Άννα Μαρία: Τα 78α γενέθλια, η ζωή μετά τον χαμό του Κωνσταντίνου και η αγάπη για την οικογένειά της
VIP Life

Άννα Μαρία: Τα 78α γενέθλια, η ζωή μετά τον χαμό του Κωνσταντίνου και η αγάπη για την οικογένειά της

Σήμερα, η Άννα Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου γιορτάζει τα 78α γενέθλιά της, όμως τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο χωρίς εκείνον.

Την είδαμε πρόσφατα στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ και είχε κοντά της μερικά από τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα, τα παιδιά της, την Αλεξία, τον Παύλο, τη νύφη της Μαρί Σαντάλ, τον Νικόλαο, την Θεοδώρα και τον βενιαμίν, τον Φίλιππο.

Πρίγκιπας Μιχαήλ: Θλίψη στο τελευταίο αντίο

201007161200070.7104_ANA_MARIA_KONSTANTINOS_15072010.jpg

O Kωνσταντίνος και η Άννα Μαρία το 2010 σε κοσμική εμφάνιση στην Ελλάδα.

Και πάλι, όμως μπορούσε κανείς να διακρίνει στο βλέμμα της τη θλίψη, από τότε που έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπός της, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η ζωή μιας πριγκίπισσας

Η ζωή της πάντως, στα πρώτα χρόνια της νιότης της, μόνο παραμυθένια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Γαλαζοαίματη από την κούνια μιας και είναι μέλος της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας, κόρη του Φρειδερίκου Θ’ της Δανίας και της Ίνγκριντ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ της Κοπεγχάγης. Είναι αδελφή της πρώην βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας και αν και στέφθηκε για λίγο βασίλισσα της Ελλάδας, υπήρξε και τρίτη στη διαδοχή του θρόνου της Δανίας, μετά τις δύο αδελφές της Μαργαρίτα και Βενεδίκτη.

200908221720560.5074_MARIE_CHANTAL_PAYLOS_KONSTANTINOS_ANA_MARIA_ALEXIA_21082009.jpg

To 2009 το ζευγάρι με τα παιδιά του Παύλο & Θεοδώρα και τους συζύγους τους σε καλοκαιρινές διακοπές.

Η Άννα Μαρία εκπαιδεύτηκε στο N. Zahle's School, ένα ιδιωτικό σχολείο στην Κοπεγχάγη, από το 1952 έως το 1961. Το 1961 φοίτησε στο Le Châtelard, φημισμένο αγγλικό οικοτροφείο έξω από το Μοντρέ στην Ελβετία. Το 1963 και το 1964 παρακολούθησε το Institut Le Mesnil στο Μοντρέ. Και ύστερα ήρθε ο έρωτας για να της αλλάξει για πάντα τη ζωή...

Δεν ήθελαν τον Κωνσταντίνο οι γονείς της

Η Άννα-Μαρία, σύμφωνα με το Wikipedia, γνωρίστηκε πρώτη φορά με τον τότε διάδοχο Πρίγκιπα Κωνσταντίνο το 1959, κατά την επίσημη επίσκεψη των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης στη Δανία. Βρέθηκαν για δεύτερη φορά, δύο χρόνια μετά στη Δανία, όταν ο Κωνσταντίνος τελικά πήρε την απόφαση να πει στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη ότι επιθυμούσε να παντρευτεί την Πριγκίπισσα Άννα-Μαρία.

Teos-vasilias-konstantinos.jpg

Έτσι και έγινε, όμως όπως λεγόταν τότε στους βασιλικούς κύκλους, δεν ήταν όλα ρόδινα στο παρασκήνιο για το ερωτευμένο ζευγάρι. Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία αρραβωνιάστηκαν κρυφά χωρίς να το πουν στο κοινό ή στα μέλη των οικογενειών τους λόγω της αντίθεσης του Φρειδερίκου Θ΄ στη σχέση τους λόγω της ηλικίας της Άννας Μαρίας. Συναντήθηκαν ξανά στην Αθήνα τον Μάιο του 1962 στον γάμο της μεγαλύτερης αδερφής του Κωνσταντίνου, της Πριγκίπισσας Σοφίας της Ελλάδας, και του Πρίγκιπα Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και μετέπειτα βασιλιά της χώρας. Η Άννα Μαρία ήταν παράνυμφος, ενώ ο Κωνσταντίνος ήταν κουμπάρος. Το ζευγάρι αργότερα ταξίδεψε στην Αθήνα και μίλησε στις οικογένειές του για τον αρραβώνα του. Συναντήθηκαν ξανά το 1963 στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας της ελληνικής μοναρχίας. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε επίσημα τον Ιούλιο του 1964.

Η Άννα- Μαρία, αφού ασπάστηκε τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, παντρεύτηκε σε ηλικία μόλις 18 ετών και 18 ημερών τον Κωνσταντίνο, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στην Αθήνα, που υπήρξαν και οι μοναδικοί επίσημοι βασιλικοί γάμοι που έγιναν στην Ελλάδα κατά τη νεότερη ιστορία.

Στις 10 Ιουλίου 1965, η Άννα Μαρία γέννησε στο Ανάκτορο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα το πρώτο της παιδί, την Πριγκίπισσα Αλεξία, Διάδοχο του Θρόνου της Ελλάδας, από τη γέννησή της μέχρι τη γέννηση του μικρότερου αδερφού της, Διάδοχου Πρίγκιπα Παύλου, στις 20 Μαΐου 1967.

mariechantal22_1690814528_3159103695403112957_34787093.jpg

Με τον εγγονό της Κωνσταντίνο Αλέξιο σε διακοπές τους στην Ελλάδα.

Μετά τις πολιτικές αναταραχές στην Ελλάδα, την εκθρόνιση του Κωνσταντίνου και την εξορία του μαζί με την οικογένειά του, διέμειναν φιλοξενούμενοι της βασιλικής οικογένειας στη Δανία και έναν χρόνο μετά εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο.

Εκεί, η Άννα Μαρία ίδρυσε μαζί με τον Κωνσταντίνο το Ελληνικό Κολλέγιο για να συμβάλλει στη μάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο μεταξύ είχαν έρθει στη ζωή τους και τα άλλα δύο παιδιά τους, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος. Το 1989 γιορτάστηκε η αργυρή επέτειος του γάμου της Άννας-Μαρίας με τον Κωνσταντίνο στο Κάστρο του Κρόνμποργκ στη Δανία.

200807101233410.797_IKOGENIA_KONSTANTINOY_05072008.jpg

Το 2008 σε θεατρική τους έξοδο με την κόρη τους, Θεοδώρα, στην Ελλάδα.

Ξέγνοιαστα καλοκαίρια στο Πόρτο Χέλι

Μία σημαντική στιγμή στη ζωή της Άννας Μαρίας και του Κωνσταντίνου ήταν από κοινού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Μάλιστα επέστρεψαν μόνιμα και περνούσαν τους χειμώνες και τα καλοκαίρια τους σε μία υπέροχη και γεμάτη ανέσεις βίλα στο Πόρτο Χέλι. Αυτή γινόταν κάθε χρόνο το... κέντρο του κόσμου για την οικογένεια αφού όλα τα παιδιά του ζευγαριού περνούσαν εκεί λίγες μέρες από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όλα αυτά μέχρι το 2022 οπότε και ο Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στην Αθήνα. Ο λόγος; Η εύθραυστη υγεία του Κωνσταντίνου ο οποίος έπρεπε να βρίσκεται κοντά σε γιατρούς και νοσοκομεία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Μέχρι που στις 10 Ιανουαρίου 2023 ο Κωνσταντίνος άφησε την τελευταία του πνοή, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή της γυναίκας της ζωής του. Από τότε η Άννα Μαρία είναι πολίτης του κόσμου, ταξιδεύοντας άλλοτε στο Λονδίνο, άλλοτε στη Δανία στις αδελφές της και άλλοτε περνώντας χρόνο στην Ελλάδα που τόσο αγαπά.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved