Νταιάν Κόχυλα: «Προσπαθώ να περάσω αυτά τα µηνύµατα στη µαγειρική µου στα µαθήµατα που κάνω»
Ως πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ, πόσο εύκολο ήταν για την Νταιάν Κόχυλα να τη διαδώσει και να γίνει αποδεκτή;
«Οι Αµερικανοί είναι ανοιχτοί. Ζούνε τώρα µια εποχή όπου ο κόσµος έχει µεγάλη επιθυµία για πραγµατικό φαγητό, για δυνατές γεύσεις, µε υγιεινά συστατικά. Η δική µας παράδοση το έχει αυτό. Η αλυσίδα τροφίµων στην Αµερική είναι πολύ νοθευµένη, κάτι που πάει να γίνει και στην Ευρώπη, αλλά και εδώ στην Ελλάδα µόνο εάν σκεφτούµε τις τοπικές ποικιλίες λαχανικών και φρούτων που τείνουν να εξαφανιστούν διότι δεν είναι αρκετά «εµπορικές»... Προσπαθώ να περάσω αυτά τα µηνύµατα στη µαγειρική µου στα µαθήµατα που κάνω. Μακριά από φαγητά τα οποία, απλώς, δεν είναι φαγητά αλλά επεξεργασµένα βιοµηχανοποιηµένα προϊόντα», λέει στο Πρώτο θέμα.