Σωτήρης Κοντιζάς: «Η επαγγελματική κουζίνα είναι ένας μικρός στρατός»
Για το πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σε μια επαγγελματική κουζίνα από αυτό που βλέπουμε στο «MasterChef», μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Σωτηρής Κοντιζάς.
«Το Masterchef δεν μπορείς να πεις ότι είναι επαγγελματική κουζίνα, γιατί πέραν των ομαδικών δοκιμασιών, κατά τα άλλα εστιάζουμε στην ατομική ικανότητα, και είναι λογικό αυτό, γιατί ψάχνουμε ένα νικητή. Η επαγγελματική κουζίνα είναι ένας μικρός στρατός», λέει στον Τηλεθεατή.
Όσο για το αν νιώθει αμηχανία όταν φτάνει η ώρα της κρίσης για ένα πιάτο λέει: «Ναι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί το φαγητό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Κι επίσης, δυστυχώς, αυτός που το βλέπει από το σπίτι του βασίζεται σε αυτό που λέμε και σε αυτό που γίνεται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκφραστείς καινά αιτιολογήσεις μια γεύση, ένα φαγητό, μια συνταγή ή την προσπάθεια του άλλου μέσα σε 45 λεπτά», λέει μεταξύ άλλων.