
Μπακαλιάρος στο air fryer με σκορδαλιά από τον Άκη Πετρετζίκη
Μαγειρέψτε τον αγαπημένο παραδοσιακό μπακαλιάρο που τρώμε την 25η Μαρτίου, χωρίς ξαλμύρισμα στη φριτέζα αέρος για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα! Συνοδέψτε το με την κλασική σκορδαλιά και βραστά παντζάρια
Για τον μπακαλιάρο
425 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο, κατεψυγμένο και ξαλμυρισμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
140 γρ. μπίρα, ξανθιά
100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Για τη σκορδαλιά
400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
1 σκ. σκόρδο
80 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Για τα παντζάρια
450 γρ. παντζάρια, βρασμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λεμόνι, σε φέτες
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ