Παράδεισος – Εξηνταβελώνη: «Η λογοκρισία της εποχής μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο»
Media

Παράδεισος – Εξηνταβελώνη: «Η λογοκρισία της εποχής μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο»

Για τον δικό της παράδεισο και την εικόνα της σημερινής τηλεόρασης, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Νατάσα Εξηνταβελώνη.

Ο δικός σου παράδεισος ποιος είναι;

Τώρα που μιλάμε, είναι τα δύο γατιά που έχω στο σπίτι. Δεν ξέρω τι είναι παράδεισος. Ξέρω ότι, όσο δύσκολες και να είναι κάποιες φορές οι συνθήκες και οι καταστάσεις στη ζωή, δεν μου αρέσει να φτιάχνω έναν μικρόκοσμο συνέχεια. Δηλαδή, πραγματικά επιθυμία μου είναι να είμαι πολύ ανοιχτή στον κόσμο και να μπορώ να τον αλλάξω, να συμβάλω στην αλλαγή του, ώστε οι άνθρωποι να λειτουργούμε κοιτώντας γύρω μας. Όμως κάποιες φορές ένας μικρός παράδεισος μπορεί να φτιάξει έναν μικρόκοσμο αγάπης και φροντίδας στο κοντινό σου περιβάλλον και να πάρεις πολλή δύναμη και ενέργεια από αυτό.

Βλάχος – Εξηνταβελώνη: Ταξίδι για δυο στη Ζυρίχη – Ξέγνοιαστες στιγμές για το ζευγάρι

vlaxos-exintaveloni-(8).jpg

Έχεις απογοητευτεί από τον κόσμο όπως είναι σήμερα;

Ναι. Το πιο απογοητευτικό και από το τι συμβαίνει στον κόσμο είναι η ταχύτητα με την οποία τα συνηθίζουμε όλα αυτά. Και νομίζω ότι πια δεν υπάρχει κάποιο μέτρο τού τι κακό μπορεί να συμβεί. Έχει χαθεί. Για τον πολύ απλό λόγο ότι όλα πια είναι πληροφορία, εικόνα, βίντεο, οπότε καταναλώνονται όλα με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ταχύτητα. Με την ίδια ταχύτητα που καταναλώνεται μια διαφήμιση καταναλώνεται και ένας πόλεμος όπως βλέπουμε. Εγώ προσωπικά έχω συνηθίσει η στεναχώρια μου, η απογοήτευσή μου και ο θυμός μου να μην μπορούν να διοχετευθούν πουθενά, και να μην προσφέρουν μεγάλη αλλαγή. Είναι απογοητευτικό, αλλά δεν βρίσκω ότι εκεί τελειώνει η ζωή. Ίσα ίσα, τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να σκέφτομαι πράγματα που δεν είχα σκεφτεί πριν. Αναλογίζομαι ότι μάλλον κάπως αλλιώς αλλάζει ο κόσμος και όχι με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Οπότε πρέπει να αναζητήσουμε άλλες τεχνικές αν θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Αν θέλουμε να είμαστε επαναστατικοί. Η λογοκρισία της εποχής μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Άρα νομίζω πως πρέπει να φερθούμε έξυπνα και να ενεργήσουμε με πολύ διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που έχουν λειτουργήσει γενιές στο παρελθόν.

exintaveloni.jpg

Πιστεύεις ότι οι ιστορίες που προβάλλονται στην τηλεόραση μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο;

Κάποτε ήμουν σκεπτική και σε σχέση με το τι τηλεόραση θα κάνουμε, τι ιστορίες θα λέμε στο θέατρο. Έχω καταλάβει, έχω αναθεωρήσει και έχω συναισθανθεί το πόσο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις παρέα σε κάποιον. Έτυχε τον τελευταίο καιρό να βρεθώ σε νοσοκομεία και να συνομιλήσω με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς παρέα, στις 20.00, σε συνταξιούχους που μπορεί να είναι σε ένα σαλόνι ή σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Ταυτόχρονα με τη συντροφιά που προσφέρει, που είναι το κέρδος μου από φέτος, για μένα είναι πολύ σημαντικό να έρθει μια γιαγιά στον δρόμο και να με πάρει αγκαλιά σαν να είμαι εγγονή της. Πέρα από αυτά, πρέπει να αναρωτηθούμε αν μπορούμε να επηρεάσουμε τον κόσμο με τις ιστορίες μας και αν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Γιατί με την αλήθεια μας και τη δύναμη του λόγου μας, έχω αρχίσει να πιστεύω λόγω της λογοκρισίας που υπάρχει -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο- ότι αν θέλει ένα παγκόσμιο σύστημα να καταπνίξει τη φωνή σου μπορεί να το κάνει. Μπορεί να το κάνει ακόμη κι αν υπάρχει και ένας πόλεμος που πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά την ημέρα. Πόσο μάλλον αν δεν θέλουν να ακουστεί μια άποψη. Θα ήθελα να μένουμε περισσότερο στην ουσία και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Πηγή mytv

Παράδεισος - Νατάσα Εξηνταβελώνη: «Από το σοκ παίρνουν όλοι το χρόνο τους»

Παράδεισος - Νατάσα Εξηνταβελώνη: «Η Αμαλία μπορεί να ρισκάρει πολλά, αλλά…»

Νατάσα Εξηνταβελώνη: «Έχω βρεθεί σε υγιείς συνθήκες και είπα ποτέ ξανά»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved