Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μαγνήτισε τα βλέμματα με την παρουσία της σε επίσημη πρεμιέρα παράστασης
Λαμπεροί καλεσμένοι βρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Τρωίλος και Χρυσηίδα» και ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Τρωίλος και Χρυσηίδα" και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε λαμπερούς καλεσμένους. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί ήταν χαμογελαστοί και ευδιάθετοι και πόζαραν στους φωτογράφους.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μαριάννα Κιμούλη, Τζούλη Σούμα, Παντελής Καναράκης κ.α
Λίγα λόγια για το έργο...
Τροία. Οι Έλληνες έχουν στρατοπεδεύσει έξω από τα τείχη της πόλης. Έχουν διαπλεύσει το Αιγαίο Πέλαγος ζητώντας εκδίκηση για την αρπαγή της Ωραίας Ελένης. Μέσα στα τείχη της Τροίας ένας καινούργιος έρωτας φουντώνει, όλο ορμή και πάθος, ανάμεσα στον μικρότερο γιο του Πρίαμου, τον Τρωίλο, και τη Χρυσηίδα, την κόρη του μάντη Κάλχα.
Στο στρατόπεδο των Ελλήνων, Αγαμέμνονας, Οδυσσέας και Νέστορας καταστρώνουν σχέδια και στρατηγική για να ωθήσουν να μονομαχήσει με τον Έκτορα ο Αίας αντί του αλαζόνα και υπερόπτη Αχιλλέα. Ο Έκτορας επισκέπτεται το στρατόπεδο των Ελλήνων για να ορίσει τις λεπτομέρειες της μονομαχίας και στο περιθώριο της επίσκεψης γίνεται ανταλλαγή αιχμαλώτων. Τότε η Χρυσηίδα ανταλλάσσεται με τον Αντήνορα και μεταφέρεται στη μεριά των Ελλήνων, δίπλα στον πατέρα της. Ο Τρωίλος, που βρίσκεται στην ακολουθία του Έκτορα, παρακολουθεί κρυμμένος στο σκοτάδι την αγαπημένη του να πατάει τους όρκους πίστης και αφοσίωσης που του είχε δώσει.
Ο Έκτορας τραυματίζεται θανάσιμα και η μάχη ανάμεσα σε Τρώες και Έλληνες μετατρέπεται σε γενική σύρραξη. Ο λαβωμένος από τον έρωτα Τρωίλος ρίχνεται στην αναμέτρηση ψάχνοντας γιατρειά στη φωτιά του πολέμου.
Ο Σαίξπηρ αντλεί έμπνευση και υλικό από τα επεισόδια του Τρωικού πολέμου και γράφει μια τραγωδία - ή καλύτερα μια κωμωδία; - για την τέχνη της μάχης και του έρωτα. Αποτυπώνει συναισθήματα και συμπεριφορές που αναδύονται εν βρασμώ, για να τα σχολιάσει αργότερα εν ψυχρώ.