«Στη γειτονιά μας»:Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη επισκέπτονται την αρχοντική Κηφισιά
Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μας οδηγούν σ’ ένα υπέροχο ταξίδι μνήμης, βιωμάτων, ιστοριών, χρωμάτων και εικόνων που συνθέτουν τη συλλογική ιδιοσυγκρασία της κάθε περιοχής.
Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Στη γειτονιά μας» επισκέπτεται την αρχοντική Κηφισιά. Μια γειτονιά γεμάτη ιστορία, που συνδυάζει αριστοκρατικά το παλιό με το νέο.
Στο Άλσος της Κηφισιάς η Στέλλα Κονιτοπούλου, που ζει και δραστηριοποιείται ενεργά στην περιοχή, μας μιλά για τη ζωή της και μας παρασύρει σ’ ένα νησιώτικο γλέντι με φίλους και περαστικούς.
Στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, ο Διονύσης Αλέρτας φτιάχνει μους σοκολάτας και θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Κηφισιά. Μας εξηγεί τη σημασία των tattoo που έχει και μοιράζεται μαζί μας τους πιο κρυφούς του φόβους.
Ο κ. Απόστολος Παπανικολάου, φωτορεπόρτερ στο επάγγελμα μας «παρασύρει» σε ένα απρόβλεπτο κυνήγι επωνύμων!
Λίγο πιο πέρα, οι γραφικοί αμαξάδες, συνδέουν εικόνες του παρελθόντος με το παρόν, μνήμες από ελληνικές ταινίες και βόλτες στα σοκάκια μιας άλλης εποχής. Ο κ. Σταύρος Χατζηδημητρίου, αμαξάς, θυμάται στιγμές από τη συνεργασία του με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όμως, είχε συνδέσει την παρουσία της και με ένα άλλο χαρακτηριστικό ιστορικό σημείο της περιοχής, την περίφημη βίλα Καζούλη, που φιλοξένησε τα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα». Ο αρχιτέκτονας και βέρος Κηφισιώτης κ. Πάνος Ραφτόπουλος, μας ξεναγεί στους χώρους του αρχιτεκτονικού αυτού κοσμήματος και μας μιλάει για την ιστορία του, αλλά και τις φήμες ότι είναι στοιχειωμένο!
Στην Κάτω Κηφισιά, στις εργατικές πολυκατοικίες, αντικρίζουμε μια εικόνα κόντρα στην άνεση και την πολυτέλεια της περιοχής. Ο κ. Γιάννης Μερκούρης και ο κ. Γιάννης Γαλερός, μας περιγράφουν τη δραματική τροπή που πήρε η ζωή τους, φτάνοντας να ζουν από τα συσσίτια του Δήμου. Ο κ. Μερκούρης ζει πλέον σε κοντέινερ, ενώ ο κ. Γαλερός είναι άπορος.
Ο Απόστολος Κασιούρας, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας, μας μιλάει για τη φτώχεια στην περιοχή της Κηφισιάς και τις παροχές του Δήμου προς τους ασθενέστερους οικονομικά κατοίκους του. Η κ. Βικτώρια Ανάγνου, κοινωνική λειτουργός, περιγράφει την καθημερινή της επαφή με ανθρώπους που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις.
Ο Γιώργος και η Σοφία Καράλη μας ανοίγουν το σπίτι τους, αλλά και την καρδιά τους και μοιράζονται μαζί μας αναμνήσεις της Κηφισιάς την εποχή που θύμιζε περισσότερο χωριό. Η Κηφισιά του σήμερα ακολουθεί τους ρυθμούς της μεγαλούπολης και της απομόνωσης.
Η κ. Ουρανία Παρδάλη Νομικού, συγγραφέας και κάτοικος Κηφισιάς, θυμάται τα αγαπημένα μέρη της νιότης της και όλα όσα την οδήγησαν να αποτυπώσει τις μνήμες αυτές σε βιβλίο.
Ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Γιώργος Βάρσος, μας μιλάει για το κατάστημά του που λειτουργεί από το 1956, και τα περίφημα γλυκά του.
Ο κ. Γιάννης Μελάς, απόγονος του Παύλου Μελά, μας μεταφέρει μνήμες από τα νεανικά του χρόνια, τους νεανικούς του έρωτες, τις διασκεδάσεις της εποχής και περιγράφει την κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία έχει περιέλθει το σπίτι του Παύλου Μελά.
Τρία μέλη του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ, οι κ.κ. Αναστασία Χαρλαύτη, Δημήτρης Βαρελάς και Κώστας Πανόπουλος, μας εξηγούν γιατί το μπριτζ θεωρείται αριστοκρατικό και πως οδηγήθηκαν στην ίδρυση του Ομίλου.