Σοράγια η θλιμμένη πριγκίπισσα: Όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την πρώτη και τελευταία της ταινία
Back To the Future

Σοράγια η θλιμμένη πριγκίπισσα: Όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την πρώτη και τελευταία της ταινία

Μία ακόμη ξεχωριστή ιστορία μοιράστηκε μαζί μας ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης με πρωταγωνίστρια την Σοράγια που έμεινε στην ιστορία ως η θλιμμένη πριγκίπισσα. 

Ο ίδιος γράφει:

Η Σοράγια, η "θλιμμένη πριγκίπισσα" όπως έμεινε γνωστή στην ιστορία, στα πλαίσια φωτογράφισης στην Ακρόπολη το 1964 για τα γυρίσματα της πρώτης και τελευταίας κιν/φικής της εμφάνισης, στην ταινία "Τα τρία πρόσωπα μιας γυναίκας". Στις 12 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (για τρίτη φορά στην Ελλάδα) με ένα υπέροχο λευκό λινό φόρεμα όπου εντυπωσιάζει τους δημ/φους με την ομορφιά και το υπέροχο χαμόγελο της και στην συνέχεια κατευθύνεται στο ξενοδοχείο "Βασιλεύς Γεώργιος". Στην ταινία την οποία πρωταγωνιστεί σε παραγωγή του Ντίνο Ντε Λαουρέντις, το πρώτο από τα τρία μέρη με τίτλο "Διάσημοι εραστές" γυρίζεται στην Αθήνα και τα άλλα δύο στην Βενετία και Ρώμη αντίστοιχα, με τις αποθαρρυντικές κριτικές να την οδηγούν στην απόφαση να μην ασχοληθεί ξανά με τον χώρο του κιν/φου.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Σπάνιο φωτογραφικό καρέ από τον δεύτερο γάμο της

200607153159_Queen-Shabanu_Soraya_Esfandiary-Bakhtiari_Tehran_1953-1.jpg

Το 1951 και σε ηλικία 19 ετών θα παντρευτεί τον Σάχη της Περσίας σε μια μεγαλοπρεπή τελετή φορώντας ένα εκπληκτικό νυφικό Dior και για τα επόμενα επτά χρόνια η νεότερη πριγκίπισσα στην ιστορία του Ιράν αποτελεί με τον σύζυγό της ένα από τα πιο κοσμικά και εντυπωσιακά ζευγάρια της εποχής. Οι αποτυχημένες προσπάθειες να φέρει στον κόσμο τον πολυπόθητο διάδοχο θα οδηγήσουν στην λήξη του γάμου με την ίδια γεμάτη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της (όπου πήρε και το συγκεκριμένο προσωνύμιο) να εγκαταλείπει το Παλάτι.

Η έντονα κοσμική ζωή της στην συνέχεια μοιράζεται ανάμεσά σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, με ιδιαίτερη αγάπη στα ελληνικά νησιά και κυρίως στην Μύκονο, αμέτρητους φωτογράφους σε κάθε της εμφάνιση και εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά αποτελώντας την επιτομή της φινέτσας και της κομψότητας.Τα τελευταία χρόνια της ζωής της θα εγκατασταθεί στο Παρίσι όπου θα "φύγει" το 2001 σε ηλικία 69 ετών με την περιουσία της να μεταβιβάζεται στον αδερφό της ο οποίος φεύγει μια εβδομάδα μετά την ίδια και στην συνέχεια στο Γερμανικό κράτος. Οι επισκέψεις της κάθε φορά στην Ελλάδα θα αποτελέσουν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, αφήνοντας εποχή με το πορσελάνινο πρόσωπο, τα υπέροχα γκριζοπράσινα μάτια, το απαράμιλλο στυλ και την σπάνια αριστοκρατική της ομορφιά.

Δείτε την εικόνα:

https://www.instagram.com/p/CC0SY5WpNeB/

Extra σπάνιο: Έτσι είναι σήμερα ο εγγονός του Ορέστη Μακρή!

Extra σπάνιο: Όταν οι μητέρες της Αλίκης, της Βίσση και της Χρονοπούλου βρέθηκαν στην ίδια εκπομπή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved