Κολλαγόνο: Αυξήστε το φυσικά με αυτές τις 7 τροφές
Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που βρίσκεται στη μεγαλύτερη ποσότητα από οποιαδήποτε άλλη στον οργανισμό.
Το σώμα παράγει φυσικά κολλαγόνο, αλλά όσο γερνάμε η ποσότητα μειώνεται. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της, το δέρμα να χαλαρώνει και να δημιουργούνται ρυτίδες.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου δεν είναι αποτελεσματικά, καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Αντίθετα, μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να συνθέσει κολλαγόνο.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ