Ντίνα Νικολάου: Μαγεύει τους Γάλλους με τα… ντολμαδάκια της
Η Ντίνα Νικολάου μαγεύει τους Παριζιάνους με τις γεύσεις που μαγειρεύει.
Η Ελληνίδα μαγείρισσα έχει ανοίξει το δικό της εστιατόριο στην γαλλική πρωτεύουσα και έχει κάνει τους Παριζιάνους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ελληνική κουζίνα. Μαζί με την αδερφή της αποφάσισαν να κάνουν μια επιχειρηματική κίνηση αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και σιγά σιγά αρχίζουν να δικαιώνονται, αφού όλο και περισσότεροι Γάλλοι αρχίζουν να γνωρίζουν και να αγαπούν τις ελληνικές νοστιμιές, όπως ντολμαδάκια, πίτες και γλυκά. «Στο Παρίσι μετά το εστιατόριο, δημιουργήσαμε και το ντελικατέσεν, όπου πουλάμε εκεί 150 διαφορετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, επιλεγμένα με μεγάλη φροντίδα. Από την άλλη, έχουμε πιάτα μαγειρεμένα που παίρνουν οι Γάλλοι για το σπίτι, όπως διάφορες πίτες που φτιάχνουμε ανάλογα με την εποχή, ντολμαδάκια, χειροποίητα κριτσίνια με φέτα και σουσάμι, ταραμοσαλάτα μας και μουσακά με μπεσαμέλ γιαουρτιού. Ιδιαίτερη ζήτηση έχουν οι ελιές Καλαμών, η φέτα Λήμνου, η γραβιέρα και το μέλι Κρήτης, το μέλι με κρόκο Κοζάνης κ.ά. Οι ακανέδες Σερρών, τα κρητικά παξιμάδια, τα ελληνικά όσπρια, το γιαούρτι, η ρετσίνα κεχριμπάρι, το ξινόμαυρο κρασί Βήσσα από τη Σαντορίνη έχουν ξετρελάνει τους Παριζιάνους κ.ά.» τόνισε στην Espresso.