Πάσχα στην ΕΡΤ - Γιορτάστε με το πιο πλούσιο, κεφάτο και ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα
Media

Πάσχα στην ΕΡΤ - Γιορτάστε με το πιο πλούσιο, κεφάτο και ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα

Ψυχαγωγικές εκπομπές, αφιερώματα, ξεχωριστές ταινίες και ντοκιμαντέρ για όλη την οικογένεια, πασχαλιάτικες συνταγές, τραγούδι, κέφι και χορό και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει στους τηλεθεατές το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05/2024

Στις 10:00, η εκπομπή «Δύο στη 1» μάς κρατάει συντροφιά με εξαιρετικούς καλεσμένους στο στούντιο και ρεπορτάζ απ’ όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου. Η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου υποδέχονται τον Αρχιμανδρίτη Αρίσταρχο Γκέκα, με τον οποίο συζητούν για τους συμβολισμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και τα ήθη και έθιμα αυτών των ημερών. Η εκπομπή ταξιδεύει στο Ναύπλιο και στην Κέρκυρα και μας παρουσιάζει τα πασχαλινά τοπικά έθιμα. Στην παρέα της εκπομπής έρχεται και ο δημιουργός πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών, Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος αποκαλύπτει τα πάντα για τη νέα κοινωνική αστυνομική σειρά της ΕΡΤ, «Το δίχτυ».

DYO-STIS-10-GIAGTZOLOY-KRONAKH-MANOYSAKHS-04.05.2024.jpg

Στις 13:00, προβάλλεται η ελληνική ταινία «Κυριακάτικο ξύπνημα», αισθηματική κομεντί παραγωγής 1954, σε σκηνοθεσία και σενάριο Μιχάλη Κακογιάννη.

Στις 16:00, έρχονται οι «Μπαμπά-δες». Ο Τάσος Ιορδανίδης συναντά τον φίλο του Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος μιλάει για την κόρη του και πόσο έχει αλλάξει τη ζωή του ο ερχομός της. Ακόμη, αναφέρεται και στη δύσκολη περίοδο που έχασε τη μητέρα του ενώ παντρευόταν και περίμενε την κόρη του. Ο σεφ Δημήτρης Τσίκιλης φτιάχνει μια εναλλακτική vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια. Ο Τάσος Ιορδανίδης επισκέπτεται το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, για να συναντήσει την παρουσιάστρια της εκπομπής «Δύο στις 10» Ζωή Κρονάκη, η οποία μιλάει για τα παιδιά της, τον σύζυγό της και τις ισορροπίες που διατάραξε, στην παιδική της ηλικία, το διαζύγιο των γονιών της.

Αμέσως μετά, στις 17:00, στο «ΕΡΤ Backstage» ο Φωκάς Ευαγγελινός μοιράζεται το top 5 των συμμετοχών του στη Eurovision.
Στη συνέχεια, μαθαίνουμε όσα συνέβησαν στα παρασκήνια του εορταστικού επεισοδίου της εκπομπής «Νύχτα στάσου», που θα παρακολουθήσουμε το βράδυ της Ανάστασης.

SWITCH-(2).jpg


Μέσα από το Αρχείο της ΕΡΤ, κάνουμε αναδρομή σε παλαιότερες εποχές και βλέπουμε πώς γιόρταζαν το Πάσχα οι Έλληνες.
Επίσης, θυμόμαστε ξανά το timeline των ελληνικών συμμετοχών στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.Οι ανταποκριτές της ΕΡΤ απ’ όλη την Ελλάδα μοιράζονται πασχαλινά έθιμα της περιοχής, από την οποία μεταδίδουν.
Και τέλος, η εκπομπή προτείνει όλες τις ταινίες και τις σειρές που μπορούμε να απολαύσουμε στο ΕRTFLIX τις ημέρες των πασχαλινών διακοπών.

Στις 19:15, στο εορταστικό «Πες τη λέξη», ο Γιώργος Καραμίχος υποδέχεται την ηθοποιό Χρύσα Κλούβα, την τραγουδίστρια και ηθοποιό Νίνα Φώσκολου και τους τραγουδιστές Πέτρο Ίμβριο και Γιώργο Δασκουλίδη.

Στις 20:10, παρακολουθούμε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την οικογενειακή ταινία κινούμενων σχεδίων «Γιάκαρι».

Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος να βρει τον Μικρό Κεραυνό, ένα αδάμαστο, άγριο άλογο. Στο ταξίδι του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι το φτερό-σύμβολο γενναιότητας των Σιου, καθώς και την ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν τον δρόμο της επιστροφής. Το ταξίδι τους, όμως, σ’ ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την παντοτινή φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιου και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.

Στις 21:30, διασκεδάζουμε με την κωμωδία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Τζένη Καρέζη, Διονύση Παπαγιανόπουλο, Ρίκα Διαλυνά, Σταύρο Ξενίδη, Κώστα Παπαχρήστο, Νίκο Φέρμα.

TO-KOIROIDAKI-THS-DESPOINIDOS-(1).jpg

Στις 23:00, η μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου» γιορτάζει την Ανάσταση με πασίγνωστα λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, συντροφιά με πρόσωπα της ΕΡΤ -και όχι μόνο-, που μιλούν για το «δικό» τους Πάσχα.
Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Ζαφείρη Μελά, τον Κώστα Σκαφίδα, την Κατερίνα Κόρου, την Αρετή Κετιμέ και τον Πάνο Μπλέτζα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αγαπημένα αειθαλή τραγούδα σε μια γιορτή αυθεντικής ψυχαγωγίας και γνήσιας ελληνικής διασκέδασης. Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου ερμηνεύει τρυφερά το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» και δίνει το δικό της στίγμα στη βραδιά «ανοίγοντάς» την. Η Λίνα Νικολακοπούλου μιλάει για τις ιστορίες πίσω από πολύ γνωστά τραγούδια της, που ερμηνεύονται, όπως τα «Μένω εκτός» σε μουσική του Ara Dinkjian, «Καρδιά μου εγώ» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και το «Δι’ ευχών» σε μουσική Νίκου Αντύπα. Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια της εορταστικής βραδιάς προσφέροντας πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης. Στην παρέα της εκπομπής οι Ευσταθία Τσαπαρέλη, Ξένια Ντάνια, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ελεάνα Στραβοδήμου από την επιτυχημένη σειρά «Η παραλία», οι Μανώλης Γεραπετρίτης, Λουκία Παπαδάκη, Θανάσης Πατριαρχέας από το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», οι Μαρία Αντουλινάκη, Θάνος Μπίρκος και Κατερίνα Σούσουλα.

Στις 23:50, μεταδίδεται η Ακολουθία της Αναστάσεως, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/05/2024

Στις 10:00, στην εκπομπή «Δύο στις 10», η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου μάς ταξιδεύουν στην πασχαλινή Νάξο για ένα ξεχωριστό νησιωτικό γλέντι με φίλους. Η Στελλίνα Κονιτοπούλου μαζί με τους μουσικούς της αναλαμβάνουν να μας διασκεδάσουν και όλοι υπόλοιποι σέρνουν τον χορό. Στην παρέα της εκπομπής έρχεται ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. Ένα εορταστικό τραπέζι με τοπικά εδέσματα, κέφι, τραγούδι και χορό έχει στηθεί για τους τηλεθεατές της εκπομπής, την Κυριακή του Πάσχα.

Στις 16:00, στις «Μαμά-δες», η Τζένη Θεωνά σε γιορτινή διάθεση, συναντά τη Μαντώ Γαστεράτου, η οποία μιλάει για τα δύο παιδιά της και για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της, όταν έμαθε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί.
Η Μαματσίτα φτιάχνει ένα υπέροχο εύκολο γλυκό, χρησιμοποιώντας πασχαλινά γλυκά που μας έχουν μείνει, ενώ η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μάς εξηγεί γιατί τις ημέρες αυτές επιλέγουμε να τις περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους και τι προσφέρει αυτό στο δέσιμο της οικογένειας για μικρούς και μεγάλους.
Στη συνέχεια, ο ηθοποιός Θανάσης Πατριαρχέας έρχεται στη στήλη «Μπαμπά μίλα» και μιλάει για τα παιδιά, τη σύζυγό του Βίβιαν και την τηλεόραση.

Στις 17:00, η εκπομπή «Φτάσαμε» μας ταξιδεύει σ΄ ένα παράξενα γοητευτικό νησί, με δύο φυσικά λιμάνια, μυστηριώδεις αρχαίους οικισμούς και μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων. Ο Ζερόμ Καλούτα καλωσορίζει τους τηλεθεατές στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου.

Στις 21:00, θα απολαύσουμε σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Ghostbusters: Afterlife / Ghostbusters: Legacy», συμπαραγωγής ΗΠΑ, Καναδά 2021 με πρωταγωνιστές τους Κάρι Κουν, Πολ Ραντ, Φιν Γουόλφχαρντ, ΜακΚένα Γκρέις, Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Έρνι Χάντσον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Άνι Ποτς.

Χωρίς επιλογές και χρήματα, η ανύπαντρη μητέρα Κάλι φτάνει στη μικρή πόλη Σάμερβιλ της Οκλαχόμα, μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά της, τη Φοίβη και τον Τρέβορ. Και τώρα, δεν υπάρχει επιστροφή. Καθώς η οικογένεια προσπαθεί να εγκατασταθεί στο ερειπωμένο σπίτι του εκκεντρικού μακαρίτη πατέρα της Κάλι, απροσδόκητα μυστικά κρυμμένα σε κοινή θέα, μυστηριώδης εξοπλισμός και ένα παράξενο όχημα που σαπίζει στον αχυρώνα φαίνεται να σχετίζονται με την αινιγματική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και με κάτι ακόμη πιο συγκλονιστικό: το ξεχασμένο από καιρό περιστατικό με το Stay-Puft Marshmallow Man στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980. Όμως, δεν έχει υπάρξει ούτε μία εμφάνιση φαντασμάτων μετά τα παράξενα γεγονότα του «Γκόστμπαστερς 2» (1989).
Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται; Θα μπορέσει η Φοίβη να συνδέσει τις τελείες, να δώσει φωνή στον παππού της και να ανακαλύψει τη σχέση της οικογένειας με τους αυθεντικούς Γκόστμπαστερς (1984);

Ακολουθεί στις 23:10, το πολυβραβευμένο κοινωνικό-αισθηματικό δράμα, «Αυτή η νύχτα μένει» σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστα Μακρόπουλο, Θανάση Βισκαδουράκη, Γιάννη Ροζάκη, Γιώργο Διαλεγμένο και Θάνο Αλεξανδρή.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/05/2024

Στις 10:00, το «Πρωίαν σε είδον» γιορτάζει το Πάσχα με καλεσμένους, βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, με το ημερολόγιο του Πάσχα, φτιαγμένο από το Αρχείο της ΕΡΤ αλλά και με πολλές μαντινάδες. Ο Νίκος Ζωιδάκης, ο σπουδαίος λυράρης από την Κρήτη, μιλάει για τη ζωή του, τραγουδάει και δημιουργεί μαντινάδες που κάνουν τη Δευτέρα του Πάσχα μια ξεχωριστή γιορτή. Ο Φώτης και η Τζένη υποδέχονται τον drummer Άγγελο Πεντάρη, έναν άνθρωπο-πρότυπο, που εμπνέει και δίνει δύναμη με τη συγκλονιστική ιστορία του. Προσωπικές εξομολογήσεις, εορταστικά γκάλοπ αλλά και δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια ομορφαίνουν το πρωινό της Δευτέρας του Πάσχα. Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη ετοιμάζει το πιο νόστιμο γλυκό.

Η παρέα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», στις 13:00, προσκαλεί τους τηλεθεατές σ’ ένα παραδοσιακό τρικούβερτο γλέντι στην ανθισμένη εξοχή. Κουζίνες, ψησταριές και σούβλες έχουν πάρει… φωτιά και υπό την επίβλεψη του εξαιρετικού σεφ Ανδρέα Λαγού ετοιμάζονται τα εορταστικά εδέσματα που απαιτεί η ημέρα. Φυσικά, γλέντι χωρίς τραγούδι και χορό δεν γίνεται! Οι αγαπημένοι τραγουδιστές Γωγώ Τσαμπά και Βαγγέλης Κονιτόπουλος, με τις ορχήστρες τους, θα μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακά δημοτικά και νησιωτικά τραγούδια. Ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φραγκάκης με τους χορευτές του θα «ανοίξουν» τον χορό και θα ακολουθήσουν και οι προσκεκλημένοι της εκπομπής. Η Μαρία Φραγκάκη, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Ζωή Κρονάκη, η Πηγή Δεβετζή, ο Σόλων Τσούνης, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, ο Κώστας Λασκαράτος, η Αλεξάνδρα Καϋμένου, η Χριστίνα Βραχάλη και πολλοί άλλοι καλεσμένοι θα γιορτάσουν την Ανάσταση παρέα με τους φίλους της «ΠΟΠ Μαγειρικής», από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα!

Στις 15:00, στο εορταστικό «Στούντιο 4», η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχονται έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου, τον Σταμάτη Φασουλή.
Μία ημέρα πριν από τον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision, θυμόμαστε όλες τις ελληνικές συμμετοχές που κέρδισαν μία θέση στη δεκάδα.
Ο Σταμάτης Γονίδης μάς υποδέχεται στο καμαρίνι του και μας μιλάει για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, για όλες τις φορές που παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του, για το νέο του βιβλίο, αλλά και για το πόσο διαφορετικά βιώνει την πατρότητα με το μικρότερο παιδί του, που είναι 3,5 ετών.
Ένας 19χρονος φοιτητής, ο Κωνσταντίνος Σκαφίδας, έρχεται στο «Στούντιο 4» και εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του βίντεο που έχουν γίνει viral, στα οποία αναπαριστά εμβληματικές σκηνές από σειρές και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης με φιγούρες Playmobil.
Τέλος, στην κουζίνα του «Στούντιο 4», η Νεκταρία Κοκκινάκη ετοιμάζει αβγόπιτα με τα αβγά που περίσσεψαν από το Πάσχα.

Στις 20:15, στο εορταστικό «Switch», η Ευγενία Σαμαρά υποδέχεται σ’ ένα επεισόδιο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Μαριάννα Τουμασάτου, τον Κρατερό Κατσούλη, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τη Μαριλού Κατσαφάδου και την Έλενα Ουζουνίδου.
Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις της Ευγενίας, ώστε να διεκδικήσουν 1.000 ευρώ  για τη Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, έναν σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με διακριτικό τίτλο Μ.Α.μ.Α και έδρα τη Βέροια Ημαθίας. Ο σύλλογος εκπροσωπεί άτομα σε όλο το φάσμα του αυτισμού (χαμηλή, μέση, υψηλής λειτουργικότητας και Asperger) με βασικό σκοπό όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα του φάσματος, όλων των ηλικιών, να είναι αποδεκτά, να ενσωματωθούν στην κοινωνία, να τα εκτιμούν και να τα σέβονται γι’ αυτό που είναι… έτσι όπως είναι.

Αμέσως μετά, στις 21:15 θα παρακολουθήσετε, την οικογενειακή ταινία κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αυστραλία-Hνωμένου Βασιλείου 2018 «Πίτερ Ράμπιτ» (Peter Rabbit). Όχι ένα, όχι δύο αλλά πέντε βιβλία, έγραψε η Μπέατριξ Πότερ για να φιλοξενήσει τις σκανταλιές του και να μετατρέψει τον Πίτερ Ράμπιτ στον διασημότερο λαγό της παιδικής λογοτεχνίας, θέση που καλά κρατεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα.
Στην κινηματογραφική του μεταφορά, με τον γνωστό ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη να δανείζει τη φωνή του στον σκανταλιάρη και υπερκινητικό Πίτερ, ο παράτολμος ήρωας τα βάζει με τον νέο ιδιοκτήτη της αγροικίας που μισεί τα κουνέλια, αγαπάει όμως τη φιλόζωη γειτόνισσά του.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved