Ο Γιώργος Καραμίχος αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που επέστρεψε στην Ελλάδα
Τον Γιώργο Καραμίχο τον βλέπουμε καθημερινά στη μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος».
Ο αγαπημένος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την επιστροφή στην Ελλάδα και αν σκέφτεται να μείνει μόνιμα, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του νέου του ρόλου.
Αν υποθέσουμε ότι κάθε Ελληνας του εξωτερικού έχει το δικό του project επιστροφής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο «Ηλιος» είναι το δικό σου; Ενας λόγος που θα σε έκανε να ξανασκεφτείς την ιδέα της μόνιμης επιστροφής σου στην Ελλάδα;
«Εως έναν βαθμό, ναι. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι μόνιμη, σίγουρα όμως θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Υπάρχουν ήδη κάποιες δουλειές που έχω κλείσει στο εξωτερικό και αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και μπορεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021 . Αλλά η πρόταση για τον «Ηλιο» ήταν πάρα πολύ δελεαστική και ο ρόλος είναι εξαιρετικός. Ηθελα πολύ να δουλέψω σε έναν τέτοιον ρόλο. Θεωρώ επίσης ότι, ενώ βασίζεται στο γαλλικό φορμάτ, η ελληνική διασκευή είναι ανώτερη. Τόσο η αντιμετώπιση από την παραγωγή της σειράς και από τον ΑΝΤ1 όσο και η δουλειά από τους σκηνοθέτες μας -τη Βίκυ Μανώλη και τον Λίνο Χριστοδούλου- προάγουν την ιστορία σε άλλο επίπεδο. Η δε Μαρία Γεωργιάδου, που γράφει και επιμελείται όλα τα σενάρια και στο σύνολο η ομάδα της, έχουν υπερβεί εαυτόν. Είναι τόσο καλογραμμένα που κάθε φορά ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο. Και ενώ είναι καθημερινή σειρά, οι προδιαγραφές που έχει βάλει σύσσωμη η ομάδα συντελεστών είναι πολύ υψηλές».
Ποιες είναι οι δυσκολίες, οι προκλήσεις αν θες, του ρόλου σου;
«Παίζω τον ρόλο ενός αστυνόμου. Είναι πάντα δύσκολο να πετύχεις την ισορροπία που απαιτείται ώστε ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί την ειρωνεία -και όλα τα μέσα για να φτάσει στην αλήθεια- να παραμείνει ταυτόχρονα συμπαθής στον κόσμο. Ωστόσο, το ότι εν τέλει είναι ένας καλός αστυνόμος που θέλει να λάμψουν το δίκιο και η αλήθεια πιστεύω ότι κάνει λίγο πιο εύκολο το να υποστηριχθεί. Εχει βέβαια τα σκοτάδια του, τα οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω. Ο κίνδυνος του ρόλου είναι να μπει στο κλισέ μιας κατηγορίας που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό τους γι' αυτό το επάγγελμα. Εχουμε κάνει ριψοκίνδυνες επιλογές μαζί με τη σκηνοθέτιδα μου, που αφορούν την αντιμετώπιση αυτού του ρόλου, αλλά χωρίς να ρισκάρεις δεν γίνεται τίποτα».
No risk, no champagne... Μιλώντας για τον ρόλο σου αναφέρθηκες σε «σκοτάδια», σε «σκιές». Θα συμφωνούσες με όσους ισχυρίζονται ότι αυτά είναι τα στοιχεία που μας κάνουν πιο γοητευτικούς;
«Η σκιά είναι το βασικό κομμάτι με το οποίο δουλεύουμε. Και στη σχολή Stella Adler, όπου διδάσκω, το πιο σημαντικό και δύσκολο κομμάτι με το οποίο ασχολούμαστε είναι η σκιά. Να μάθεις να χάνεις. Εκεί που αισθάνεσαι ότι χάνεις τη δύναμη σου, εκεί είναι η ουσία της υποκριτικής για εμένα. Οταν χάνεις, όταν γίνεσαι ευάλωτος, οι άνθρωποι ταυτίζονται περισσότερο με σένα. Σε αυτό βασίζεται όλη η τέχνη της υποκριτικής, από το αρχαίο ελληνικό δράμα μέχρι και τη σύγχρονη δραματουργία. Αυτό είναι το θεμέλιο της όλης προσέγγισης της ανθρώπινης φύσης μέσα από το φίλτρο της υποκριτικής», είπε στο Gala.