πουλήθηκε σε δημοπρασία το Σάββατο 27/4 έναντι 1,175 εκατομμυρίων στερλινών (1,37 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son. Ναι, ναι καλά διαβάστε!

Πουλήθηκε η εμβληματική πόρτα του Τιτανικού - Το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσε

roloi.jpg

Το αντίτιμο που κατέβαλε Αμερικανός συλλέκτης ήταν σχεδόν δεκαπλάσιο της εκτιμώμενης αξίας του ρολογιού, όμως το ήθελε διακαώς στη συλλογή του και ήταν αποφασισμένος να πληρώσει όσο όσο για να το αποκτήσει.

Σε αυτή τη δημοπρασία αξίζει να σημειωθεί πως καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ για αντικείμενο από το ναυάγιο του Τιτανικού. Το αντικείμενο εκείνο ήταν ένα βιολί το οποίο πουλήθηκε το 2013 σε δημοπρασία έναντι 1,1 εκατ. στερλινών. Η θήκη του βιολιού πουλήθηκε επίσης το Σάββατο 27/4 έναντι 360.000 στερλινών (420.000 ευρώ) στη δημοπρασία του οίκου Henry Aldridge & Son.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία επιζήσασα από το ναυάγιο, η Μιλβίνα Ντιν, απεβίωσε στις 31 Μαϊου 2009, σε ηλικία 97 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Winslet: Η αποκάλυψη για τον Τιτανικό 25 χρόνια μετά! Το body shaming & το ξέσπασμα: «Είναι απαίσιο»

Τιτανικός: Η αληθινή ιστορία του Τζακ που έπαιξε ο Ντι Κάπριο

Τιτανικός: Υπήρχαν και Έλληνες στη μεγάλη τραγωδία

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved