Καρκίνος παχέος εντέρου: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 80%
Η κακή διατροφή συνδέεται με ποσοστό 80% των καρκίνων του παχέος εντέρου, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη από ερευνητές της Κλινικής Κλίβελαντ.
Η μελέτη παρουσιάζει πώς η διατροφή μπορεί να πυροδοτήσει την ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου μέσω της ενεργοποίησης ενός μοριακού μονοπατιού που τρέφει τα μη φυσιολογικά κύτταρα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, τη «ζημιά» κάνουν τα πολλά ανθυγιεινά λιπαρά στη διατροφή, όπως αυτά που περιλαμβάνει μια συνήθης δυτικού τύπου διατροφή (τηγανητά, αλλαντικά, γλυκά κ.λπ.).
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ