
Γιουβέτσι με χταπόδι στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη
Δοκιμάστε να φτιάξετε γιουβέτσι με χταπόδι στη χύτρα ταχύτητας.
Η νηστίσιμη εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού πιάτου. Μαγειρέψτε στη χύτρα ταχύτητας και εξοικονομήστε χρόνο!
Συστατικά
- 1,5 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
- 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ούζο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ