Προσοχή στο ξαναζεσταμένο ρύζι... Οι ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους
Η πλειοψηφία των ανθρώπων συνηθίζει να καταναλώνει ξαναζεσταμένο φαγητό, που έχει παρασκευαστεί την προηγούμενη ημέρα.
Ωστόσο, κάτι το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι η συνήθης αυτή πρακτική, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη, υπό συνθήκες, και ιδιαίτερα στην περίπτωση του ξαναζεσταμένου ρυζιού, καθώς εγκυμονεί το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν είναι η αναθέρμανση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που το ρύζι έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.
Συγκεκριμένα, το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ