Σάββας Πούμπουρας: «Μου αρέσει το ζωντανό, γιατί πρέπει να είσαι άμεσος, γρήγορος, ατακαδόρος»
Ο Σάββας Πούμπουρας επέστρεψε σε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, τις φάρσες.
Ο παρουσιαστής σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το «Best friend’s fear», για τις διαφορές που έχει από το «Πλάκα κάνεις», αλλά και για τα δυνατά του σημεία στην παρουσίαση.
Επιστροφή σε κάτι που γνωρίζετε πολύ καλά, τις φάρσες. Πώς προέκυψε το «Best friend’s fear»;
«Πρόκειται για μια συνεργασία του ΑΝΤ1 με μια αμερικανική εταιρία παραγωγής. Σκεφτόμασταν να φέρουμε τις φάρσες στο προσκήνιο, γιατί έχουν περάσει αρκετά χρονιά από τότε που κάναμε το «Πλάκα κάνεις». Νιώσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, στήσαμε το πρότζεκτ και βάλαμε όλο μας το είναι».
Τι διαφορά έχει από το «Πλάκα κάνεις»;
«Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το «Πλάκα κάνεις» ήταν μια πιο light εκδοχή, με πιο αστείες φάρσες οι οποίες γίνονταν μόνο σε εστιατόρια. Εδώ μιλάμε για ένα πρότζεκτ που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χώρο και προκαλεί πιο έντονα συναισθήματα, όχι μόνο γέλιο, αλλά συγκίνηση και ταχυπαλμία. Βλέπεις ότι κάποιοι ενεργούν τελείως προστατευτικά απέναντι στους συνεργούς μας».
Ήταν αυτή η πρόταση που περιμένατε μετά την περιπέτεια του «Νomads»;
«Δοκιμάστηκα κι εγώ σε κάτι διαφορετικό με το «Nomads». Αλλά εννοείται πως αυτό είναι πιο γνώριμο. Είναι η τέταρτη σεζόν που κάνω φάρσες. Οπότε, με το που μου έγινε η πρόταση δεν το σκέφτηκα καν. Είπα αμέσως το «ναι».
Έχετε κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Ποιο, ως παρουσιαστής, θεωρείτε δυνατό σας σημείο;
«Σίγουρα είναι οι φάρσες, η μόνη εκπομπή που κάνω για τέταρτη σεζόν. Επίσης, αγαπώ πολύ το live περιβάλλον. Για παράδειγμα, το backstage που είχα κάνει στο «Dancing with the stars» μου άρεσε πάρα πολύ. Μου αρέσει το ζωντανό, γιατί πρέπει να είσαι άμεσος, γρήγορος, ατακαδόρος. Δεν έχεις περιθώριο να σκεφτείς. Και επίσης, μου άρεσε και η μαγειρική εκπομπή που έκανα, το «Blind Taste». Γενικώς, αυτή η διαφορετική ψυχαγωγία μου αρέσει».
Κάθε φάρσα έχει ένα σενάριο. Πόσο βάζετε το προσωπικά σας στοιχείο μέσα;
«Το προσωπικό στοιχείο υπάρχει 100%. Υπάρχουν σενάρια γραμμένα στο χέρι, το δικό μου ή της παραγωγής. Συμμετέχω στο σενάριο, στην επιλογή των ηθοποιών, των τοποθεσιών... Είμαι πολύ χωμένος σε αυτό το πρότζεκτ, δεν είμαι απλώς ο παρουσιαστής. Το νιώθω σαν παιδί μου γιατί έχω μπει μέσα από το 1 έως το 10. Παντού, από το κουβάλημα του εξοπλισμού, μέχρι τα φώτα, τα κάνουμε όλα μαζί... Γενικώς είναι κάτι που το πονάω πάρα πολύ. Αν κάτι πάει στραβά στη διάρκεια μιας φάρσας, μπορείτε να παρέμβετε;
«Άμεσα. Θέλει ταχύτητα και σκέψη. Εκεί φαίνεται η εμπειρία. Επειδή έχουν υπάρξει φάρσες που κάναμε τις προηγούμενες σεζόν, έχουμε αντιμετωπίσει συχνά τέτοιες καταστάσεις. Εκεί, λοιπόν, είναι που πρέπει να αποφασίσεις γρήγορα πώς θα συνεχίσεις ή αν θα σταματήσεις και εκεί πάντα δίνω το σύνθημα «Επίθεση!». Υπήρξε φάρσα που είχαμε έναν άνθρωπο που δεν αντιδρούσε, είχε παγώσει. Εκεί είπαμε «Επίθεση» και έγιναν τέρατα! Γενικώς, υπάρχουν τρόποι. Όπως με τη Βίκυ Σταυροπούλου, υπήρχε τρόπος. Το τελείωμα της φάρσας ήταν τελείως δική μου επινόηση. Η φάρσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μεταβάλλεται συνεχώς. Υπάρχει μεν ένα σενάριο, αλλά το πώς θα εξελιχθεί εξαρτάται ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις του θύματος. Δεν είναι τίποτα σίγουρο».
Εσεις έχετε κάποιο φόβο με τον οποίο δεν θα θέλατε ποτέ κάποιος να παίξει;
«Είναι ο φόβος των μικρών και πολύ πολύ στενών χώρων, όπως ένας μαγνητικός τομογράφος», είπε στο 7 μέρες tv.