Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι ξηροί καρποί για τη δίαιτά σας
Όλοι οι ξηροί καρποί είναι περίπου ίσοι σε όρους θερμίδων ανά γραμμάριο και εφόσον καταναλώνονται με μέτρο, όλοι αποτελούν υγιείς προσθήκες σε κάθε δίαιτα.
Περιέχουν κατά κόρον ένα μείγμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πλήρεις (χορτάτοι) και θα καταστείλουν σημαντικά το αίσθημα της πείνας σας.
Οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες (160 ανά 28 γραμμάρια σερβιρίσματος) είναι τα αμύγδαλα που περιέχουν και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 14 γραμμάρια λίπους.
Ακολουθούν τα κάσιους (5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια λίπους) και τα φιστίκια (6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια λίπους).
Αποφύγετε ξηρούς καρπούς που συσκευάζονται ή ψήνονται σε λάδι. Αντ' αυτού, προτιμήστε τους ωμούς ή τους αποξηραμένους καρπούς. Οι ψημένοι ξηροί καρποί μπορεί να έχουν θερμανθεί σε υδρογονωμένα λιπαρά ή σε λιπαρά με ωμέγα-6 οξέα, ή γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να καταστρέψουν τα θρεπτικά συστατικά τους. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr