Το είδος υδατανθράκων που συνιστούν οι επιστήμονες!
Όταν ακούμε τη λέξη «υδατάνθρακες», μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό τούρτες, μακαρονάδες και κρουασάν! Δεν είναι όμως όλοι οι υδατάνθρακες «κακοί» και παχυντικοί!
Υπάρχει ένα είδος υδατανθράκων αλλιώτικο από τα άλλα, το οποίο είναι υγιεινό και ωφέλιμο για την υγεία μας.
Πρόκειται για το λεγόμενο ανθεκτικό άμυλο. Όπως φανερώνει και το όνομά του, «αντιστέκεται» στη διαδικασία της πέψης, αφού «προσπερνά» το λεπτό έντερο (όπου διασπώνται οι περισσότερες τροφές) και κατευθύνεται απευθείας στο παχύ έντερο για να μεταβολιστεί. Εκεί, ζυμώνεται και μετατρέπεται στα λεγόμενα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου, τα οποία αξιοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας. Τα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου λειτουργούν επίσης ως πρεβιοτικά, τα οποία συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο παθήσεων όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr